Meidell crop

Kaspo Maskin, Wictus og P Meidell går sammen

Selskapene vil fortsette som separate enheter, eid av et holdingselskap med Axxelerator Capital som majoritetseier. Daglig leder i Kaspo Maskin, Dag Strømmen, forblir eier i holdingselskapet sammen med ledelsen i P Meidell. Selskapene leverer produkter og tjenester til ulike segmenter innen verkstedindustrien og har begrenset grad av konkurranse seg imellom. 

Samlet sett forventes gruppen å generere en omsetning på over MNOK 350 i løpet av 2023, med et driftsresultat på ca. MNOK 20. 

Kaspo Maskin, etablert i 1990, er en ledende leverandør av større maskiner, verktøy, elektronikk og annet utstyr til verkstedindustrien i Norge. Kaspo har hovedkontor i Trondheim og har i tillegg avdelinger i Oslo, Bergen og Sandnes og leverte en omsetning på MNOK 115 i 2022. 

Wictus, etablert i 2010, fokuserer utlukkende på service- og vedlikeholdstjenester for maskiner og utstyr til verkstedindustrien. Selskapet har sitt hovedkontor på Kongsberg, og har landsdekkende tilstedeværelse. Selskapet leverte en omsetning på MNOK 48 i 2022.

P Meidell, etablert i 1891, er en ledende leverandør til den mekaniske industrien, og tilbyr maskiner, rekvisita og service til metallbearbeidende industrier i Norge. Meidell har avdelinger i Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Møre, og leverte en omsetning på MNOK 163 i 2022. 

- Selskapene kjenner hverandre fra før og vi har over tid hatt et godt samarbeid om leveranser og tjenester til verkstedindustrien. Vi ser frem til å bli en del av en sterk gruppering med en kapitalsterk hovedeier, som vil bidra til verdiutvikling i tett samarbeid med ledelsen i selskapene, sier daglig leder i Kaspo Maskin, Dag Strømmen. 

- Vi gleder oss til å utvikle samarbeidet videre med dyktige mennesker fra Kaspo og Wictus som vi kjenner til fra før. Vi får nå et veldig godt utgangspunkt for å tilby bedre løsninger til industrien i Norge både på produkt- og servicesiden, sier daglig leder i P Meidell, Asgeir Bakken. 

Axxelerator Capital er et norsk investeringsselskap som investerer i etablerte og lønnsomme SMB-selskaper med hovedkontor i Norge. Med evighetens perspektiv og fokus på verdiutvikling, søker Axxelerator å bidra til vekst og lønnsomhet i selskapene i et nært samarbeid med ledelsen. 

Se www.kaspo.no, www.wictus.no, www.meidell.no og www.axxelerator.no for mer informasjon. 

Gjennomføring av transaksjonen er betinget av godkjennelse fra Konkurransetilsynet.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.

SKF ansys-app-top crop

Mindre CO2 med CO-design

Visste du at den største miljøpåvirkningen fra lagre kommer fra bruksfasen? Hvis man velger og designer lagre som minimerer friksjonen, kan det derfor være svært positivt for det samlede industrielle CO2-avtrykket.

OO Egenproduserte-tetninger crop

Egenproduserte tetninger

Otto Olsen AS presenterer en brosjyre med en oversikt over tetningene selskapet produserer i sine lokaler på Skedsmokorset. I sortimentet finner brukeren et bredt spekter av maskinerte tetninger og pakninger i ulike materialer, hentet fra ledende europeiske produsenter. 

Les mer