SECO crop

Finne fram komplette løsninger som dekker alle behovene til komponentprodusene

Forskning og utvikling bygger nye bruer for Secos kunder

Rachid M'Saoubis rolle hos Seco Tools som seniorekspert innen forskning og utvikling (FoU) høres kanskje innviklet ut, men for han handler alt om å bygge bruer mellom den akademiske verden og behovene til Seco Tools og deres kunder, slik at de kan forbli konkurransedyktige og fortsette å vokse.

«Ambisjonen vår er å understøtte utviklingen av tekniske plattformer som kan benyttes til å utvikle nye produkter og freseløsninger. Det å bringe inn kundenes behov på et tidlig stadium i prosessen betyr ikke bare å utvikle verktøy, men også å finne fram til komplette løsninger som dekker alle behovene til komponentprodusentene», sier M'Saoubi. «Det er ikke bare utstyret du kan levere, men også fresestrategiene og støtten som hører med. Dette er en integrert del i Secos målsetning om å strekke seg litt lenger for kundene.»

Forstå mekanismene
M'Saoubi er ansatt som adjungert professor under avdeling for industriell produksjon ved Lunds universitet, noe som setter ham i en perfekt posisjon for å virke som brobygger mellom forskningsresultater på labben og de reelle brukserfaringene ute på arbeidsplassene.

Hans samarbeidsprosjekter bringer sammen kunder, Secos FoU-eksperter og doktorander og mastergradsstudenter for å prøve å finne løsninger på problemer produsentene kan møte på. Noen av disse er svært spesifikke, mens andre er de gode, gamle produksjonsproblemstillingene, som slitestyrke, kvalitet og produktivitet. «Når alt kommer til alt skal arbeidet vårt oppfylle to viktige målsetninger – én er den vitenskapelig målsetningen, som handler om å levere ny vitenskaplig kunnskap innen for freseverktøyvitenskapen, den andre målsetningen, som er like viktig for oss, er å sørge for framgang hos kundene», sier M'Saoubi. «Mye av forskningen jeg har gjort, er ganske grunnleggende og handler om å prøve å forstå hva som skjer med freseverktøy i løpet av produksjonsprosessen. Vi prøver å skjønne hvilke mekanismer som gjør at verktøy skades i løpet av produksjonsprosessen, og hvordan dette vil påvirke overflateintegriteten til den produserte komponenten.»

Tidlig kundeinvolvering og et bredt nettverk innen akademia har gjort det mulig for M'Saoubi å lete på en bred front etter løsninger. «Vi samarbeider med kunder fra rundt om i hele verden og med universiteter i blant annet Storbritannia, Frankrike, Sverige, Tyskland, USA og Canada», sier M'Saoubi.

Fokus på kjernevirksomheten
Selv om enkelte bransjer står overfor spesifikke problemer, har M'Saoubis et sterkt fokus på Seco Tools kjernevirksomhet. «Kundene ønsker seg freseverktøy og -løsninger som har høy sponavgang, men som samtidig er slitesterke og lette å håndtere. De ønsker seg også konsistente freseresultater fra gang til gang. Bærekraft blir også mer og mer viktig å integrere i material- og utstyrsutviklingen – for eksempel innenfor transportbransjen, der utviklingen av nær tørr eller helt tørr fresing av materialer som er vanskelige å bearbeide, har skutt fart de seneste årene», sier M'Saoubi.

M'Saoubi har nær 25 års erfaring innen bransjen opparbeidet gjennom en karrière som har bragt han rundt om i hele verden, og han er fast bestemt på å fortsette å benytte kunnskapen sin til å videreutvikle ideene sine til konkrete løsninger. «Utfordringen vår er å oversette resultater fra akademisk grunnforskning på universitetene til praktiske bruksstrategier som kan implementeres av oss og kundene våre», sier han. «Som er forsker med én fot i hver verden, er det en veldig spennende posisjon å være i.»

AWS Trend Micro crop

Amazon Web Services belønnet Trend Micro med pris

Trend Micro anerkjent som årets Global AWS Marketplace Partner, en av flere AWS-partnere fra hele verden som hjelper kunder å lykkes med egen innovasjon. Cybersikkerhetsselskapet Trend Micro er stolte og glade for å være en av flere AWS-partnere som ble tildelt 2022 Regional og Global AWS Partner-pris.

Les mer
Mer kraft til det grønne skiftet

Mer kraft til det grønne skiftet

Det finnes lønnsomme prosjekter som kan bygges ut uten subsidier

Skal vi gjennomføre det grønne skiftet må vi ha på plass rammevilkår som gjør det mulig å bruke mindre fossil energi og samtidig bygge ny industri. Norge har vedtatt svært ambisiøse målsetninger for utslippsreduksjoner, og har som mål å redusere norske klimagassutslipp med mer enn 50 prosent innen 2030.

Les mer
Alfa Laval innovasjon crop

Alfa Laval Application & Innovation Center øker produktiviteten

Ønsker du å optimalisere produksjonsprosessen med de beste komponentene? Eller ønsker du å ta i bruk en ny sammensetning eller applikasjon samtidig som du øker produksjonen? Alfa Laval Fluid Handling Application & Innovation Center kan gjennomføre tester som er tett opp under virkelige driftsforhold, for å avgjøre hvordan du kan oppnå de beste resultatene.

Les mer
How Industry is Using Cloud crop

Kravene til IT-sikkerhet blir strengere, men bedriftene henger etter

IT-sikkerhet er ikke en hindring og en kostnad

Til tross for at kravene til IT-sikkerhet blir strengere, viser flere undersøkelser at bedriftene henger etter. Mange tar rett og slett ikke truslene på alvor, hvis de i det hele tatt er klar over dem. Hva skal man som bedrift gjøre? Group CISO Dennie Karlsson i Dustin tipser her om tre ting som bedriftene bør prioritere for å øke IT-sikkerheten.

Les mer