Construction worker wearing safety harness and safety line working at high place

Kun trenger å forholde seg til én og samme leverandør

Skydda Norge og Kompetansebedriften inngår samarbeid

Går sammen for å skape en tryggere og sikrere arbeidshverdag. Skydda Norge har inngått samarbeidsavtale med Kompetansebedriften - en avtale som bidrar til at HMS-spesialisten styrker sin profil som en fullservice tilbyder, ifølge daglig leder Vegard Aune.

- For Skydda er dette med på å gjøre oss til en enda bedre og fullverdig leverandør. Det viktigste for Skydda er at våre kunder har et kontaktpunkt som kan tilby HMS-rettede kurs, tjenester og service i tillegg til titusener av artikler fra ulike varemerker på produktsiden, sier Skydda-sjefen. 

- For Skydda-kunde betyr en slik samarbeidsavtale med Kompetansebedriften at du kun trenger å forholde deg til én og samme leverandør. Dette gjør det hele vesentlig enklere og mer effektivt, legger han til. 

Involverer deltakerne

Kompetansebedriften er totalleverandør av sikkerhetsprodukter og opplæring til industrien. Daglig leder Anders Rivin kan fortelle at de fokuserer på kvalitet i arbeidet de gjør, og at en samarbeidsavtale med Skydda vil bidra til at enda flere vil kunne få et bedre tilbud med flere ulike kurs og tjenester.

- Vi vet vi gjør en samfunnsnyttig jobb ved å tilby det vi gjør. Sammen kan Kompetansebedriften og Skydda hjelpe enda flere, både nye og felles kunder, til å få et en tryggere arbeidshverdag – noe som igjen kan bidra til å få ned antall arbeidsskader, dødsulykker og nestenulykker på jobb, sier Rivin.

Kompetansebedriften tilbyr kurs- og konsulenttjenester innen blant annet sikkerhetsopplæring, HMS, truck, maskin, kran og førstehjelp. Sjefen i virksomheten tror at en viktig suksessfaktor for å få arbeidstakere og arbeidsgiver til å engasjere seg på kursene er å involvere deltakerne.

- Kompetansebedriften holder ikke et foredrag med direkte avlesning eller bare gjentakelse av en lærebok. Alle skal bidra og vi vil at deltakerne skal komme med eksempler, situasjoner og caser. På denne måten opplever vi at kursene blir mer spennende og vi kursholderne lærer også mye av deltakerne, påpeker Rivin.

- Dette er personer som selv har jobba på gulvet og som har lang erfaring med bruk av sikkerhetsutstyr – noe som gjør det enklere å relatere oss til brukerne i salen.

Følger med i tiden

Vegard Aune i Skydda poengterer at Kompetansebedriften er en sertifisert opplæringsvirksomhet med instruktører og kursholdere med lang erfaring.

- Selskapet har gode referanser og en ganske bra portefølje, så det er god dokumentasjon som ligger i grunn, understreker han.

- Kompetansebedriften er en profesjonell og innovativ virksomhet som følger med i tiden. De er fremoverlente og enkle å forholde seg til, sier den daglige lederen i Skydda. 

Det siste året har Kompetansebedriften også hatt stor suksess med sine online kurs som inkluderer E-læring og nettundervisning.

- Vi jobber hele tiden med å bli bedre og tilpasse oss ulike situasjoner. Nå det siste året har vi satset stort på digitale kurs med tanke på koronapandemien og vi ser at dette har vært veldig gunstig for våre deltakere, forklarer Anders Rivin.

Manglende sikkerhet IT crop

Ni av 10 IT-sikkerhetsledere vurderer å outsource IT-sikkerheten

Hevder at mange av verktøyene som er på plass ikke lenger benyttes

Ny undersøkelse fra Trend Micro avslører at svært mange IT-sikkerhetsverktøy aldri blir brukt og at outsourcing av IT-sikkerheten kan være et nødvendig tiltak fordi svært mange sliter med manglende tilgang på fagfolk. Den markedsledende IT-sikkerhetsleverandøren, Trend Micro, har lagt frem funnene fra en nylig undersøkelse, hvor det kommer frem at virksomheter kun har på plass 30 prosent av nødvendige sikkerhetsløsninger.

Les mer
Tools Slip og kapp crop

Hvordan lykkes med slip og kapp? Dette er ekspertens råd

En av faktorene i dette er å se på hvilket materiale du skal jobbe med

Nøkkelen til å lykkes med sliping og kapping handler mye om å velge riktig skive ut fra hva slags materiale du skal jobbe med og hvilken maskin du skal bruke. Du må også vite hva som er riktig teknikk og fremgangsmåte for best mulig resultat, og du må vite hvilke sikkerhetshensyn du må ta.

Les mer
Kiwa tank crop

Trygg drift av svovelsyretank krever jevnlig kontroll

Tankforskriften og en rekke andre lover og forskrifter griper inn i virksomheten

Kjemikaliedistributøren Acinor AS drifter blant annet en tankterminal for svovelsyre på Øra industriområde i Fredrikstad. Svovelsyretanken ble nylig inspisert av Kiwa, en inspeksjon som ifølge myndighetskrav skal foretas hvert femte år.

Les mer
Seco Suggest optimaliserer crop

Optimaliser verktøy- og skjæredata umiddelbart med Seco Suggest

Mottar operatøren kunnskapsbaserte anbefalinger

Kunder som bruker Seco Tools sparer tid brukt på prosessoptimalisering med raske verktøyanbefalinger via den nylig omarbeidede Suggest-applikasjonen. Suggest er en gratis nettressurs som er tilgjengelig 24/7.

Les mer