parker patron crop

Parker utvider sortimentet med integrerte patronløsninger for lavtrykksbruk med Carstick+

Parker Hannifin, den globale lederen innen bevegelses- og kontrollteknologi, introduserer den nye integrerte patronløsningen Parker Legris Carstick+ som umiddelbart kobler sammen hus og polymerrør. Carstick+, som komplementerer den veletablerte produktserien Parker Legris Carstick®, kan settes inn i flere ulike materialer til hus, inkludert amorfe, ikke-elastiske polymerer.

Innenfor mat og drikke-industrien er Carstick+ egnet for bruk med drikkevann, damp og væsker, til bruksområder som inkluderer kaffemaskiner, vanndispensere og vannbehandling. Den nye patronløsingen er også laget for å håndtere kjølevæsker: industrivann eller deionisert vann, dielektriske væsker eller glykoler i forbindelse med termisk behandling. I tillegg kan Carstick+ med designtilpassing brukes i industri- og automatiseringsmarkeder for trykkluft og inert gass, i tillegg til håndtering av gass og medisinske væsker i biovitenskapsbransjen.

Carstick+ har blitt forlenget for rør med utvendige diameter på 4 mm og 6 mm. Mens EPDM-versjonen kan brukes i opptil 120 °C, støtter FKM-versjonen bruk med temperaturer opptil 140 °C. Sammen med andre fordeler gjør den patenterte eksterne griperingen på Carstick+ at enheten enkelt kan fjernes fra huset uten å skade innsatsen. Dette betyr at innsatsen er gjenbrukbar, noe som betraktelig reduserer avfall.

Ettersom kraften som kreves for å sette inn Carstick+, er mindre enn 20 daN, sparer også den nye patronen energi. Den integrerte forseglingen og bruksklare emballasjen gjør den rask å installere, og sammenlignet med andre produkter på markedet er det to til tre ganger raskere å montere denne løsningen. Stive plastrør beskytter Carstick+ mot skade og tap av komponenter samtidig som de legger til rette for innsettingsprosessen. Dessuten har patronløsningen et svært kompakt design som sparer plass, med valget mellom EPDM- og FKM-integrerte O-ringtetninger.

Løsningen Carstick+ overholder RoHS og REACH og er blyfri. EPDM-versjonen av patronen Carstick+ overholder matsertifiseringer, inkludert NSF, FDA og KTW.

Du finner mer informasjon på https://ph.parker.com/no/nb/polymer-cartridges-lf-3000-and-liquifit-carstick-quick-fitting

 

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.