Peterson nøytral crop

Bølgepappmaskinen bruker maskinlæringsteknologi til å analysere sensordata

CO2-nøytral og med kunstig intelligens

Petersons nye norske fabrikk viser vei til fremtiden for bølgepappemballasje, i tråd med industri 4.0-prinsippene. – Hele oppbyggingen av anlegget står godt i stil med selskapets satsing på fullstendig sirkulære emballasjeløsninger, produsert med 100 % fornybare råvarer, sier administrerende direktør Dan Johannessen i Peterson.

Anlegget tar i bruk Industri 4.0-prinsipper som maskinlæring via kunstig intelligens, høy grad av avansert automatisering og karbonnøytral drift i det som skal bli et av verdens mest teknologisk avanserte produksjonsanlegg for emballasje 

Et lukket, sirkulært energisystem leder til CO2-nøytral produksjon og minimal miljøpåvirkning

Det nye anlegget i Halden – som skal ta over dagens drift i Sarpsborg – er utviklet for å være 100 % CO2-nøytralt ved at det bruker biogass i dampproduksjon og oppvarming. Biogassen gir kraft til kjelen, som genererer damp til bølgepappmaskinen.  Flere lastebiler vil sannsynligvis kjøre på biogass i fremtiden, og disse kan fylles med dette drivstoffet på biogassanlegget ved siden av.

Biogass genereres gjennom nedbryting av organisk avfall, og det er derfor en fullstendig karbonnøytral energikilde. Energieffektiviteten blir ytterligere forbedret takket være et innovativt system for varmegjenvinning i bølgepappmaskinen. Dette gjør at bygningen kan varmes opp av restvarmen. Organisk avfall som genererer strøm, i tillegg til bruk av varmegjenvinning, er et godt eksempel på hvordan et lukket, sirkulært system forbedrer energiutnyttelsen og reduserer miljøpåvirkningen. 

 

Verdens første anlegg med den nye generasjonen av bølgepappmaskiner med kunstig intelligens

I tillegg til den avanserte energieffektiviteten skal anlegget også bli utstyrt med nyskapende maskiner. Det blir verdens første produksjonsenhet som tar i bruk Mitsubishi Heavy Industries' nye generasjon av bølgepappmaskiner med integrert, banebrytende kunstig intelligens. 

Bølgepappmaskinen bruker maskinlæringsteknologi til å analysere sensordata, slik at den raskt og nøyaktig kan registrere maskininnstillinger for å kunne forbedre kvaliteten og produktiviteten, noe som igjen reduserer behovet for operatørinngripen. I tillegg kan tegn på maskinfeil oppdages før maskinen faktisk stopper opp, slik at nedetiden reduseres.

– MHI har utviklet bruken av kunstig intelligens i laboratoriet i Japan. Målet er å oppnå høy produktivitet og kvalitet på bølgepappmaskinene våre. Vi mener at denne maskinen med kunstig intelligens kan bli den første av en ny generasjon bølgepappmaskiner som tar i bruk en ny måte å produsere bølgepapp på, sier salgssjef Giovanni Bettini i Mitsubishi Heavy Industries Europe.

Ved konvertering av bølgepapp brukes også den nyeste teknologien. En spesielt imponerende og nyttig funksjon er forvarming av bølgepappen før trykking. Dette gjør at trykkfargen trenger lettere inn, slik at trykkvaliteten blir bedre og strømforbruket reduseres.

– Produksjonsanlegget i Halden vil være uten sidestykke i Norden og verden forøvrig. Alt er topp moderne og bygget med den mest oppdaterte teknologien. Beliggenheten like ved E6 er perfekt, ikke minst fordi vi kan bli værende i Østfold, i nærheten av dagens Peterson-anlegg. Vi gleder oss til dette nye og spennende kapitlet i Petersons lange historie, sier Dan Johannessen.

Rekruttering og opplæring fremover

Som et resultat av den omfattende automatiseringen blir det en arbeidsstyrke på ca.130 personer på det nye anlegget. Store oppsigelser ble unngått siden flere i Sarpsborgs nåværende arbeidsstyrke går av med pensjon. Samtidig venter vi ytterligere rekruttering innen spesifikke profiler. 

Peterson har også gjort betydelige investeringer i opplæringsprogrammer. For å klargjøre teamene for de nye og moderne maskinene har hovedoperatørene gjennomført opplæringskurs i VPK-selskaper i Nederland, Sverige og England for å tilegne seg den nødvendige kunnskapen på stedet. 

De første eskene skal rulle ut fra anlegget i Halden i januar 2020. Den offisielle åpningen av anlegget er planlagt til mai 2020.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

egmaintenance-havlandet crop

Havlandet Havbruk AS og EG Maintenance utvider samarbeid om vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance.  Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter.

OO oppkjøp Jan-Erik Storsve og Øyvind Nistad crop

Otto Olsen AS utvider produktporteføljen med oppkjøp av TR Fastenings Norge AS

Otto Olsen AS kunngjør fullført oppkjøp av TR Fastenings Norge AS, en betydelig utvidelse av sin allerede omfattende produktportefølje. Som en anerkjent norskeid virksomhet med solid erfaring og høy teknisk ekspertise, leverer Otto Olsen AS allerede et bredt spekter av produkter til ulike industrier.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.