SAP brukerforum crop

Fokuset på samlingen var automatisering og aktiv bruk av dataanalyse

SAP PM Brukerforum er skapt for kompetansedeling

Stor oppslutning når Titania inviterte SAP PM engasjerte industriaktører på besøk. SAP PM Brukerforum har som formål å fremme verdiskapning gjennom, utveksling av erfaringer, bedrifts besøk og kurs. Dette skal ​styrke forbedringsarbeid i virksomhetene og ​fremme løsnings orienterte diskusjoner. Flere ledende selskaper innen sin bransje er deltakere og har bidratt til et stadig økende engasjement.  

Denne gangen var alle samlet på bedriftsbesøk hos Titania AS, en stolt bergverksbedrift i Rogaland. Hovedproduktet er ilmenittkonsentrat som brukes i produksjon av hvitt pigment. Titania produserer også magnetitt- og sulfidkonsentrat. Dette er verdens største ilmenittforekomst med reserver på 400 millioner tonn. Titania står for ti prosent av verdens ilmenittproduksjon.

Fokuset på samlingen var automatisering, aktiv bruk av dataanalyse og dokumenthåndtering. Titania, Maintech og Statkraft Energi hadde hovedinnlegg som alle ble etterfulgt av gode gruppediskusjoner. 

Forumet er stadig i vekst, men det er alltid plass til flere. Medlemmene møtes to ganger i året. Fagseminar og årsmøte holdes i vårsemesteret på Maintech-konferansen. Den andre samlingen arrangeres i høstsemesteret hos en av deltakerbedriftene.

Neste treff blir under maintech-konferansen 21 mars 2023. 

Roar Søvik crop

Innomotics – Lansering av en ny ledende motor og store drifter selskap

Et nytt, ledende selskap for motorer og store drivenheter skal hete Innomotics. Under dette navnet kombinerer Siemens sine forretningsaktiviteter innen lav- til høyspenningsmotorer, girmotorer, mellomspenningsomformere og motorspindler.

Les mer
SAP SAPPHIRE 2023, Orlando, USA

SAP introduserer nye AI-funksjoner på SAP Sapphire 2023

Inkluderer nå nye AI-baserte funksjoner

I forbindelse med konferansen SAP Sapphire 2023 i Orlando, Florida har SAP presentert en rekke AI-relaterte nyheter og samarbeid. SAP Business AI kan tas i bruk i hele organisasjonen, og kan eksempelvis brukes til å skape personaliserte kundeinteraksjoner, forbedre innkjøp, utvikle talenter og håndtere usikkerheter.

Les mer
AVEVA data crop

Godt vedlikehold er avhengig av gode data

Et forhold mange glemmer å ta hensyn til er vedlikeholdet av vedlikeholdssysteme

Det er utviklet mange systemer for å styre og optimalisere vedlikeholdet i en bedrift. Kvaliteten på vedlikeholdet blir ikke bedre enn kvaliteten som danner grunnlaget for beslutningene, for eksempel dataene. Et forhold mange glemmer å ta hensyn til er vedlikeholdet av vedlikeholdssystemene.

Les mer
BP PR MAIN IMAGE crop

bp utvider samarbeidet med det norske softwareselskapet Aize

Samarbeidet vil utvikle og effektivisere prosesser rundt vedlikeholdsaktiviteter

Det gjelder for alle installasjoner i Nordsjøen. Softwareselskapet Aize og bp har inngått en avtale som utvider partnerskapet til alle fem installasjoner bp opererer i Nordsjøen.

Les mer