US Navu IFS crop

Ansatte skal bruke mer tid fokusert på oppdrag og mindre tid på reparasjon

U.S. Navy innfører intelligent vedlikehold av fly og skip med Lockheed Martin og IFS

Løsningen fra IFS skal brukes til oppdragskritisk planlegging og gjennomføring av vedlikehold som en del av N-MRO initiativet til den amerikanske marinen. U.S. Navy, den amerikanske marinen, har inngått et samarbeid med Lockheed Martin og forretningssystemleverandøren IFS om en intelligent vedlikeholdsløsning og omstilling av gamle systemer til ett nytt enkelt og helmoderne logistikk- og informasjonssystem.

Løsningen skal sikre at ansatte bruker mer tid fokusert på oppdraget og mindre tid på reparasjon av fly og skip.

Løsningen fra IFS omfatter evner for planlegging og utførelse av vedlikehold, reparasjoner og overhaling av over 3000 ressurser, blant annet fly skip og bakkematriell. Løsningen Naval Maintenance, Repair and Overhaul (N-MRO) kombinerer kunstig intelligens med digitale tvillinger og forutsigbar analyse for å kunne forutse og reagere på potensielle svikter i utstyr før de inntreffer, noe som vil bidra til forbedret vedlikehold, logistikk, flåtestyring og andre funksjoner for over 200.000 seilere.

Etter en omfattende evalueringsprosess, gikk U.S. Navy for Lockheed Martin, kombinert med IFS’ prisvinnende industriekspertise fra å ha jobbet med noen av verdens største luftfart- og forsvarsorganisasjoner. Med ekstra støtte fra programvareutvikleren Beast Code, vil løsningen innføres i flere avdelinger i marinen, for å hjelpe seilere og vedlikeholdspersonell i marinen bryte ned siloer og etablere en felles struktur for vedlikehold som omfatter alle skip og fly. 

Den digitale omstillingen i den amerikanske marinens systemer vil omfatte en konsolidering av driftsressurser og data i et sentralt visuelt system for brukerne, som gir en intuitiv mobilvennlig brukeropplevelse. Initiativet vil gi økt presisjon i dataene, strømlinjeformede arbeidsprosesser og mindre nedetid og ikke-planlagte hendelser. Ved å muliggjøre Total Asset Readiness® i N-MRO, sikrer man at informasjonen alltid er tilgjengelig for at U.S. Navy oppnår materiell beredskap og operasjonelt tilgjengelige objektiver. For eksempel vil marinepersonell nå få muligheten til å dokumentere feil, etterlyse deler og rapportere fullført arbeid ute ved selve vedlikeholdsstedet. Det reduserer nedetiden på materiellet og øker samtidig datapresisjonen, noe som tilrettelegger for forbedret planlegging og anskaffelser.

Parker slange crop

Nye ultrahøytrykksslanger fra Parker forlenger levetiden ved høytrykksspyling

Resultatet er at farlige kontaminanter ikke blir luftbårne

Anlegg, skipsbygging og generell industri kan dra nytte av PFX30-50, som er klassifisert med et arbeidstrykk på opptil 301 MPa.Parker Hannifin lanserer PFX30-05, en DN8 ultrahøytrykksslange som gir forbedret levetid til bruk ved høytrykksspyling på industrinivå på tvers av sektorer, inkludert anlegg og skipsbygging.

Les mer
Otto Olsen Schaeffler crop

Otto Olsen AS er sertifisert forhandler av lagringer fra Schaeffler

Otto Olsen AS inngår samarbeid med Schaeffler Norge AS og starter salg og lagerhold av et bredt sortiment av lagringer fra Schaeffler, primært INA og FAG produkter. Selskapet har allerede mange års erfaring med lagringsløsninger tilpasset de fleste industrisegment. 

Les mer
Skydda arbeidstøy crop

Dette er arbeidstøyet du kan bruke på trening

To merkevarene har utviklet meget funksjonelle og komfortable plagg

- Med behagelig komfort og maksimal bevegelsesfrihet er dette klær som er en drøm å ha på seg, spesielt på varme dager, sier Karoline Klatran, markedssjef i Skydda Norge. I samarbeid med det kjente treningsmerket CLN Athletics har L.Brador lansert en kolleksjon med kvalitetsplagg som passer perfekt både for jobb og treningsøkter.

Les mer
Aqua crop

Renere, friskere og grønnere

På årets Aqua Nor som arrangeres denne uken er størst oppmerksomhet rettet mot produksjonsløsninger som gir friskere fisk og reduserer råvareforbruket. Miljøpåvirkningene skal reduseres og mange prosesser elektrifiseres. Stadig flere leverandører retter sin oppmerksomhet mot oppdrettsnæringen, som forventes å ha fortsatt god vekst.

Les mer