Fuchs rense crop

Kombinerer ekstremt effektiv rengjøring med utmerket oksidasjonsstabilitet

Ny supereffektiv rengjøring for hydraulikk- og sirkulasjonssystemer

Kanskje har du, i likhet med mange andre, dårlige erfaringer med at belegg eller andre oljerester har forårsaket store problemer i sirkulasjons- og hydraulikksystemer. FUCHS lanserer nå en ny, svært effektiv og enkel løsning på problemet: RENOLIN CLEAN.

RENOLIN CLEAN er en rengjøringsvæske med høy ytelse, som kombinerer ekstremt effektiv rengjøring med utmerket oksidasjonsstabilitet. Den løser opp selv vanskelig innvendig belegg i smøre- og hydraulikksystemer, slik at forurensningene transporteres til filter som kan byttes. Dette er perfekt for deg som ønsker å sikre drift og produksjon ved å minimere risikoen for tette ventiler og lignende. Uansett om det handler om tynt belegg, kraftig varnish eller andre oljerester. Eller om det bare er tid for et fullstendig oljeskift i systemet.

En enkel investering som kan gjøre en stor forskjell
RENOLIN CLEAN er en relativt liten investering som kan gjøre stor forskjell og ha langsiktig effekt på maskinenes funksjon og levetid.

– Vi har nå testet denne rengjøringsvæsken en stund, og hittil har jeg bare sett store fordeler, sier applikasjonsingeniør Johnny Strömberg. Den har vist seg å være en svært effektiv problemløser for kundene mine.

En av Johnnys kunder er en papirfabrikk som leverer til det globale markedet. Fabrikken har to papirmaskiner, og det var problemer med den ene etter en stans. Belegg i systemet førte til tette ventiler, noe som forårsaket driftsforstyrrelser. I tillegg medførte kraftig belegg på strømningsmålerne at det ikke var mulig å se om lagrene fikk den smøringen de trengte.

– Vi blandet inn RENOLIN CLEAN i systemet og lot det jobbe i to måneder. Deretter byttet vi olje. Forskjellen var enorm! Etter to år kan vi fremdeles ikke påvise nye belegg. Derfor planlegger vi nå å gjøre det samme med den andre papirmaskinen også.

Gjør det enkelt – snakk med oss
Hvis du vil rengjøre eller bytte olje i systemene ved hjelp av RENOLIN CLEAN, bør du først ta kontakt med oss i FUCHS slik at en av teknikerne våre kan se på forutsetningene sammen med dere: Hva slags system er det snakk om? Hvor stort er systemet? Hvor stort er behovet for rengjøring? Og hvilken type olje sirkulerer i systemet?

Ingen fiksfakserier, altså, men spørsmål som må besvares for å avgjøre hvor mye RENOLIN CLEAN vi bør bruke og hvor lenge rengjøringsvæsken skal være i systemet. Derfor er det viktig med riktig kompetanse ved vurderingen.

– Det gjør det på den andre siden enkelt for kundene våre, som bare behøver å kontakte kundeservice, sier Johnny Strömberg. Da kommer det en tekniker og gjennomfører rengjøringsprosjektet sammen med kunden. Og vi er med hele veien og passer på at alt blir riktig.

Marspriser strøm crop

Marsprisen setter bunnrekord

Enn så lenge er forbruket av strøm lite påvirket av koronatiltakene

Merk at denne rekorden er notert i euro, ikke i norske kroner. Den svake norske krona gjør nemlig at strømprisen ikke stuper fullt så lavt for nordmenn. Bunnrekorden noteres derimot både i euro og i svenske kroner.

Les mer
Servi Lærdal crop

Rask utvikling av nød respiratorer – ikke bare i Norge

Imponert over FFIs kompetanse, profesjonalitet og evne til å lede

Under den daglige pressekonferansen torsdag 31. mars annonsert statsminister Erna Solberg at norske bedrifter hadde utviklet en nød respirator på rekordtid. Regjeringen har bestilt 1 000 respiratorer. Også i Danmark er et liknende prosjekt kommet omtrent like langt i utvikling av nød respiratorer.

Les mer
Klatran Skydda crop

Klatran ny, midlertidig Skydda Norge-sjef

Utrolig motiverende å jobbe med å hjelpe mennesker

Markedssjef Karoline Klatran (29) går inn i jobben som fungerende daglig leder for Skydda Norge. Skydda-sjef Vegard Aune er sykmeldt på ubestemt tid  (NB. ikke korona!), og markedssjef Klatran har overtatt roret på midlertidig basis.  - Jeg er er veldig glad for tilliten ledelsen i Skydda har vist meg.

Les mer
MDV 1 20 kolasj crop

Min Drift og Vedlikehold følger utgivelsesplanen for 2020

Mye har stoppet opp i samfunnet, men jo flere bedrifter som evner å holde hjulene i gang, dess raskere vil vi samfunnet komme i naturlig gjenge etter pandemien. Informasjon til dyktige fagfolk er fortsatt avgjørende. Min Drift og Vedlikehold vil fortsette å oppdatere alle fagfolk i bransjene.

Les mer