SAP hovedkvarter crop

Først forsøke å unngå, for så å redusere, og til slutt kompensere for utslipp

SAP øker klimasatsingen for å bli CO2-nøytrale innen 2023

SAP annonserte 4. mars deres intensjon om å bli CO2-nøytrale i egne operasjoner innen slutten av 2023 – to år tidligere enn planlagt. Denne annonseringen kom samtidig som publiseringen av SAPs årsrapport SAP Integrated Report 2020, som fokuserer på tre områder; de finansielle, sosiale og miljømessige resultatene, samt deres interne avhengighet, også kjent som connectivity.

I fjor reduserte selskapet utslippet av drivhusgasser betraktelig mer enn planlagt, hovedsakelig på grunn av endrede reisevaner for 100.000 ansatte over hele verden som følge av pandemien.En rask nedgang i antallet business-relaterte flyvningen bidro sterkt til å redusere SAP sitt CO2-avtrykk i 2020. Med ansatte hovedsakelig jobbende hjemmefra, falt CO2-avtrykk forårsaket av daglig pendling og drift av kontorbygg kraftig. Som et resultat av dette var SAP i stand til å overgå deres mål for redusert CO2-utslipp i 2020 med 43%, med andre ord genererte de 135 kilotonn (kt) i stede for forventede 238kt. Til sammenligning var SAP sitt utslipp i 2019 300kt. Ved å akselerere så mye raskere mot CO2-nøytrale operasjoner forventer SAP at utviklingen fortsetter, og plasserer seg selv som frontfigur for å bevare klimaet.

I forsøket på å bli CO2-nøytrale, tar SAP høyde for alle deres direkte og indirekte utslipp, i tillegg til utslipp som oppstår i forsyningskjeden, inkludert de som er knyttet til forretningsreiser som fly, leiebil, og tredjeparters datasentre. Selskapets tilnærming er å først forsøke å unngå, for så å redusere, og til slutt kompensere for utslipp. Hvis mulig sikter SAP på å unngå å lage drivhusgasser gjennom forskjellige forretningspraksiser, for eksempel ved å bruke telekommunikasjon i stede for reising. Hvis utslipp ikke kan unngås, bruker SAP innovasjon, for eksempel sparepærer på kontoret, effektive kjølesystemer i datasentrene, og diverse alternative mobilitetsløsninger. Sist, men ikke minst, kompenserer SAP for uunngåelige utslipp ved å støtte klimaprosjekter, og ved å jobbe med partnere som har oppnår gullstandard definert av The Gold Standard Foundation, eller andre tilsvarende kvalitetsstandarder. I tillegg kommer SAP stadig med nye bedriftsinitiativer, for eksempel å sette interne CO2-gebyrer på forretningsreiser med fly.

Siden 2017 har SAP fulgt et forskningsbasert klimamål sertifisert av Science Based Targets Initiative (SBTi) for å selv kunne bidra til å redusere global oppvarming til 1.5°C over preindustrielt nivå. Mens nullutslipps-målet hovedsakelig gjelder egne operasjoner, omfatter SAPs forskningsbaserte klimamål hele verdikjeden. SAP har brukt 100% fornybar energi for å drifte alle sine datasentre siden 2014. Takket være deres grønne skytjeneste kan SAP tilby kunder skytjenester som er CO2-nøytrale.

SAP støtter de bærekraftige utviklingsmålene som ble bestemt i 2015 av FNs generalforsamling, og har hovedfokus på mål 13, klimatiltak. Her er SAPs største styrke, blant annet ved at de kan hjelpe over 400.000 kunder på verdensbasis med å implementere teknologi som måler klimautslipp, for eksempel Climate 21-programmet. Sammen med kunder og partnere vil SAP gi mer informasjon om løsninger med dette som kontekst, i tillegg til sirkulær økonomi, helhetlig styring og rapportering på det virtuelle eventet SAP Sustainability Summit som finner sted 28.-29. april 2021.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.