Trend cyber trussel crop

Cybersikkerhetsteam har fått bedre anledning til å etablere robuste strategier

Trend Micro blokkerte nesten 100 milliarder cyberangrep i 2021

Antall cyberangrep økte med over 40 prosent fra 2020 til 2021. IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro blokkerte 94,2 milliarder cyberangrep i løpet av fjoråret. Volumet av trusler og angrep representerer en økning på hele 42 prosent sammenlignet med 2020.

5,000 milliarder trusselforespørsler

Truslene ble oppdaget og blokkert basert på mer enn 5,000 milliarder trusselforespørsler, hvilket representerer en økning på 36 prosent fra 2020. Trend Micros sikkerhetsløsning tar i bruk over 250 millioner sensorer globalt for proaktivt beskytte organisasjoner og enkeltpersoner raskere.- Trend Micro oppdager og blokkerer trusler på tvers av endepunkter, smarttelefoner, servere, IoT-enheter, hjemmenettverk, meldingstjenester, infrastruktur og skymiljøer. Økningen i antall blokkeringer er et bevis på at løsningene våre fungerer, men like mye et bevis på at markedet for cyberkriminelle vokser raskt, noe vi også påpekte i vår trend-rapport for 2022, påpeker kommunikasjonssjefen i Trend Micro, Karianne Myrvold.

Løsepengevirusene blir færre, men mer målrettet

Til tross for over 40 prosent økning i blokkerte cyberangrep fra 2020 til 2021, blokkerte samtidig Trend Micro 66 prosent færre løsepengevirus i 2021. Det forsterker hypotesen om at disse truslene blir stadig mer målrettede. Det fikk store norske selskaper som mediehuset Amedia, hotellkjeden Nordic Choice, matprodusenten Nortura og samvirkeforetaket Norsvin oppleve i løpet av året som gikk.

I tillegg kan også nedgangen skyldes at flere løsepengevirus ble blokkert før dem i det hele tatt ble distribuert. I 2021 ble hele 14 millioner løsepengevirus proaktivt stoppet før angrepet kunne påvirke kundene de var rettet mot.

Bedre forberedt mot en ny bølge av cyberangrep

Selv om Trend Micros omfattende beskyttelsesfunksjoner for skymiljøer blokkerer de fleste cyberangrep, er det viktig at virksomheters sikkerhetsteam er godt forberedt for en ny bølge av trusler og angrep i 2022. Ifølge trend-rapporten for 2022 spår Trend Micro at IoT-systemer, globale forsyningskjeder, skymiljøer og DevOps-funksjoner vil bli stadig oftere utsatt for cyberangrep.

Gode risiko-vurderinger og rutiner for å endre på eksisterende infrastruktur vil være avgjørende for å forhindre at cyber-risikoene løper løpsk i inneværende år. Det innebærer en kombinasjon av flere løsninger, som for eksempel forbedret deteksjon og respons på cyberangrep (XDR), Zero Trust-tilnærming til design og implementering av IT-systemer, effektiv nettverksovervåking og god DevSecOps-praksis.

- I løpet av de siste årene har vi registrert at cybersikkerhetsteamene har fått bedre tid og anledning til å etablere robuste strategier for å redusere risiko og tilrettelegge for en sikrere hverdag. Derfor våger vi å tro at 2022 blir det året virksomheter i større grad vil lykkes med å slå tilbake mot de cyberkriminelle, konkluderer Myrvold.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.