Motek til DNT crop

Motek samarbeider med Den Norske Turistforening

Motek ser stadig etter nye muligheter til å jobbe mer bærekraftig. En av tjenestene de tilbyr kundene sine er Motek Fleet Management. Dette er langtidsleie av verktøy i en gitt tidsperiode hvor service og reparasjoner er inkludert. For å være sikker på at kundene alltid har det nyeste innen HMS, kraft og innovasjon byttes verktøyene ut etter en forhåndsdefinert avtaleperiode.

Verktøyene som Motek tilbyr, er laget for å vare. Så selv om Fleet-verktøyet har blitt godt brukt i hele avtaleperioden, er fortsatt en del av det brukbart i lang tid etterpå.

Derfor begynte Motek å se på muligheter for hvordan verktøyet kunne få en bærekraftig fortsettelse, og få forlenget sin livstid.

Veldedig formål
Motek besluttet at det verktøyet som leveres tilbake fra Fleet-kundene og fortsatt har mye bruk igjen, skal gis til et veldedig formål. I valget av samarbeidspartner var det viktig å finne noen som var landsdekkende og har de samme verdiene som Motek. Ett av kriteriene var blant annet at organisasjonen skal være inkluderende og livssyns- og politisk nøytral. Valget falt derfor på Den Norske Turistforening (DNT).

Den Norske Turistforening (DNT)
DNT er Norges største friluftslivsorganisasjon med over 300.000 medlemmer. Den består av flere lokallag og jobber for å fremme et enkelt, aktivt, allsidig og miljøvennlig friluftsliv og for å bevare natur og kulturverdier. DNT har i likhet med Motek, en egen bærekraftsstrategi og oppmuntrer til miljøvennlige valg.

Samarbeidet
Verktøy som blir levert inn fra Fleet-kunder etter endt brukstid, og fortsatt er i god stand, stilles til disposisjon for DNT. Lokallagene har i 2022 og 2023 kunnet velge ut det verktøyet de ønsker å benytte og bruke dette fritt til det de ønsker i sine medlemsforeninger. Verktøyene brukes blant annet til vedlikehold av hytter, bygging av broer som settes ut på steder med behov for dette, og mange andre spennende og viktige oppgaver for å sørge for enkel, trygg og naturvennlig ferdsel i Norges natur.

«Brubyggerlauget har hatt stor nytte av verktøyet, både i hallen på Skar i Oslo og ute i felt. At verktøy er til å stole på, er spesielt avgjørende når vi bygger bruer langt til fjells og ofte under krevende værforhold. Verktøyet har vist seg pålitelig og å ha god batterikapasitet». Olav Bergland, bygningsansvarlig for bruer i DNT Oslo og omegn.

egmaintenance-havlandet crop

Havlandet Havbruk AS og EG Maintenance utvider samarbeid om vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance.  Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

GH_mvest crop

Havlandet Havbruk AS signerer avtale med EG Maintenance for effektiv administrasjon av vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance. Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter. Derfor har Havlandet Havbruk og EG Maintenance nå signert en avtale for implementering av EG Maintenance-systemet.