LEAN crop

Resultatet av forprosjektet ble så bra at alle bedriftene ville gå videre

Små skritt gir milliongevinster

Seks namsosbedrifter har startet en «Lean-reise» som allerede har gitt svært positive effekter. Maintech har bidratt med kompetanse og prosjektledelse. Bedrifter som arbeider sammen i bedriftsnettverk gir ofte gode resultater. Seks bedrifter på Namsos så at de hadde behov for et mer systematisk forbedringsarbeid.

Så gikk de i gang med et Lean-prosjekt. Og resultatene er imponerende.

Våren 2017 tok fagråd for industri og transport i Namsos næringsforening opp Lean som tema. Flere bedrifter hadde behov for å gjøre forbedringer i produksjonen, men så at det var vanskelig å ta tak i dette på en god måte på egen hånd. Ideen kom opp om å gjøre et forprosjekt, og seks bedrifter meldte seg interessert. I forprosjektet skulle det gjøres en analyse av hver enkelt bedrift; en såkalt ståstedsanalyse. Konsulentselskapet Maintech AS ble leid inn til å gjøre jobben.

Resultatet av dette ble så bra at alle bedriftene ville gå videre med å gjøre konkrete tiltak. Prosjektet ble ferdig på nyåret 2019, og resultatene er svært gode. Til sammen har bedriftene gjort forbedringer beregnet til 1,5 mill. kroner. Og det sier de er forsiktig vurdert.

Dette prosjektet har blitt en suksess fordi bedriftene har:

1. Engasjert alle medarbeiderne
2. Hatt en åpen tilnærming
3. Lært av hverandre
4. Presentert egne forbedringsresultater for hverandre – nødvendig press

Og, ikke minst - drahjelp og god kjemi med Maintech som sto for kompetanse, praktisk erfaring og prosjektledelse. Resultatene fra dette Lean-prosjektet er et flott utgangspunkt for videre målrettet jobbing med kontinuerlig forbedring.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.