Emersons nye pneumatiske ventiler gir økt fleksibilitet
AVENTICS' XV-ventilserie består av flere ventilstørrelser og økte strømningshastigheter i et kompakt design. Emerson har nå lansert AVENTICS™-serien XV pneumatiske ventiler. Ventilene i XV-serien er utviklet for å være interoperable og gi maskinbyggere i ulike bransjer og bruksområder innen fabrikkautomatisering en fleksibel og kostnadseffektiv ventilplattform.
De nye ventilene er ideelle for maskinbyggere og sluttbrukere med ulike behov, med universelle gjenger og andre funksjoner som støtter regionale standarder og global kompatibilitet.
Ventiler i XV-serien leverer høyere strømningshastigheter i en kompakt ventilpakke som muliggjør mer effektiv og fleksibel ytelse for pneumatiske systemer innen fabrikkautomatisering, motorkjøretøy og dekk, samt næringsmidler og emballasje. Dette gjør det mulig for produsenter å øke produktiviteten og tilby produkter som er tilpasset bestemte markeder og kundepreferanser.
"Produsenter trenger teknologi med høy ytelse som gir dem smidigheten og fleksibiliteten til å imøtekomme markeders raskt endrede behov", sier Wolf Gerecke, direktør for produktmarkedsføring for Emersons maskinautomatisering. Den nye AVENTICS XV-seriens pneumatiske ventiler leverer denne ytelsen med optimert luftgjennomstrømning, et stort ventilutvalg og en bred tilbehørsportefølje.
Ventilene i XV-serien inkluderer XV03, som leverer strømningsvolumer på inntil 350 liter per minutt under normale forhold (NL/min) og XV05, som kommer på markedet i oktober 2024 og har en kapasitet på inntil 880 NL/min.
Alle ventiler i XV-serien bruker velkjent AVENTICS-kjerneteknologi, deriblant metallgjenger, parallellkabling, baseplater av aluminium og kompakte dimensjoner som gjør dem enklere å integrere i produksjonssystemers design.
XV-seriens ventiler bruker konsekvente grensesnitt og har brede tilkoblingsmuligheter fra enkelte tilkoblinger til parallellkoblinger som D-SUB-koblinger. De støtter også ledende feltbuss-protokoller, deriblant PROFINET®, Ethernet/IP, EtherCAT, Powerlink, Modbus TCP og IO-Link og AS-I, som forenkler integrasjonen i nettverk for maskinstyring.
XV-seriens ventiler er også enkle å ta i bruk. AVENTICS' konfigurator på nettet støtter systemoppsett og gir nyttig informasjon, mens brukervennlig systemdokumentasjon i designfasen bidrar til å effektivisere maskinutviklingen.
FANUC NORDIC inngår partnerskap med Johan Nordström Verktøysmaskiner AB / AS
FANUC Nordic har gleden av å kunngjøre samarbeidet med Johan Nordstrøm Verktøymaskiner AB/AS (JN Maskiner) når de overtar som forhandler av ROBOCUT- og ROBODRILL- i Sverige og Norge, med start 1. januar 2025. Denne nye alliansen kommer ettersom Star Servus trekker seg etter år med vellykkede bidrag til FANUC`s EDM-virksomhet i Sverige og legger også til FANUC ROBODRILL porteføljen.
Heidelberg Materials mekanisk ferdigstilt med byggingen av karbonfangstprosjektet Brevik CCS
1.desember nådde Heidelberg Materials den siste store milepælen som innebærer at karbonfangstanlegget er ferdig bygget. Nå gjenstår det en fase med testing før anlegget er ventes åpnes i 2025. General Manager i Heidelberg Materials Northern Europe, Giv K. Brantenberg er fornøyd med progresjonen så langt, og stolt av prosjektet.
Schaeffler iverksetter tiltak mot piratkopiering: forfalskede rullelagre destruert i Norge
Schaeffler gjennomfører regelmessig og konsekvent tiltak mot forfalskede produkter. Selskapet har destruert et stort antall forfalskninger de siste årene. Nylig ble det oppdaget et tilfelle i Norge, der 30 store lagre med en total vekt på over to tonn og en verdi på over € 100 000 ble beslaglagt og destruert. Operasjonen fant sted i den sørlige delen av Norge, der lagrene ble komprimert og smeltet i et stålverk. Dermed kunne stålet gå tilbake i sirkulasjon.
Utvikler bedre dronekontroll – får innovasjonsstøtte
De vil gjøre det enklere å styre droner over og under vann. Nå får Kongsberg Discovery støtte fra DOGA for å bruke designmetodikk til å tenke nytt om ubemannede droner. Designmetodikk er i vinden, og DOGA oversvømmes av søknader fra virksomheter som ønsker støtte fra Designdrevet innovasjonsprogram (DIP). Blant søkerne som slapp gjennom nåløyet i år finner vi Kongsberg Discovery.