OnRobot 2 crop

Er ideell for sortering av bredt utvalg av gjenstander og for betjening av CNC

OnRobot lanserer «Eyes», et 2.5D visjonssystem

Eyes' avanserte, rimelige e2.5D-visjon gir dybdesyn og delegjenkjenning til alle ledende robotarmer. Det tilbyr sømløs integrasjon, kalibrering ved hjelp av bare ett bilde, samt intuitiv programmering – alt dette helt uten kompleksiteten til eksisterende visjonssystemer.

Eyes kan monteres fleksibelt både på robothåndleddet eller eksternt, noe som gjør det ideelt for nesten alle slags ustrukturerte applikasjoner som trenger synsstyring.

Robotarmer blir ofte satt til å plukke elementer som har forskjellige orienteringer, former og størrelser. For å oppnå konsistent posisjonering, benytter produsentene ofte fiksturer, skålmatere og annen maskinvare. Det gjør løsningene dyrere og mer komplekse og fører til rigide applikasjoner som mangler evnen til å plukke opp forskjellige gjenstander på en enkel måte, eller oppnå korte omstillingstider.

«En betydelig del av kundebasen vår ønsker å ikke å være bundet til en fast inngangsposisjon for et produkt som de ønsker å plukke», sier administrerende direktør i OnRobot, Enrico Krog Iversen. «De ønsker mer enn noe annet å bli kvitt kompliserte, klumpete og dyre delematere og fiksturer for å oppnå dette, men inntil nå har de opplevd at visjonssystemer er utenfor rekkevidde. Vårt nye Eyes visjonssystem endrer alt dette.»

I motsetning til andre visjonsystemer på markedet, trenger Eyes bare å ta ett bilde for å kalibrere og gjenkjenne deler, og har autofokus for å kunne jobbe på forskjellige avstander innenfor samme applikasjon.

Eyes er ideell for sortering av et bredt utvalg av gjenstander eller for betjening av CNC-maskiner med metalldeler som er definert av den ytre formen, samt mange andre plukk-og-plasser-applikasjoner hvor orienteringen er viktig. Eyes tilbyr også dybdesyn innenfor det rimelige 2.5D-visjonssystemet som er enkelt å ta i bruk.

«2.5D viser seg raskt å være den perfekte teknologien for synsstyrte applikasjoner», forteller Iversen. «Sammenlignet med 2D tilfører det ikke bare informasjon om lengden og bredden, men også om høyden til den aktuelle delen, noe som er ideelt når gjenstandene kan variere i høyde eller hvis de må stables».

Eyes kan enkelt monteres på robothåndleddet eller eksternt, og integreres sømløst med alle ledende samarbeidende og lette industrirobotarmer gjennom OnRobots One System Solution, et enhetlig grensesnitt for mekanikk og kommunikasjon basert på selskapets Quick Changer, som nå er en integrert del av alle produktene fra OnRobot.

Det nye visjonssystemet har direkte grensesnitt mot andre OnRobot- enheter, og det er dermed svært enkelt å bruke Eyes sammen med OnRobots gripere. Med et dobbelt oppsett, ved hjelp av en Quick Changer, kan midtpunktet i griperens verktøy (TCP – Tool Center Point) konfigureres automatisk av Eyes, noe som eliminerer enhver potensiell konflikt mellom ulike programvarepakker fra ulike verktøyleverandører. Den optimale monteringen er avhengig av applikasjonen. Noen av fordelene ved å ha Eyes montert eksternt er at du slipper å måtte bekymre deg for kabler langsetter roboten og evnen til å optimalisere syklustiden, ettersom Eyes kan ta bildet og behandle dette, mens roboten utfører en annen operasjon. 

MDV 03 20 kollasj crop

Min Drift og Vedlikehold 03 2020 er publisert

Skal industrien fortsatt kunne konkurrere er vi avhengig av å få inn kvalifisert arbeidskraft skriver Norsk Industri. Dette utsagnet viser hvor avhengig det norske samfunnet er av kvalifisert arbeidskraft. Det er en pågående diskusjon om retningen på utdanningen i Norge.

Les mer
Johnsen MW crop

Ny leder for systemer og løsninger hos Malthe Winje

Jim Martin Johansen(46) har tiltrådt stillingen som Manager System & Solutions i Malthe Winje Automasjon med hovedfokus på SCADA programvare fra ICONICS.

Les mer
reduser klimagass crop

Norge kan kutte 47 prosent av sine klimagassutslipp ved å elektrifisere

Nasjonalt ligger dagens elektrifiseringsgrad på 54 prosent

Ifølge Miljødirektoratet er elektrifisering det tiltaket som har størst potensial for utslippsreduksjon av klimagasser i Norge. Nå lanseres nettstedet elindeks.no som viser hvor langt Norges kommuner har kommet med elektrifisering. Kristiansand kommer best ut av oversikten av Norges største byer.

Les mer
Elektriske busser, Ruter. Foto: Krister Sørbø, REDINK

Legger til rette for elektrisk transport

Forutsetningen for dette er at vi har en infrastruktur for lading

Norge når ikke klimamålene uten elektrifisering av transportsektoren. Dette krever løsninger og infrastruktur aktørene er enige om slik at man har forutsigbarhet. Norsk Elektroteknisk Komite har derfor etablert Eltransportforum for at aktørene skal ha en arena for diskusjon og felles løsninger.

Les mer