Smart 3 crop

Utstillingen har nå nådd målet med en veskt på 30 %

Smart Industri er fylt opp

Messe arrangøren, Maskingrossisternes Forening, opplyser at påmeldingen til årets messe er bedre enn forventet. Det ble planlagt med en vekst på 30 prosent fra forrige arrangement om var i 2019. I skrivende stund er økningen på 40 prosent. Prosjektleder Bente Austad opplyser at det kun er få ledige plasser igjen.

Status for arrangementet to uker får åpning er:

  • Utstillingen har nå nådd målet med en veskt på 30 % fra forrige messe i 2018, vi er faktisk nesten oppe i 40 %
  • Det er per skrivende stund drøye 110 utstillere og det er kun noen ledige plasser
  • Bredde av utstillere som vil vise fremtidens løsninger er god, se https://smart-industri.no/utstilleroversikt/
  • Konferanseprogrammet er klart og vi har et imponerende panel av foredragsholdere som kommer fra bedrifter som vil dele sin kunnskap og sine erfaringer om hvordan de har styrket sin konkurransekraft og bunnlinje gjennom automasjon, digitalisering og bærekraft  https://smart-industri.no/bli-med/konferanseprogram/ her er det noe for alle bedriftsstørrelser og modenhet. Det er gratis adgang til konferansene, men det er begrenset antall plasser så det lønner seg å forhåndsbestille plass – det er første mann til mølla konseptet som gjelder
  • Bransjefesten går av staben 24.03, Norgesalen på Thon Arena, kl. 18:30 – vi har en spennende og engasjerende aften planlagt med mini konsert ; https://smart-industri.no/hva-skjer/bransjefesten-meet-eat/
  • Forhånds registrering av adgangskort tikker inn
  • Det rår stor entusiasme blant utstillerne
  • Vi har lagt opp til et åpent og interaktivt messekart – veldig mange åpne stander, og mange store stander.
SAP SAPPHIRE 2023, Orlando, USA

SAP introduserer nye AI-funksjoner på SAP Sapphire 2023

Inkluderer nå nye AI-baserte funksjoner

I forbindelse med konferansen SAP Sapphire 2023 i Orlando, Florida har SAP presentert en rekke AI-relaterte nyheter og samarbeid. SAP Business AI kan tas i bruk i hele organisasjonen, og kan eksempelvis brukes til å skape personaliserte kundeinteraksjoner, forbedre innkjøp, utvikle talenter og håndtere usikkerheter.

Les mer
Smartest 2023 crop

Glencore Nikkelverk kåret til Norges smarteste industribedrift 2022

I tøff konkurranse med en rekke norske industrieventyr, er Kristiansand-bedriften Glencore Nikkelverk kåret til Norges smarteste industribedrift 2022. Statssekretær Elisabeth Sæther overrakk prisen under «Industrikonferansen 2023» som ble arrangert av Norsk Industri i Oslo, 9. mai.

Les mer
Reka crop

Nexans fullfører oppkjøpet av Reka Cables for å elektrifisere Norden

Nexans kunngjør den vellykkede fullføringen av oppkjøpet av Reka Cables, et førsteklasses selskap som er aktivt innen produksjon av høy-, mellom- og lavspenningskabler. Med en omsetning på 172 millioner euro i 2022 er dette oppkjøpet fullt i tråd med konsernets strategiske ambisjon om å bli en ren elektrifiseringsaktør som er forpliktet til å bidra til karbonnøytralitet innen 2030.

Les mer
MDV 02 2023 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 02 2023 er publisert

Vedlikehold en ressurs

Et viktig element i reduksjon av industriens miljøutslipp er godt vedlikehold. Utstyr som fungerer i henhold til spesifikasjoner og produksjonsplaner vil redusere energiforbruk, råstoff forbruk og vrak produksjon. Når en produksjonslinje først er designet og idriftsatt er det kyndige operatører og velfungerende vedlikeholdsavdeling som sikrer at målsettingene kan nås.

Les mer