Servogead ledelse crop

Torleif Stokke (t.v) og VermundHjelalnd (t.h.)

Servogear styrker ledelsen i forbindelse med rekordhøy ordrereserve

Servogear opplever et rekordsalg i årets første måneder, og har alt opparbeidet en ordrereserve på 120 millioner kroner for 2021, mot en omsetning for hele fjoråret på 78 millioner kroner. Mye av årsaken til dette er den suksessen selskapet har med sine nye grønne propulsjonsløsninger for hybrid og helelektrisk fremdrift av hurtigbåter i fast rutetrafikk, og batteridrevne hurtigbåter til sightseeing og turisme.

I tillegg leverer selskapet gir- og propellsystemer for hurtigbåter som benyttes til befordring av servicepersonell til og fra vindmøller til havs. Selskapet har bestilling for leveranse til 9

slike fartøy i år, og har nylig signert kontrakt for verdens første Hybrid CTV (Crew Transfer Vessel) til et britisk offshorerederi.

Servogear planlegger for ytterligere vekst, og styrker ledelsen i selskapet. Vermund Hjelland er ansatt som ny Administrerende Direktør og tiltrer i stillingen i august. Torleif Stokke som

har ledet selskapet de siste 8 årene går over i ny stilling som Business Development Manager for å styrke posisjoneringen mot det grønne skiftet.

Vermund Hjelland kommer fra stilling som Direktør for Teknologi og Utvikling hos Eidesvik Offshore ASA, og har lang erfaring fra arbeid med utvikling av mer miljøvennlig drift av skip. Han har ledet arbeidet med overgang til LNG drift, batterihybrid -drift og fornybare løsninger for reduksjon av klimagasser fra Eidesvik sin flåte av offshorefartøy.

- Servogear er en spennende bedrift, med markedsledende teknologi, som vil bidra sterkt til å redusere utslipp av klimagasser fra hurtigbåter, sier Hjelland. – De neste årene vil det

kunne bli kontrahert mellom 75 og 80 nye hurtigbåter for passasjertrafikk i Norge, som en del av myndighetene sin målsetting om halvering av utslipp fra den totale innenlandske

skipstrafikken innen 2030. Det blir meningsfylt å kunne bidra til at Servogear blir med i denne utviklingen, sier han.

Torleif Stokke har ledet selskapet i en periode preget av forskning og utvikling, og introduksjon av første generasjons teknologi mot det grønne skiftet. Servogear har de siste årene vunnet 8 av 10 kontrakter i Norge for leveranse av propulsjonssystem for hybrid eller helelektrisk drift, samt utstyr til en hurtigbåt drevet av en Hydrogen brenselscelle, den første i

sitt slag.

Stokke skal i sin nye stilling videreføre arbeidet med å få innpass for Servogear sin nullutslippsteknologi i Norge og internasjonalt. Selskapet satser videre på produktutvikling, mot neste generasjon løsninger, for ytterligere forbedring av propellens virkningsgrad, noe som er avgjørende når hurtigbåter skal drives fram av batteripakker over lange distanser, med hundrevis av passasjerer.

- Servogear har ca. 70% eksportandel, men er allikevel en liten aktør i internasjonal målestokk, sier Stokke. – For å nå ut til nye kunder globalt, skal vi nå forsterke markedsføringen internasjonalt, og inngå avtaler med flere utenlandske representanter og servicepartnere, slik at vi kan betjene kundene lokalt, der de er. Viktige markeder blir utbyggingsprosjekter for havvind i Amerika og Østen, legger han til.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.

SKF ansys-app-top crop

Mindre CO2 med CO-design

Visste du at den største miljøpåvirkningen fra lagre kommer fra bruksfasen? Hvis man velger og designer lagre som minimerer friksjonen, kan det derfor være svært positivt for det samlede industrielle CO2-avtrykket.

OO Egenproduserte-tetninger crop

Egenproduserte tetninger

Otto Olsen AS presenterer en brosjyre med en oversikt over tetningene selskapet produserer i sine lokaler på Skedsmokorset. I sortimentet finner brukeren et bredt spekter av maskinerte tetninger og pakninger i ulike materialer, hentet fra ledende europeiske produsenter. 

Les mer