Kaeser 100 crop

Produksjonsprosessen avgjør hvilken kvalitet det skal være på luften

Sprek 100 åring

KAESER konsernet feirer i år 100 årsjubileum. Det gjør selskapet med å følge opp digitaliseringstrenden og konseptet Industry 4.0. I Norge ble jubileet markert i lokalene i Vestby i slutten av juni.

Trykkluft er ikke bare trykkluft. Produksjonsprosessen avgjør hvilken kvalitet det skal være på luften. Kravene i farmasøytisk og næringsmiddelindustri skiller seg sterkt fra behovene i mekanisk industri. Videre må det tas hensyn til energiforbruket og vedlikeholdsvennlighet.

Suksessen med trykkluftsystemer som sømløse integrerte deler av «Integrated Industry»-konsepter avhenger av kompressor og komponent egenskapene. For å knytte trykkluftforsyningen sømløst til den integrerte industrien satser KAESER KOMPRESSOREN på en forening av maskiner ved hjelp av SIGMA NETWORK og den universelle maskinstyringen SIGMA AIR MANAGER 4.0, som styrer hele trykkluftstasjonen optimalt. Den er hjernen i en trykkluftstasjon og har nøkkelteknologien for bruk av fremtidige tjenester innenfor Industri 4.0. Dette styringssystemet bruker den adaptive 3Dadvanced -regulering for å gjøre trykkluftproduksjonen og -behandlingen enda smartere, sikrere og mer effektiv. 3-Dadvanced -reguleringen analyserer kontinuerlig samtlige driftsdata, simulerer alternative handlinger og beregner den optimale kompressorkombinasjonen. Resultatet er: Energieffektivitet i en utstrekning vi aldri har opplevd tidligere.

Er målet høy driftsregularitet, må alle ledd i produksjonskjeden tilfredsstille minimumskrav. Det gjelder også trykkluft

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.