JFKnudtzen forsyning crop

Vil vi fremstå som en mer seriøs og en dyktig leverandør

Slik oppnår du en stabil forsyningskjede

Uansett hvilken bransje man befinner seg i, er en stabil forsyningskjede alltid noe en bedrift burde jobbe for. Vi har snakket med JFKnudtzen, en langvarig kunde hos Dachser Norway, om hvordan selskapet har klart å skape en stabil forsyningskjede. Hvordan oppnår man egentlig en stabil forsyningskjede?

Det korte svaret er: ved å prioritere pålitelighet og kvalitet fremfor noe annet når man skal velge logistikkleverandør.

Å bli ansett som en seriøs aktør på automasjons- og elektronikkmarkedet, er en stor utfordring av flere grunner. At det til enhver tid er utallige varedeler som skal holdes i bevegelse samtidig med at selve markedet er i rask utvikling, er kun noen av grunnene. Dette gjør konkurrenter i denne bransjen hundre prosent avhengig av en stabil forsyningskjede.

En av landets ledende totalleverandører innen det profesjonelle elektro- og automatiseringsmarkedet er JFKnudtzen, som siden 1955 har levert kvalitetsprodukter innen alt fra koblingsteknikk og industriautomasjon til kapslinger og annet verktøy til bransjen. Deres aller største oppgave er å sørge for å holde deres (over 160 000) registrerte varer i bevegelse samtidig med å tilby tjenester tilpasset bransjens seneste innovasjoner.

Pålitelighet gir pålitelighet

Logistikkansvarlig hos JFKnudtzen, Adrian Karlsson, har med tiden lært hvilke faktorer som må være på plass for at logistikkprosesser foregår så knirkefritt som mulig. Han har jobbet som logistikkleder hos JFKnudtzen i to år, og hans viktigste jobb er å sørge for at vareflyten holdes i gang. Da vi spurte hva som er aller viktigst i forhold til en velfungerende logistikk svarte han:

«Det absolutt viktigste er at vi kan stole på leveringstidene. Her er vi jo helt avhengig av at transportør både leverer utfra de ledetidene vi har, men også at vi blir kontaktet og mottar informasjon dersom noe skulle skje under frakt. Her føler vi at vi kan regne med Dachser.»

Adrian fortsetter med: «Det vil alltid være usikkerhet når man skal sende ting. Om det er fra Oslo til Bergen eller om det er fra München til Oslo. Det vil alltid finnes et risikomoment, men det å kunne levere en noenlunde stabilitet er ekstremt viktig for oss. Når usikkerheten knyttet til transport og logistikk minimeres, så vil også vi fremstå som en mer seriøs og en dyktig leverandør innenfor vårt område. Det er her Dachser kommer inn i bildet. Fordi de hjelper oss med å redusere risikoen forbundet med forsendelser, kan vi fokusere på å være den beste, og mest pålitelige, utbyderen på markedet.» 

Mer enn kun faste avgangstider og effektive forbindelser

Dachser Norway håndterer JFKnudtzens stykkgodsimport fra Europa, og Mikael Hansson, kundekontakten til JFKnudtzen og Business Development Manager hos Dachser Norway, sier seg enig med Adrian.

«Det er mange usikkerhetsfaktorer man må ta høyde for når man planlegger transport og logistikk. Man trenger mer enn kun faste avgangstider og effektive forbindelser. Det må eksistere en åpen kommunikasjonsflyt mellom alle ledd i forsyningskjeden. Når man oppnår perfekt samspill mellom produsenter, transportører, myndigheter og leverandører, er man godt på vei mot en stabil, pålitelig forsyningskjede. Det er nøyaktig et slikt samspill kollegaene mine og jeg hele tiden streber etter. Det krever mye planlegging, og man er nødt til å ha en løsningsorientert innstilling, men det er nøyaktig dette vi er eksperter på.»

Om JFKnudtzen

JFKnudtzen er en totalleverandør innen det profesjonelle elektro- og automatiseringsmarkedet i Norden. Siden 1955 har JFKnudtzen levert kvalitetsprodukter innen koblingsteknikk, industriautomasjon, kapslinger, energi, merkesystem, ledningsmateriell og verktøy.

Selskapet representerer flere viktige leverandører med blant annet Weidmüller, Brady og Rockwell Automation i spissen. Rockwell Automation er verdens største selskap innenfor industriell automatisering. JFKnudtzens produkter er viktige deler hos mange norske produksjonsbedrifter innenfor næringsmiddelindustri, havbruk, offshore og på skip, for å nevne noen. Levering til riktig tid er derfor svært viktig for deres kunder.

Parker slange crop

Nye ultrahøytrykksslanger fra Parker forlenger levetiden ved høytrykksspyling

Resultatet er at farlige kontaminanter ikke blir luftbårne

Anlegg, skipsbygging og generell industri kan dra nytte av PFX30-50, som er klassifisert med et arbeidstrykk på opptil 301 MPa.Parker Hannifin lanserer PFX30-05, en DN8 ultrahøytrykksslange som gir forbedret levetid til bruk ved høytrykksspyling på industrinivå på tvers av sektorer, inkludert anlegg og skipsbygging.

Les mer
Otto Olsen Schaeffler crop

Otto Olsen AS er sertifisert forhandler av lagringer fra Schaeffler

Otto Olsen AS inngår samarbeid med Schaeffler Norge AS og starter salg og lagerhold av et bredt sortiment av lagringer fra Schaeffler, primært INA og FAG produkter. Selskapet har allerede mange års erfaring med lagringsløsninger tilpasset de fleste industrisegment. 

Les mer
Skydda arbeidstøy crop

Dette er arbeidstøyet du kan bruke på trening

To merkevarene har utviklet meget funksjonelle og komfortable plagg

- Med behagelig komfort og maksimal bevegelsesfrihet er dette klær som er en drøm å ha på seg, spesielt på varme dager, sier Karoline Klatran, markedssjef i Skydda Norge. I samarbeid med det kjente treningsmerket CLN Athletics har L.Brador lansert en kolleksjon med kvalitetsplagg som passer perfekt både for jobb og treningsøkter.

Les mer
Aqua crop

Renere, friskere og grønnere

På årets Aqua Nor som arrangeres denne uken er størst oppmerksomhet rettet mot produksjonsløsninger som gir friskere fisk og reduserer råvareforbruket. Miljøpåvirkningene skal reduseres og mange prosesser elektrifiseres. Stadig flere leverandører retter sin oppmerksomhet mot oppdrettsnæringen, som forventes å ha fortsatt god vekst.

Les mer