Intel Magdeburg crop

I første fase skal det etableres to halvlederfabrikker i Magdeburg

Intel investerer i europeisk chip-produksjon

Intel investerer 17 milliarder euro i to nye halvlederfabrikker i Magdeburg i Tyskland. Til sammen skal det sprøytes inn 80 milliarder euro i chip-fremstilling i Europa de neste ti årene.

Intel vil de neste 10 årene investere opp til 80 milliarder euro i halvleder-produksjon innenfor EUs grensner, fra forskning og utvikling (FoU) til ferdigstilling og distribusjon. I første fase skal det etableres to halvlederfabrikker i Magdeburg til en kostnad på rundt 17 milliarder euro. Byggestart er foreløpig satt til første halvår 2023, med forbehold om godkjenning fra EU-kommisjonen og at tyske myndigheter godkjenner finansieringen.

I tillegg planlegger selskapet et nytt forsknings-, utviklings- og designsenter i Frankrike, samt økt av kapasitet for produksjon, støperi- og back-end-produksjon i Irland, Italia, Polen og Spania. Med disse investeringene ønsker Intel å bygge et chip-økosystem og en mer robust europeisk forsyningskjede.

– Investeringene vi planlegger er et viktig skritt for både Intel og EU. "EU Chips Act" gjør det mulig for privat og offentlig sektor å samarbeide for å styrke Europas posisjon i halvledersektoren betydelig, sier Pat Gelsinger, adm. dir. i Intel.

– Vårt banebrytende initiativ vil øke Europas innovasjon innen forskning og utvikling og bringe state-of-the-art produksjonskapasitet til kontinentet – noe som kan være til nytte for kunder og partnere over hele verden. Intel har som mål å spille en nøkkelrolle i å forme Europas digitale fremtid i flere tiår framover, sier Gelsinger.

 

NORD-DuoDrive-3kW crop

NORD DuoDrive nå med effekter på opptil 3 kW Patentert girmotor

Kan utstyres med alle vanlige hulakseldimensjoner og flensversjoner

Den patenterte DuoDrive fra NORD DRIVESYSTEMS er et revolusjonerende integrert gir/motorkonsept i et hygienisk vaske-down design som nå dekker effektområder på opptil 3 kW. Den sømløse integreringen av gir og motor i et drivsystem er et kvantesprang og setter nye standarder med hensyn til brukervennlighet og effektivitet.til det globale skipsmarkedet.

Les mer
Goodtech Wacker crop

Goodtech oppgraderer vern- og kontrollanlegget til Wacker

Ansvaret for engineering, prosjektering, innkjøp og montasje

I forbindelse med Wacker Chemicals Norway AS sine planer om å automatisere og overvåke verkets 132kV, 22kV og 6,6kV høyspentanlegg, har Goodtech inngått kontrakt på leveranse av kontrollsystem og nye vern. Kontrakten er i størrelsesorden 8 MNOK, og representerer et spennende prosjekt innen Goodtechs strategisk satsningsområde.

Les mer
Equinor co2 transport crop

Equinor skal bygge rørledning for transport av fanget CO2 fra Europa til lagring i Nordsjøen

Vi har muligheten til å oppnå avkarbonisering i stor skala

Sammen med partneren Fluxys vil Equinor utvikle et prosjekt for transport av lagret CO2 fra industri i Nordvest-Europa, og føre det fra Belgia og ut i Nordsjøen til sikre lagringssteder, skriver Equinor i en pressemelding onsdag morgen.

Les mer
NIVA Pål Molander crop

Pål Molander er ny administrerende direktør i NIVA

Kunnskapen i NIVA er av stor betydning for å lykkes med den grønne skiftet

Pål Molander (52) er ansatt som ny administrerende direktør ved Norsk institutt for vannforskning (NIVA). Han kommer fra tilsvarende stilling i Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI). NIVAs styre hadde mange gode kandidater å velge mellom, men det var flere forhold som bidro til at Pål Molander pekte seg ut.

Les mer