VEGAMET-VEGAPULS-crop

Spesielt utviklet for måletekniske enkle applikasjoner

Radar, en bedre ultralyd

VEGA utvider leveringsprogrammet av radarbaserte nivåmålere med prisgunstige enheter for enkle applikasjoner. For noen få år siden startet en ny tidsalder for radarbaserte nivåmålere når VEGAPULS- instrumenter basert på 80GHz måleteknologi ble introdusert.

Økt frekvens gir bedre fokusering av målesignalet. Dette gjør det enklere å skille mellom støy og refleksjon fra produktet, samt åpner for at radar nivåmålere nå kan benyttes på de fleste applikasjoner og levere et pålitelig måleresultat.

Som markedsleder for radarbaserte nivåmålere utvider nå VEGA sitt leveringsprogram med en ny serie instrumenter spesielt utviklet for målemessige enkle applikasjoner. Slike finner man bl.a. i vann- og avløpsindustrien, i småtanker i prosessindustrien og innen fiskeoppdrett. VEGA har utviklet en ny radar mikrobrikke spesielt for dette formålet. Mikrobrikken er ekstremt liten i størrelse og har lavt energibehov. Resultatet er derfor en svært kompakt sensor.

Robust, upåvirkelig og værbestandig

Den nye VEGAPULS- serien egner seg for måling på både tørrstoff og væsker og er tilgjengelig i to versjoner: Kompaktversjon med IP66/67-kapsling og IP68-versjon med direkte kabelutgang. Radarbaserte nivåmålere kjennetegnes ved at de leverer pålitelige måleresultater og ikke lar seg påvirke av prosessforhold som varierende gass, trykk og temperatur. Tilgjengelig med forskjellige utgangssignal, 4–20 mA, HART,

SDI-12 eller Modbus.

VEGAPULS- serien suppleres med VEGAMET- måleomformere. Disse har en stor grafisk skjerm hvor alle måleverdier visualiseres. VEGAMET er spesielt egnet for oppgaver i vann- og avløpsindustrien. F.eks. pumpestyring, om ønskelig med alternering, mengdemåling i åpne kanaler eller som overfyllingsvern etc. Kapslingsgraden er egnet for montering utendørs.

Enkel idriftsettelse med trådløs betjening

Både sensorer og måleomformere kan enkelt betjenes med Blåtann via smarttelefon, nettbrett eller PC. Dette gjør idriftsettelse, diagnostikk og feilsøking betydelig enklere, spesielt i røffe- eller eksplosjonsfarlige omgivelser.

Takket være robustheten, den enkle betjeningen og ikke minst prisen fremstår den nye VEGAPULS-serien som et reelt alternativ til ultralydmålere som fremdeles ofte benyttes.

Den nye VEGAPULS- serien er tilgjengelig som kompaktversjon med IP66/67-kapsling og IP68-versjon med direkte kabelutgang. (til venstre i bildet). Suppleres med VEGAMET- måleomformere med stor grafikkskjerm hvor alle måleverdier visualiseres (til høyre i bildet).

Ytterligere informasjon på www.vega.com/vegapuls

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

elkem-thamshavn-plant crop

Vi skal bli bedre enn World Class

Elkem er på World Class nivå i det meste de gjør. Divisjonen Silicon Products, hvor Fahad Rehman er vedlikeholdsdirektør, har mange kompetente og lojale medarbeidere. – Vi tok et meget kritisk blikk på oss selv, sa Rehman til Min Drift & Vedlikehold. Konklusjonen var at vi kunne bli bedre innen vedlikehold. Blant annet ved å ta godt vare på de ansatte og å sette klare mål. 

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.