Grilstad på Stranda crop

Rommer pakkelinjer, modningslager, ferdigvarelager og fryseri

Peab K. Nordang bygger for Grilstad på Stranda

For en kontraktssum på 55 millioner kroner inkl. mva. skal skal Peab K. Nordang bygge et tilbygg på Grilstads produksjonsfabrikk på Stranda. Spekematprodusenten rapporterer om god salgsvekst gjennom flere år, og trenger større kapasitet.

Tilbygget blir på 2350 kvadratmeter, og skal blant annet romme pakkelinjer, modningslager, ekspedisjonslokaler, ferdigvarelager og fryseri.

Mer effektiv teknologi

Konsernsjef Odd Arne Dalsegg i Grilstad sier de bygningsmessige investeringene gir areal for investeringer i mer effektiv teknologi for skiving og pakking av spekevarene som produseres på Stranda.

− Vi har lagt bak oss en sommer der vi ikke har greid å levere det kundene har etterspurt, og vi skal sørge for ikke å komme i en slik situasjon igjen. Det vil derfor komme ytterligere investeringer som gjør satsingen på Stranda langt større enn de ca. 55 mill. som nå legges inn i nybygget, sier han.

Trygger lokale arbeidsplasser

Han ser fram til å få på plass enda bedre arbeidsforhold og mer effektiv drift.

− Det er hyggelig å kunne bidra med trygghet for arbeidsplasser og ringvirkninger til andre lokale arbeidsplasser gjennom en slik investering, sier konsernsjefen i Grilstad.

Påbygget blir satt opp i ett plan med parkering på tak for best mulig arealutnyttelse. Oppstart skjer i oktober 2018, og bygget skal overleveres før sommeren 2019.

Entreprenør med lokalt engasjement

Kontrakten ble signert torsdag 27. september, og er en totalentreprise.

− Vi er utrolig fornøyde med at Grilstad nok en gang gir oss tillit i et byggprosjekt. Peab K. Nordang har sterk lokal forankring på Stranda, og vi er naturlig nok svært engasjert i det lokale næringslivet og samfunnet her. Derfor er det ekstra givende for oss å jobbe med et prosjekt som bidrar til å trygge arbeidsplasser på Stranda, sier administrerende direktør Kjetil Nordang i Peab K. Nordang.

 

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.