Busch cobra crop

Har høy ytelse og er perfekt for mange bruksområder med grovt og middels vakuum

Spar energi med bærekraftige vakuumløsninger

Busch Vacuum Solutions har nå lansert den første vakuumpumpen i den nye DX-serien, COBRA DX 0950 A. Det er en tørr vakuumpumpe med toppmoderne skruevakuumteknologi for utmerkede driftskarakteristikker, høy damp- og partikkeltoleranse og ekstremt energieffektiv drift.

COBRA DX 0950 A har høy ytelse og er perfekt for mange bruksområder med grovt og middels vakuum, som solenergiindustrien, litiumbatteriproduksjon, tørking, matvarepakking, belegging, vakuumovner eller som hjertet i et sentralt vakuumsystem.

Med frekvensomformerteknologi med variabel hastighet dekker nye COBRA DX 0950 A pumpehastighetsområder på opptil 950 m³/t og oppnår et sluttrykk på opptil 0,01 hPa (mbar). Alle driftsdata registreres og lagres kontinuerlig.

Takket være plug-and-pump-konseptet er COBRA DX 0950 A brukervennlig og lett å håndtere. Det er ikke nødvendig med ytterligere installasjon før oppstart. En berøringsskjerm med intuitiv menynavigering gjør det mulig å styre de viktigste funksjonene. Et optimalt vakuumnivå kan oppnås til enhver tid takket være den intelligente frekvensomformeren med variabel hastighetskontroll og ulike driftsmoduser. Dette reduserer energiforbruket og sikrer at vakuumpumpene alltid kjører under optimale forhold, slik at driftskostnadene holdes på et minimum.

Med de viktigste fordelene til den velprøvde COBRA NX PLUS tar COBRA DX 0950 A mindre plass takket være det optimaliserte fotavtrykket. COBRA DX er derfor det perfekte kompromisset mellom en standard COBRA NX og den avanserte COBRA NX PLUS. I tillegg sikrer den patenterte, selvbalanserende skruedesignen på COBRA DX 0950 A de laveste vibrasjonsnivåene og stille drift. Skruene er laget av én enkelt støping og har ingen åpninger. Dette hindrer inntrengning av prosessvæsker eller partikler, samt korrosjon og avleiringer. COBRA DX 0950 A bruker effektiv vannkjøling, som sikrer jevn temperaturfordeling gjennom hele pumpehuset og termisk stabilitet gjennom hele prosessen.

COBRA DX 0950 A er basert på den gjennomprøvde skruevakuumteknologien fra Busch. Det rene driftsprinsippet betyr at hverken olje eller andre driftsvæsker er nødvendige under vakuumgenerering. Derfor er den spesielt egnet for applikasjoner der kontakt mellom driftsvæsken og det pumpede mediet skal unngås, eller der renromsbetingelser må oppfylles.

Ytterligere størrelser på COBRA DX forventes om kort tid.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.