Beckhoff

Beckhoff lanserer TwinCAT Chat som integrerer LLM i utviklingsmiljøet

Rask og effektiv gjennom AI-støttet utvikling. Med TwinCAT Chat kan store språkmodeller (LLM) som ChatGPT fra OpenAI enkelt brukes i TwinCAT XAE-utviklingsmiljøet for å utvikle prosjekter. Effektivitetspotensialet kan dermed utnyttes, fra kontrollerprogrammering til bedriftsledelse.

Store språkmodeller gir en rekke fordeler for både automasjonsingeniører og bedriftsledelse. For automasjonsingeniører har LLM-er potensial til å revolusjonere utviklingsprosessen ved automatisk å generere og fullføre kode. Dette fremskynder hele prosessen. I tillegg kan du til og med la LLM-er lage personlige veiledninger og spesifikt be om løsninger på problemer som oppstår. Fra et bedriftsledelsesperspektiv fremmer LLM kunnskapsoverføring i organisasjonen. De kan fungere som en sentral kunnskapsbase, lagre verdifull informasjon og gjøre den tilgjengelig ved behov. I tillegg kan LLM-er avlaste presset på supportteamet ved å fungere som det første kontaktpunktet for kundehenvendelser.

TwinCAT Chat ble utviklet for å dypt integrere LLM-er i programutvikling, noe som gir brukerne en klar fordel sammenlignet med å bruke ChatGPT tradisjonelt i en nettleser, for eksempel. Dette forenkler utviklingsprosessen betydelig, da kommunikasjon og kodeutveksling er sømløst integrert. Videre har den grunnleggende initialiseringen av LLM blitt skreddersydd spesifikt for TwinCAT-forespørsler. Du kan dermed stille spesifikke spørsmål direkte og trenger ikke å fortelle LLM at du bruker TwinCAT først og at kodeeksemplene forventes i strukturert tekst. I tillegg kan den genererte koden enkelt overføres, noe som ikke bare sparer utviklere for tid, men også forhindrer feilene som oppstår ved overføring av kode manuelt. For effektiv interaksjon med TwinCAT Chat kan enkle forhåndstestede forespørsler med ett klikk brukes som er spesielt utviklet for å forbedre brukerens arbeidsflyt. Annet pågående utviklingsarbeid inkluderer automatisert oppretting av TwinCAT HMI-kontroller 

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.