Trend_Dubai_skyline_5 G crop

At du er sikret i dag er ingen garanti for at du er sikret i morgen

Trend Micro øker sikkerheten i 5G-nettverk med nytt datterselskap

Cybersikkerhetsselskapet Trend Micro har etablert CTOne, et nytt datterselskap, som fokuserer på å styrke sikkerheten i 5G-nettverk. Selskapets immatrielle verdier og lederskap kommer fra Trend Micros kultur for innovasjon og er det siste inkubasjonsprosjektet fra det ledende globale cybersikkerhetsselskapet som lanseres som en selvstendig virksomhet.

- Trend Micro har vært en spydspiss hva gjelder å ivareta sikkerheten og muliggjøre nettverks-transformasjoner i mere enn tre tiår. 5G-teknologien tilrettelegger for helt nye forretningsmodeller og applikasjoner som krever en ny cybersikkerhets-infrastruktur. Med vår fremsynthet og mer enn seks års dedikert forskning innen nettverksteknologi er vi sikre på at CTOne vil beskytte virksomheter og organisasjoner i alle 5G-nettverksmiljøer. Vi kommer fremover til å utvikle eksisterende- og potensielle nye partnerskap som skal bistå med å ta CTOne sine sikkerhetsløsninger for private 5G-nettverk til markedet, sier Ola Lauten, administrerende direktør i Trend Micro Norge.

Sikkerheten i dag er ingen garanti for at du er sikret i morgen

Dagens virksomheter er avhengige av å integrere ressurser for å bekjempe fremtidige trusler på private 5G-nettverk på en mye mer effektiv måte. Ved å utplassere et sikkerhetsnettverk i forkant av 5G-utrullingen, vil CTOne styrke den digitale motstandsdyktigheten til vertikale applikasjonsområder, gi utøkt sikkerhet for landing-applikasjoner i private 5G-nettverksmiljøer og således oppnå en langt mer omfattende beskyttelse fra nettverk til de mange endepunktene.

Kraftig redusert tidsforsinkelse, kraftig økning i båndbredden og enorm kapasitet, har motivert mange virksomheter til å ta i bruk private 5G-nettverk. Ifølge en rapport fra Grand View Research* var den globale markedsstørrelsen for private 5G-nettverk verdsatt til USD 1,38 milliarder i 2021. Dette markedet forventes å vokse med en årlig vekstrate på 49 prosent i 2023. Private 5G-nettverk regnes vanligvis som den mest sikre trådløse kommunikasjonsstandarden. Imidlertid står 5G-miljøet overfor flere sårbarheter enn noen gang, med den omfattende bruken av Open Radio Access (O-RAN)-strukturen, spredningen av skybaserte nettverk, bruk av programvare basert på åpen kildekode og et voksende volum av diverse IoT-enheter.

- At du er sikret i dag er ingen garanti for at du er sikret i morgen. Selv om markedet for kommunikasjonsteknologi opplever stor vekst, står dagens virksomheter overfor en kraftig vekst av komplekse risikoer. CTOne vil gjøre det mulig for virksomheter å sikre sine private 5G-nettverk mot cyberangrep og samtidig bygge et høykvalitets industrielt økosystem bestående av virksomhetskritiske applikasjoner, sier Karianne Myrvold, kommunikasjonssjef i Trend Micro Norge.

I tillegg til løsninger for cybersikkerhet fra ende-til-ende for private 5G-nettverk, utvikler også CTOne cybersikkerhetsløsninger med fokus på Open Radio Access (O-RAN)-strukturen, samt lokal databehandling. Dette vil hjelpe virksomheter å redusere sårbarheten for cyberrisiko ved å implementere relaterte teknologier.

Roar Søvik crop

Innomotics – Lansering av en ny ledende motor og store drifter selskap

Et nytt, ledende selskap for motorer og store drivenheter skal hete Innomotics. Under dette navnet kombinerer Siemens sine forretningsaktiviteter innen lav- til høyspenningsmotorer, girmotorer, mellomspenningsomformere og motorspindler.

Les mer
SAP SAPPHIRE 2023, Orlando, USA

SAP introduserer nye AI-funksjoner på SAP Sapphire 2023

Inkluderer nå nye AI-baserte funksjoner

I forbindelse med konferansen SAP Sapphire 2023 i Orlando, Florida har SAP presentert en rekke AI-relaterte nyheter og samarbeid. SAP Business AI kan tas i bruk i hele organisasjonen, og kan eksempelvis brukes til å skape personaliserte kundeinteraksjoner, forbedre innkjøp, utvikle talenter og håndtere usikkerheter.

Les mer
Smartest 2023 crop

Glencore Nikkelverk kåret til Norges smarteste industribedrift 2022

I tøff konkurranse med en rekke norske industrieventyr, er Kristiansand-bedriften Glencore Nikkelverk kåret til Norges smarteste industribedrift 2022. Statssekretær Elisabeth Sæther overrakk prisen under «Industrikonferansen 2023» som ble arrangert av Norsk Industri i Oslo, 9. mai.

Les mer
Næringssted crop

Norge som næringssted

Norge vist seg å være en pålitelig partner for Tyskland, sier Michael Kern

Norsk-Tysk Handelskammer har nylig gjennomført den årlige konjunkturundersøkelsen blant medlemmer og kontakter innen norsk og tysk næringsliv. Sammenlignet med fjorårets undersøkelse vurderer selskapene dagens situasjon som positiv, men ser mye mer kritisk på utviklingen de neste tolv månedene enn i fjor. 

Les mer