BALLUFF BML mit Drive-clic crop

Kontrolleren detekterer automatisk sensoren og dens grunninnstillinger.

Magnetisk enkodersystem med Drive-Cliq-grensesnitt fra Balluff

Den absolutte magnetiske enkoderen BML i SGA-serien skiller seg ut i alle bruksområder der høy absolutt nøyaktighet av posisjon og ferdens slutt er nødvendig. Omfattende diagnostiske funksjoner sikrer pålitelig drift og mer effektivt vedlikehold.

Med sitt Drive-Cliq-grensesnitt kan målesystemet fra Balluff også integreres perfekt i Siemens kontrollmiljøer. Siemens har sertifisert systemet deretter.
 
Plug and play-installasjon gjør det enkelt å integrere i styringssystemet. Kontrolleren detekterer automatisk sensoren og dens grunninnstillinger. Sensoren gir også stor fleksibilitet, siden det er tillatt å koble av og på båndet. Dette åpner for enkle og økonomiske løsninger for krevende applikasjoner innen automatisering og maskinverktøybygging, spesielt spesialmaskiner.

Siden systemet fungerer magnetisk, er det også ekstremt ufølsomt for temperaturendringer, smuss (for eksempel fra støv og olje) eller slitasje. Takket være sin kompakte formfaktor er målesystemet også enkelt å integrere i eksisterende applikasjoner, selv under trange monteringsforhold. Den rause leseavstanden på 1,3 mm gjør installasjonen enklere.

I praktisk drift sikrer kontinuerlig adekvat kontroll høy pålitelighet, siden systemet konstant sjekker målekvaliteten. Automatisk tilstandsovervåkning kontrollerer signalkvaliteten, og ved bruk av kontrolleren er det en praktisk måte å evaluere funksjonsreserven på.

LED-status og diagnostiske funksjoner sikrer pålitelig drift og mer effektivt vedlikehold.

Det lineære målesystemet er egnet for både lange målelengder opp til 48 meter, så vel som for applikasjoner som krever høy presisjon. Med en nøyaktighet på opptil ± 12 μm og en oppløsning på 1 μm, oppfyller målesystemet disse kravene. Systemet er også enkelt å ettermontere.

Marspriser strøm crop

Marsprisen setter bunnrekord

Enn så lenge er forbruket av strøm lite påvirket av koronatiltakene

Merk at denne rekorden er notert i euro, ikke i norske kroner. Den svake norske krona gjør nemlig at strømprisen ikke stuper fullt så lavt for nordmenn. Bunnrekorden noteres derimot både i euro og i svenske kroner.

Les mer
Servi Lærdal crop

Rask utvikling av nød respiratorer – ikke bare i Norge

Imponert over FFIs kompetanse, profesjonalitet og evne til å lede

Under den daglige pressekonferansen torsdag 31. mars annonsert statsminister Erna Solberg at norske bedrifter hadde utviklet en nød respirator på rekordtid. Regjeringen har bestilt 1 000 respiratorer. Også i Danmark er et liknende prosjekt kommet omtrent like langt i utvikling av nød respiratorer.

Les mer
Klatran Skydda crop

Klatran ny, midlertidig Skydda Norge-sjef

Utrolig motiverende å jobbe med å hjelpe mennesker

Markedssjef Karoline Klatran (29) går inn i jobben som fungerende daglig leder for Skydda Norge. Skydda-sjef Vegard Aune er sykmeldt på ubestemt tid  (NB. ikke korona!), og markedssjef Klatran har overtatt roret på midlertidig basis.  - Jeg er er veldig glad for tilliten ledelsen i Skydda har vist meg.

Les mer
MDV 1 20 kolasj crop

Min Drift og Vedlikehold følger utgivelsesplanen for 2020

Mye har stoppet opp i samfunnet, men jo flere bedrifter som evner å holde hjulene i gang, dess raskere vil vi samfunnet komme i naturlig gjenge etter pandemien. Informasjon til dyktige fagfolk er fortsatt avgjørende. Min Drift og Vedlikehold vil fortsette å oppdatere alle fagfolk i bransjene.

Les mer