Norsk Kylling crop

Besparelse, kontroll og oversikt er nøkkelord

Prevas leverer Infor EAM til Norsk Kylling sitt nye fremtidsrettede anlegg på Orkanger

Norsk Kylling satser på Infor EAM med Prevas. Løsningen testes og kjøres i gang først på Norsk Kyllings nåværende anlegg, for så å implementeres ved deres nye hypermoderne fabrikk i Orkanger som er under bygging.

Norsk Kylling har med sin merkevare Solvinge og distribusjon i REMA 1000 store ambisjoner, og deres nye anlegg skal være et signalbygg både for tekniske løsninger, dyrevelferd, automasjon, miljø og sirkulærøkonomi. Bygget er på hele 40000 kvm og skal være klart i løpet av våren 2021.

IT-sjef i Norsk Kylling, Torfinn Utne, forteller at de i prosessen med å få kontroll over produksjonsdata og verdikjede implementerte et nytt ERP system. – Da var det et naturlig skritt videre å få på plass et vedlikeholdssystem. Målet er å redusere svinn og kostnader. Vi ønsket å sikre produksjonen med bedre kontroll og styringsinformasjon, forklarer Utne.

– Ja, besparelse, kontroll og oversikt er nøkkelord her, understreker teknisk sjef, Ulf Jensen. – Den største gevinsten ligger i at Infor EAM vil bidra til å sørge for høy oppetid på fabrikk og utstyr. Nedetid får naturligvis store følger og konsekvenser for oss. Vedlikeholdssystemet vil i tillegg til besparelser, oversikt og økt oppetid også gi oss kontroll på reservedeler og lager, med automatisk bestilling ved minimums beholdning, som et eksempel. Vi kommer til å få over 3000 enheter i anleggsregisteret og opp mot 15 000 deler i artikkelregisteret.

– Med slike tall er det åpenbart at man må søke etter systemer som kan gi oss kontroll over hele anlegget og det er her valget falt på Infor EAM.

Jensen forteller de gikk live ved dagens fabrikk 31. august og er nå i en fase med brukeropplæring og innkjøring. – Vi trener til vi skal over i nytt anlegg i Orkanger.

Daglig leder i Prevas Einar Alexander Andersen, forklarer at anskaffelsen er en del av en større leveranse til Norsk Kyllings nye state-of-the-art fabrikk. – Prevas leverer Infor EAM som skal integreres både mot deres ERP system og deres SCADA system. Vi synes det er veldig spennende å være med på å oppfylle Norsk Kylling sine ambisjoner med det som kanskje blir Europas råeste fabrikk.

Parker slange crop

Nye ultrahøytrykksslanger fra Parker forlenger levetiden ved høytrykksspyling

Resultatet er at farlige kontaminanter ikke blir luftbårne

Anlegg, skipsbygging og generell industri kan dra nytte av PFX30-50, som er klassifisert med et arbeidstrykk på opptil 301 MPa.Parker Hannifin lanserer PFX30-05, en DN8 ultrahøytrykksslange som gir forbedret levetid til bruk ved høytrykksspyling på industrinivå på tvers av sektorer, inkludert anlegg og skipsbygging.

Les mer
Otto Olsen Schaeffler crop

Otto Olsen AS er sertifisert forhandler av lagringer fra Schaeffler

Otto Olsen AS inngår samarbeid med Schaeffler Norge AS og starter salg og lagerhold av et bredt sortiment av lagringer fra Schaeffler, primært INA og FAG produkter. Selskapet har allerede mange års erfaring med lagringsløsninger tilpasset de fleste industrisegment. 

Les mer
Skydda arbeidstøy crop

Dette er arbeidstøyet du kan bruke på trening

To merkevarene har utviklet meget funksjonelle og komfortable plagg

- Med behagelig komfort og maksimal bevegelsesfrihet er dette klær som er en drøm å ha på seg, spesielt på varme dager, sier Karoline Klatran, markedssjef i Skydda Norge. I samarbeid med det kjente treningsmerket CLN Athletics har L.Brador lansert en kolleksjon med kvalitetsplagg som passer perfekt både for jobb og treningsøkter.

Les mer
Aqua crop

Renere, friskere og grønnere

På årets Aqua Nor som arrangeres denne uken er størst oppmerksomhet rettet mot produksjonsløsninger som gir friskere fisk og reduserer råvareforbruket. Miljøpåvirkningene skal reduseres og mange prosesser elektrifiseres. Stadig flere leverandører retter sin oppmerksomhet mot oppdrettsnæringen, som forventes å ha fortsatt god vekst.

Les mer