Reka crop

Nexans fullfører oppkjøpet av Reka Cables for å elektrifisere Norden

Nexans kunngjør den vellykkede fullføringen av oppkjøpet av Reka Cables, et førsteklasses selskap som er aktivt innen produksjon av høy-, mellom- og lavspenningskabler. Med en omsetning på 172 millioner euro i 2022 er dette oppkjøpet fullt i tråd med konsernets strategiske ambisjon om å bli en ren elektrifiseringsaktør som er forpliktet til å bidra til karbonnøytralitet innen 2030.

Nexans og Reka Cables vil forene sine ideer og sin ekspertise i hele Norden. Det sammenslåtte selskapet vil fortsette å være i front når det gjelder bærekraftighet og innovasjon, for å levere kabler av høy kvalitet og sikkerhet til nordiske kunder.

Nexans kunngjorde i dag den vellykkede fullføringen av oppkjøpet av Reka Cables, en førsteklasses produsent av høy-, mellom- og lavspenningskabler i Finland, fra Reka Industrial (notert på NASDAQ Helsinki Ltd.) etter å ha mottatt regulatorisk godkjennelse.

Dette oppkjøpet markerer en ytterligere milepæl for Nexans' ambisjon om å bli en ren elektrifiseringsaktør som fokuserer på hele verdikjeden.

Reka Cables, med hovedkontor i Hyvinkää i Finland, har levert kabler av høy kvalitet til kunder innen energi, infrastruktur og bygg i over 60 år. Selskapet driver tre produksjonsanlegg i Finland som vil supplere Nexans' eksisterende virksomhet i Sverige og Norge. I 2022 rapporterte Reka Cables en omsetning på 172 millioner euro og en EBITDA på 11 millioner euro.

Selskapets kombinerte globale rekkevidde og innovasjonsevne med Nexans vil skape betydelig verdi for kunder i og utenfor Norden. Nexans og Reka Cables deler en kultur som vektlegger bærekraftighet og førsteklasses kundeopplevelse.

Lars Josefsson, General Manager BU Nordics Nexans sier: «Vi er svært glade for å nå få nye kolleger og bli en av Nordens største aktører. Sammen kan vi gjøre enda mer for å løse vår tids største utfordring, klimaomstillingen, og akselerere elektrifiseringen både her i Norden og resten av verden. Et av våre konkrete bærekraftsmål er at 95 prosent av alt vi selger i Norden skal produseres i Norden innen 2025. Når Reka nå blir en del av Nexans, når vi 90 prosent lokal produksjon, og er på god vei til å nå målet på forhånd. »

Markku E. Rentto, styreleder i Reka Industrial sier: «Forretningstransaksjonen skaper nye muligheter for Reka Cables-teamet og vil gi dem nye muligheter til å vokse og utvikle seg i fremtiden som en del av Nexans».

Som en del av oppkjøpet vil Reka Cables bli integrert i Nexans' Distribution & Usage forretningsgruppe. Denne operasjonen åpner også flere dører for både Reka Cables og Nexans-teamene, med enda flere synergier og utviklingsmuligheter foran dem.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

egmaintenance-havlandet crop

Havlandet Havbruk AS og EG Maintenance utvider samarbeid om vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance.  Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter.

OO oppkjøp Jan-Erik Storsve og Øyvind Nistad crop

Otto Olsen AS utvider produktporteføljen med oppkjøp av TR Fastenings Norge AS

Otto Olsen AS kunngjør fullført oppkjøp av TR Fastenings Norge AS, en betydelig utvidelse av sin allerede omfattende produktportefølje. Som en anerkjent norskeid virksomhet med solid erfaring og høy teknisk ekspertise, leverer Otto Olsen AS allerede et bredt spekter av produkter til ulike industrier.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.