Norsk-3D-printrevolusjon-gir-deg-reservedeler-der-du-er crop

Henter oppskrifter og bruksanvisninger fra skylager

Norsk 3D-printrevolusjon gir deg reservedeler der du er

Oppstartsselskapet Fieldmade og konsulentselskapet Sopra Steria utvikler og lager pilot på en løsning som lar deg 3D-printe en hvilken som helst reservedel - hvor enn du befinner deg. – Du vil ikke lenger måtte frakte store mengder deler og komponenter, og oppbevare disse i varelagre. Dette vil snu opp-ned på mange bransjer og områder, kanskje spesielt forsvarssektoren, sier John Berland, innovasjonsdirektør i Sopra Steria.

Fieldmade står blant annet bak mobile løsninger som gjør det mulig å 3D-printe deler i plast, kompositt og metall. Dette skjer i en container som kan transporteres til utilgjengelige steder og krevende miljø.

Henter oppskrifter og bruksanvisninger fra skylager

Hittil har det vært begrenset hva man kan skrive ut. Nå er Fieldmade i samarbeid med Sopra Steria, i gang med å utvikle et digitalt varelager for Forsvaret i skyen. Her vil man kunne søke og velge blant tusenvis av oppskrifter og bruksanvisninger.

– Skyplattformen vil utgjøre selve ryggraden i konseptet. Den skal koble et globalt økosystem av industriaktører og produsenter sammen i ett nettverk. Dersom en reservedel mangler, vil en ny kunne skrives ut umiddelbart, forteller Christian Duun Norberg, gründer og administrerende direktør i Fieldmade.

Hele saken vil bli presentert i førstkommende utgave av Min drift og Vedlikehold, 06 2021. Publisering medio desember

egmaintenance-havlandet crop

Havlandet Havbruk AS og EG Maintenance utvider samarbeid om vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance.  Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

GH_mvest crop

Havlandet Havbruk AS signerer avtale med EG Maintenance for effektiv administrasjon av vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance. Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter. Derfor har Havlandet Havbruk og EG Maintenance nå signert en avtale for implementering av EG Maintenance-systemet.