OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det er ingen norske selskaper på topp 50-rankingen

Schneider Electric nær bærekraft-pallen i Corporate Knights-rangering

Corporate Knights rangerer Schneider Electric som nummer fire på sin 2022-liste over verdens mest bærekraftige selskap. I fjor gikk Schneider Electric helt til topps i den prestisjetunge kåringen. - Vi er først og fremst veldig stolte av å komme så høyt på det mange kaller bærekraftens Nobel-utdeling. Før årets kåring gikk vi ut og oppfordret andre bedrifter til å stjele vår posisjon. Vi gratulerer Vestas, som fikk førsteplassen i år.

Det er vel fortjent. Nå skal vi strekke oss enda lenger og gjøre det vi kan for å komme på pallen igjen neste år, sier administrerende direktør for Schneider Electric Norge, Karoline Nystrøm.

Årets mest bærekraftige selskap er Vestas, energibransjens globale partner for bærekraftige energiløsninger. De designer, produserer, installerer og utfører service på vindturbiner over hele verden, og med 145 GW vindturbiner i 85 land har de installert mer vindkraft enn noen andre.

Det er ingen norske selskaper på topp 50-rankingen, men Atea (51. plass) og Storebrand (55. plass) nærmer seg med stormskritt.

Rankingen

Det kanadiske medie- og forskningsselskapet Corporate Knights undersøker over 6 900 bedrifter over hele verden hvert år for å anerkjenne de mest bærekraftige. Global 100-metoden baserer seg på 23 nøkkelparametere. 50 % av skåringen vekter selskapenes andel av omsetning knyttet til bærekraftteknologi og -investeringer. Det som skiller ut de «Global 100» mest bærekraftige selskaper - ifølge Corporate Knights – er at de genererer mer enn fire ganger så mye inntekt per tonn karbonutslipp enn gjennomsnittsselskapet i «MSCI All Country World» indeksen.

Schneider Electric har vært rangert på Corporate Knights 'Global 100 listen hvert år siden 2012. Dette takket være Schneider Electrics integrering av bærekraft i sin forretningsstrategi. I 2021 forsterket Schneider Electric sin bærekraft-konsulentvirksomhet for å støtte flere partnere og kunder i deres egen bærekraftsreise.

- Vi har brukt tittelen «verdens mest bærekraftige selskap» aktivt hele dette året, blant annet under Innovation Day, COP26 og Innovation Talk. Vi ser frem til å fortsette 2022 med samme kraften i egen business, samtidig som vi vil bistå kunder og partnere med å nå deres bærekraftmål ved å dele av vår erfaring og bruke våre løsninger for energieffektivitet. Husk at bærekraft er ingen konkurranse, men først og fremst en konkurransefordel, sier direktør for bærekraft i Schneider Electric Norge, Jonas Normann.

For mer informasjon om Schneider Electrics Environmental, Social and Governance (ESG) kan du se her: Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.