Norsk Hydro støping av aluminium crop

Produksjon og vedlikehold – i et integrert fellesskap

– Det er faktisk ikke sånn at vedlikehold alene kan sørge for at man har et mest mulig operativt tilgjengelig anlegg, sier Øygård, og fortsetter: – Man kan jo bare dra analogien til en bil. Noen kjører bil i forhold til egnethet og terreng, mens andre bruker bilen på steder den slett ikke var tenkt brukt. Det er første inngangsport – bruker du utstyret ditt slik det faktisk er tenkt at det skal brukes – eller er du uvøren og går utover designkriteriene for den anleggsparken du har, spør hun.

Hun forklarer videre at det handler om at produksjonspersonell ofte er på 24/7 og er hands on hele tiden. Er det en begynnende feilutvikling kan driftspersonell ta tak i det, mens vedlikehold er mer inne når det er forebyggende vedlikehold eller når et havari har oppstått.

– Driftspersonell har en veldig sentral rolle, et hovedpunkt i å forvalte anleggsparken på en best mulig måte. Dette sett litt i en Asset Managements- eller ISO55000-perspektiv, så er det veldig lett og se at både produksjon og vedlikehold må gå litt hånd i hånd her, for å faktisk få denne gode livssyklusen for anleggsparken – fra anskaffelse til avhending i den andre enden.

Les hele artikkelen her.

Roar Søvik crop

Innomotics – Lansering av en ny ledende motor og store drifter selskap

Et nytt, ledende selskap for motorer og store drivenheter skal hete Innomotics. Under dette navnet kombinerer Siemens sine forretningsaktiviteter innen lav- til høyspenningsmotorer, girmotorer, mellomspenningsomformere og motorspindler.

Les mer
SAP SAPPHIRE 2023, Orlando, USA

SAP introduserer nye AI-funksjoner på SAP Sapphire 2023

Inkluderer nå nye AI-baserte funksjoner

I forbindelse med konferansen SAP Sapphire 2023 i Orlando, Florida har SAP presentert en rekke AI-relaterte nyheter og samarbeid. SAP Business AI kan tas i bruk i hele organisasjonen, og kan eksempelvis brukes til å skape personaliserte kundeinteraksjoner, forbedre innkjøp, utvikle talenter og håndtere usikkerheter.

Les mer
AVEVA data crop

Godt vedlikehold er avhengig av gode data

Et forhold mange glemmer å ta hensyn til er vedlikeholdet av vedlikeholdssysteme

Det er utviklet mange systemer for å styre og optimalisere vedlikeholdet i en bedrift. Kvaliteten på vedlikeholdet blir ikke bedre enn kvaliteten som danner grunnlaget for beslutningene, for eksempel dataene. Et forhold mange glemmer å ta hensyn til er vedlikeholdet av vedlikeholdssystemene.

Les mer
BP PR MAIN IMAGE crop

bp utvider samarbeidet med det norske softwareselskapet Aize

Samarbeidet vil utvikle og effektivisere prosesser rundt vedlikeholdsaktiviteter

Det gjelder for alle installasjoner i Nordsjøen. Softwareselskapet Aize og bp har inngått en avtale som utvider partnerskapet til alle fem installasjoner bp opererer i Nordsjøen.

Les mer