US Navu IFS crop

Ansatte skal bruke mer tid fokusert på oppdrag og mindre tid på reparasjon

U.S. Navy innfører intelligent vedlikehold av fly og skip med Lockheed Martin og IFS

Løsningen fra IFS skal brukes til oppdragskritisk planlegging og gjennomføring av vedlikehold som en del av N-MRO initiativet til den amerikanske marinen. U.S. Navy, den amerikanske marinen, har inngått et samarbeid med Lockheed Martin og forretningssystemleverandøren IFS om en intelligent vedlikeholdsløsning og omstilling av gamle systemer til ett nytt enkelt og helmoderne logistikk- og informasjonssystem.

Løsningen skal sikre at ansatte bruker mer tid fokusert på oppdraget og mindre tid på reparasjon av fly og skip.

Løsningen fra IFS omfatter evner for planlegging og utførelse av vedlikehold, reparasjoner og overhaling av over 3000 ressurser, blant annet fly skip og bakkematriell. Løsningen Naval Maintenance, Repair and Overhaul (N-MRO) kombinerer kunstig intelligens med digitale tvillinger og forutsigbar analyse for å kunne forutse og reagere på potensielle svikter i utstyr før de inntreffer, noe som vil bidra til forbedret vedlikehold, logistikk, flåtestyring og andre funksjoner for over 200.000 seilere.

Etter en omfattende evalueringsprosess, gikk U.S. Navy for Lockheed Martin, kombinert med IFS’ prisvinnende industriekspertise fra å ha jobbet med noen av verdens største luftfart- og forsvarsorganisasjoner. Med ekstra støtte fra programvareutvikleren Beast Code, vil løsningen innføres i flere avdelinger i marinen, for å hjelpe seilere og vedlikeholdspersonell i marinen bryte ned siloer og etablere en felles struktur for vedlikehold som omfatter alle skip og fly. 

Den digitale omstillingen i den amerikanske marinens systemer vil omfatte en konsolidering av driftsressurser og data i et sentralt visuelt system for brukerne, som gir en intuitiv mobilvennlig brukeropplevelse. Initiativet vil gi økt presisjon i dataene, strømlinjeformede arbeidsprosesser og mindre nedetid og ikke-planlagte hendelser. Ved å muliggjøre Total Asset Readiness® i N-MRO, sikrer man at informasjonen alltid er tilgjengelig for at U.S. Navy oppnår materiell beredskap og operasjonelt tilgjengelige objektiver. For eksempel vil marinepersonell nå få muligheten til å dokumentere feil, etterlyse deler og rapportere fullført arbeid ute ved selve vedlikeholdsstedet. Det reduserer nedetiden på materiellet og øker samtidig datapresisjonen, noe som tilrettelegger for forbedret planlegging og anskaffelser.

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

GH_mvest crop

Havlandet Havbruk AS signerer avtale med EG Maintenance for effektiv administrasjon av vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance. Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter. Derfor har Havlandet Havbruk og EG Maintenance nå signert en avtale for implementering av EG Maintenance-systemet. 

elkem-thamshavn-plant crop

Vi skal bli bedre enn World Class

Elkem er på World Class nivå i det meste de gjør. Divisjonen Silicon Products, hvor Fahad Rehman er vedlikeholdsdirektør, har mange kompetente og lojale medarbeidere. – Vi tok et meget kritisk blikk på oss selv, sa Rehman til Min Drift & Vedlikehold. Konklusjonen var at vi kunne bli bedre innen vedlikehold. Blant annet ved å ta godt vare på de ansatte og å sette klare mål. 

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.