TCS Beynder crop

TCS har signert avtale med Beyonder

Tata Consultancy Services (TCS) har signert en intensjonsavtale med det norske batteriselskapet Beyonder. Signeringen skjedde da en norsk næringslivdelegasjon i forrige uke var i New Dehli for å møte indiske bedrifter og etablere nye samarbeid.

 

Beyonder er et norsk selskap som utvikler bærekraftig batteriteknologi for industri og transport, og avtalen med TCS skal se på ulike prosjekter i India og flere andre land.

CEO i Beyonder, Svein Kvernstuen, sa dette om avtalen med TCS i en pressemelding fra Innovasjon Norge:
– Dette er ledende aktør som ønsker å ta i bruk vår norskutviklede batteriteknologi som er mer bærekraftig, har raskere respons og forlenget levetid.

Næringslivdelegasjonen, ledet av næringsminister Jan Christian Vestre, var i regi av Innovasjon Norge.

– Tradisjonelt har norsk næringsliv vært involvert i olje og gass og maritim industri i India, men det er stadig økende muligheter og interesse innen områder som fornybar energi, både sol, vind og vannkraft, hydrogen, energilagrinssystemer og sirkulærøkonomi, sier Christian Valdes Carter, leder for innovasjon Norges kontor i New Dehli, i samme pressemelding.

TCS sin nye samarbeidspartner satser på batteriproduksjon med lavest mulig avtrykk, ved å lage karbon ut av sagflis. Beyonder har i dag et senter for test og utvikling av batteriteknologi i Stavanger, hvor det også skal bygges for batteriproduksjon.

Roar Søvik crop

Innomotics – Lansering av en ny ledende motor og store drifter selskap

Et nytt, ledende selskap for motorer og store drivenheter skal hete Innomotics. Under dette navnet kombinerer Siemens sine forretningsaktiviteter innen lav- til høyspenningsmotorer, girmotorer, mellomspenningsomformere og motorspindler.

Les mer
SAP SAPPHIRE 2023, Orlando, USA

SAP introduserer nye AI-funksjoner på SAP Sapphire 2023

Inkluderer nå nye AI-baserte funksjoner

I forbindelse med konferansen SAP Sapphire 2023 i Orlando, Florida har SAP presentert en rekke AI-relaterte nyheter og samarbeid. SAP Business AI kan tas i bruk i hele organisasjonen, og kan eksempelvis brukes til å skape personaliserte kundeinteraksjoner, forbedre innkjøp, utvikle talenter og håndtere usikkerheter.

Les mer
Smartest 2023 crop

Glencore Nikkelverk kåret til Norges smarteste industribedrift 2022

I tøff konkurranse med en rekke norske industrieventyr, er Kristiansand-bedriften Glencore Nikkelverk kåret til Norges smarteste industribedrift 2022. Statssekretær Elisabeth Sæther overrakk prisen under «Industrikonferansen 2023» som ble arrangert av Norsk Industri i Oslo, 9. mai.

Les mer
Næringssted crop

Norge som næringssted

Norge vist seg å være en pålitelig partner for Tyskland, sier Michael Kern

Norsk-Tysk Handelskammer har nylig gjennomført den årlige konjunkturundersøkelsen blant medlemmer og kontakter innen norsk og tysk næringsliv. Sammenlignet med fjorårets undersøkelse vurderer selskapene dagens situasjon som positiv, men ser mye mer kritisk på utviklingen de neste tolv månedene enn i fjor. 

Les mer