Reka crop

Nexans fullfører oppkjøpet av Reka Cables for å elektrifisere Norden

Nexans kunngjør den vellykkede fullføringen av oppkjøpet av Reka Cables, et førsteklasses selskap som er aktivt innen produksjon av høy-, mellom- og lavspenningskabler. Med en omsetning på 172 millioner euro i 2022 er dette oppkjøpet fullt i tråd med konsernets strategiske ambisjon om å bli en ren elektrifiseringsaktør som er forpliktet til å bidra til karbonnøytralitet innen 2030.

Nexans og Reka Cables vil forene sine ideer og sin ekspertise i hele Norden. Det sammenslåtte selskapet vil fortsette å være i front når det gjelder bærekraftighet og innovasjon, for å levere kabler av høy kvalitet og sikkerhet til nordiske kunder.

Nexans kunngjorde i dag den vellykkede fullføringen av oppkjøpet av Reka Cables, en førsteklasses produsent av høy-, mellom- og lavspenningskabler i Finland, fra Reka Industrial (notert på NASDAQ Helsinki Ltd.) etter å ha mottatt regulatorisk godkjennelse.

Dette oppkjøpet markerer en ytterligere milepæl for Nexans' ambisjon om å bli en ren elektrifiseringsaktør som fokuserer på hele verdikjeden.

Reka Cables, med hovedkontor i Hyvinkää i Finland, har levert kabler av høy kvalitet til kunder innen energi, infrastruktur og bygg i over 60 år. Selskapet driver tre produksjonsanlegg i Finland som vil supplere Nexans' eksisterende virksomhet i Sverige og Norge. I 2022 rapporterte Reka Cables en omsetning på 172 millioner euro og en EBITDA på 11 millioner euro.

Selskapets kombinerte globale rekkevidde og innovasjonsevne med Nexans vil skape betydelig verdi for kunder i og utenfor Norden. Nexans og Reka Cables deler en kultur som vektlegger bærekraftighet og førsteklasses kundeopplevelse.

Lars Josefsson, General Manager BU Nordics Nexans sier: «Vi er svært glade for å nå få nye kolleger og bli en av Nordens største aktører. Sammen kan vi gjøre enda mer for å løse vår tids største utfordring, klimaomstillingen, og akselerere elektrifiseringen både her i Norden og resten av verden. Et av våre konkrete bærekraftsmål er at 95 prosent av alt vi selger i Norden skal produseres i Norden innen 2025. Når Reka nå blir en del av Nexans, når vi 90 prosent lokal produksjon, og er på god vei til å nå målet på forhånd. »

Markku E. Rentto, styreleder i Reka Industrial sier: «Forretningstransaksjonen skaper nye muligheter for Reka Cables-teamet og vil gi dem nye muligheter til å vokse og utvikle seg i fremtiden som en del av Nexans».

Som en del av oppkjøpet vil Reka Cables bli integrert i Nexans' Distribution & Usage forretningsgruppe. Denne operasjonen åpner også flere dører for både Reka Cables og Nexans-teamene, med enda flere synergier og utviklingsmuligheter foran dem.

Roar Søvik crop

Innomotics – Lansering av en ny ledende motor og store drifter selskap

Et nytt, ledende selskap for motorer og store drivenheter skal hete Innomotics. Under dette navnet kombinerer Siemens sine forretningsaktiviteter innen lav- til høyspenningsmotorer, girmotorer, mellomspenningsomformere og motorspindler.

Les mer
SAP SAPPHIRE 2023, Orlando, USA

SAP introduserer nye AI-funksjoner på SAP Sapphire 2023

Inkluderer nå nye AI-baserte funksjoner

I forbindelse med konferansen SAP Sapphire 2023 i Orlando, Florida har SAP presentert en rekke AI-relaterte nyheter og samarbeid. SAP Business AI kan tas i bruk i hele organisasjonen, og kan eksempelvis brukes til å skape personaliserte kundeinteraksjoner, forbedre innkjøp, utvikle talenter og håndtere usikkerheter.

Les mer
TUNASTUDIO

Ørsted tildelt kontrakt – skal fange 430.000 tonn biogen CO2 og lagre på norsk sokkel

Den danske Energistyrelsen (DEA) har tildelt Ørsted en 20-årig kontrakt til 'Ørsted Kalundborg Hub' som er et prosjekt for karbonfangst og lagring (CCS). Prosjektet innebærer at Ørsted skal etablere karbonfangst ved to danske kraftverker – det treflisfyrte Asnæs kraftverk i Kalundborg i Vestsjælland og ved Avedøre kraftverkets halmfyrte kjele i København. CO2-en skal lagres i Norge.

Les mer
Smartest 2023 crop

Glencore Nikkelverk kåret til Norges smarteste industribedrift 2022

I tøff konkurranse med en rekke norske industrieventyr, er Kristiansand-bedriften Glencore Nikkelverk kåret til Norges smarteste industribedrift 2022. Statssekretær Elisabeth Sæther overrakk prisen under «Industrikonferansen 2023» som ble arrangert av Norsk Industri i Oslo, 9. mai.

Les mer