veo_egersund_crop

Gjelder blant annet forebyggende vedlikehold og periodisk testing

VEOs vedlikeholdskompetanse har kommet til Norge

VEOs Expert Services har underskrevet en 7-årig vedlikeholdsavtale for elektro- og automasjonsutstyret på transformatorstasjonen i Egersund vindpark (112 MW) i Sør-Norge. Den skreddersydde avtalen dekker både kritiske og ikke-kritiske vedlikeholdstjenester.

Det gjelder blant annet forebyggende vedlikehold og periodisk testing av alt elektro- og automasjonsutstyr. Med denne avtalen har VEO nå offisielt utvidet sin Expert Services-virksomhet til det norske markedet.

Norge på listen

VEO har levert sin vedlikeholdsekspertise i snart 15 år og tatt hånd om mange langsiktige vedlikeholdskunder i Finland, Storbritannia, Sverige og Tyskland. De lengste avtalene strekker seg over mer enn et tiår, men avtalen med Norsk Vind Egersund AS er den første av sitt slag med hensyn til både vindkraft og Norge. Vindparken ble satt i drift i 2017 da de 33 vindturbinene ble koblet til strømnettet og begynte å produsere strøm. VEO har allerede gjennomført de første forebyggende vedlikeholdsarbeidene etter signeringen av avtalen i september 2018.

VEO, en lokal aktør i Norge

Selv om styringen av vindparkens vedlikeholdsprosjekter finner sted i Finland, har Norsk Vind Egersund AS lagt vekt på at VEO betraktes som en lokal aktør. Takket være VEOs datterselskap i Norge, VEO AS, er selskapets ekspertise i nærheten hvis et plutselig vedlikeholdsbehov skulle oppstå. Imidlertid, ifølge Esa Ala-Honkola, Direktør for VEOs Expert Services, gjør VEOs fjerntilgangs- og rådgivningstjenester samt VEO247-feiloppdagelsestjeneste det mulig å få rask respons og hjelp fra VEO, uavhengig av geografi. Disse tjenestene er inkludert i Egersund-avtalen.

Hele livssyklusen i VEOs hender

Når det gjelder vedlikehold av Egersund vindpark, har VEO en fordel i forhold til sine konkurrenter – kjennskapen til hele rekken med elektro- og automasjonsprodukter og løsningene. Faktisk ble transformatorstasjonen som knytter turbinene til strømnettet levert av VEO i fjor. Ifølge Ala-Honkola gjør transformatorstasjonsleveransen det nå enklere for VEO å sikre tilgang til kompetanse og gjør hele vedlikeholdsavtalen til et problemfritt valg for kunden.

«Å sikre den tekniske integriteten til kritisk utstyr i vindparkene vi drifter er ytterst viktig. Avtalen med VEO forsikrer oss at den tekniske tilgjengeligheten vil være høy og at potensielle feil kan korrigeres på en rask og effektiv måte», sier driftssjef John Amund Lund fra Norsk Vind Energi AS.

Vind i seilene for VEO i Norge 

Ifølge Ala-Honkola virker etterspørselen etter VEOs Expert Services i Norge å være lovende. I løpet av de seneste årene har VEO levert transformatorstasjoner til flere aktører i den norske vindkraftsektoren med gode resultater. Ettersom Egersund vindpark ble finansiert av en betydelig aktør med ansvar for flere andre igangsatte vindparkprosjekter, er det gode muligheter for at VEOs kompetanse kan kreves der også.

 

egmaintenance-havlandet crop

Havlandet Havbruk AS og EG Maintenance utvider samarbeid om vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance.  Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

GH_mvest crop

Havlandet Havbruk AS signerer avtale med EG Maintenance for effektiv administrasjon av vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance. Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter. Derfor har Havlandet Havbruk og EG Maintenance nå signert en avtale for implementering av EG Maintenance-systemet.