Johnny Vaet Nordskog

Frode Laksy (t. v.) Schneider Electric gratulerer Thomas Schumann Østgaard

To norske finalister i global bærekraftkåring

Hele to av de tolv europeiske finalistene i den globale bærekraftkåringen Global Sustainability Impact Awards er norske. Høsten 2022 arrangerte Schneider Electric kåringen Global Sustainability Impact Awards for første gang. Hensikten var å anerkjenne og gi synlighet til partnerbedrifter som skiller seg ut ved å lede an innen bærekraft og avkarbonisering.

Kåringen omfatter to utmerkelseskategorier: en anerkjennelse for partnere som fremmer bærekraft i egen bedrift og en for de som skaper resultater for sine kunder.

To bedrifter, IT-selskapet Atea og tavlebygger/systemintegrator Satema Group, vant hver i sin kategori i Norge. - Det en stor glede for oss å fortelle at hele to av tolv bedrifter fra Europa som er videre i den endelige globale kåringen, er norske, uttaler Camilla Pedersen, System & Estimation Engineer og ansvarlig for Schneider Electric Sustainability Impact Awards i Norge.

Atea og Satema er en del av en begrenset elite av høyt anerkjente europeiske bedrifter; blant disse finner man kun én nordisk aktør til; Rambøll Finland.

Anerkjent bærekraftleder

Atea, ledende leverandør av IT-infrastruktur, ble i år rangert av Corporate Knights som et av verdens mest bærekraftige IT-selskap. De er kjent i Norge for å ha grunnlagt 100 %-klubben, som fremmer gjenbruk og resirkulering av IT-utstyr i hele bransjen. Gjennom initiativet Atea Sustainability Focus prøver de å få flere til å være med på den grønne transformasjonen og bidra til positiv endring i bransjen. De har også dannet en "bærekraftskole" som alle ansatte må gjennom.

- Det er klart, det er en ære og veldig gøy for oss å være med i denne kåringen, sier Elisabeth Eide, Head of Sustainability & Compliance i Atea.

Atea vant i Norge for sin gjennomtenkte tilnærming til intern håndtering av bærekraft; de har et styresystem med klare mål for bærekraftig utvikling, en global klimapolicy basert på årlig rapportering i forhold til vitenskapsbaserte klimamål og rapporterer til CDP (Carbon Disclosure Project, internasjonal non-profit organisasjon som hjelper bedrifter og byer med å avsløre egen miljøpåvirkning). Virksomheten bruker energibesparende smartbygg i Norge med integrering av grønn energi. De overfører overflødig varme/energi til nærliggende kontorbygg gratis på datasenter. De har også etablert en guide om bærekraftkrav for innkjøpere ved anskaffelse av IT.

Satema er på sin side en av landets mest fremoverlente leverandører av produkter og tjenester for sikker og pålitelig strømforsyning fra A til Å; fra første spadetak med løsninger for byggestrøm og reservekraft, til bolig og næringsbygg, med smarte, pålitelige og energieffektive løsninger for infrastruktur og elektrisk distribusjon. Med sine produkter, løsninger og tjenester, hjelper Satema kunder med å bruke energi mer effektivt.

- Vi synes det er utrolig moro at vårt arbeid anerkjennes på internasjonalt nivå, uttaler Thomas Schumann Østgaard, administrerende direktør i Satema.

Satema benytter videre sin erfaring og kompetanse fra smart elektrodistribusjon i bygg til å utvikle innovative systemløsninger for infrastruktur og elektrodistribusjon på byggeplasser (Byggestrøm). Bygg og anlegg er verdens største landbaserte industri. Med sin teknologi og løsninger senker Satema terskelen for samhandling, digitalisering og energieffektivisering for alle aktørene inn mot dette segmentet, noe som vil være avgjørende for å nå de ambisiøse bærekraftsmålene for bygg og anleggsnæringen.

- Vi i Schneider Electric takker våre partnere som deler vår visjon om å gjøre mer med mindre bruk av energi og ressurser gjennom digitalisering. De gjør en utrettelig jobb for å fremme bærekraftig business og bidra til avkarbonisering. Vi vil kunngjøre våre globale vinnere 3. april kl. 14.00 på et live-arrangement, avslutter Camilla Pedersen i Schneider Electric.

Om Schneider Electric 

Schneider Electric ble rangert av Corporate Knights som verdens mest bærekraftige selskap i 2021 (7. plass og første i sin kategori i 2023) og rangerer som nummer tre i elektronikkindustrien på Fortune’s 2022 World’s Most Admired Companies List. Utmerkelsene gjenspeiler selskapets forpliktelser til innovasjon, bærekraft, mangfold og inkludering. 

Schneider Electrics misjon er å være en digitaliseringspartner for bærekraft og effektivitet.

Vi fremmer digital transformasjon ved å integrere verdensledende prosess- og energiteknologier, skytilkobling, kontroll, programvare og tjenester - på tvers av hele livssyklusen. Det gjør vi gjennom integrert styring av virksomheter innen bolig, bygg, datasentre, infrastruktur og industri. 
Vi er de mest lokale av de globale selskapene, støtter åpne standarder og opererer i samarbeid med et økosystem av partnere som brenner for og deler vårt meningsfulle formål og våre verdier: «inclusive» og «empowered».

NORD-baggage-transport crop

NORD DRIVESYSTEMS på interflyplass Europa Effektiv drivteknologi for bagasjehåndtering

Enten du sjekker inn, sorterer, høyhastighetstransport eller gjenvinning av bagasje – NORD DRIVESYSTEMS tilbyr passende kjøreløsninger for alle bagasjehåndteringsapplikasjoner. Av og til transporteres bagasjegjenstander av varierende vekt over lange avstander og med ujevne mellomrom.

Ragasco - Effektivare lagerstyrning och mindre svinn crop

Effektiv lagerstyring og redusert svinn med HxGN EAM

Hexagon Ragasco, verdensledende produsent av kompositt gassbeholdere, har oppnådd stor suksess gjennom effektiv og automatisert produksjon med minimal nedetid. Prevas har bistått med implementering av lagerstyring i HxGN EAM. 

UR Kameleon[1]

Stor interesse for den nye roboten fra Universal Robots

Det er ikke hver dag det lanseres helt nye roboter i Norge, men 24. august var det folksomt i det splitter nye Kameleonhuset på Åros i Asker kommune. Da inviterte Kameleon Robotics til Norgeslansering av den helt nye samarbeidende roboten UR20 fra Universal Robots.

Dormer E55 - Power Tool Taps crop

Dormer Pramet tilbyr større utvalg av sporing, runde HSS-verktøy og vedlikeholdsløsninger

Dormer Pramet utvider produktporteføljen for sporing og avstikking og introduserer nye HSS-bor, gjengetapper og vedlikeholdsverktøy med høstens produktlansering.