Kuka Pioneer_Robotics crop

Leverer ferdige CE merkede løsninger

Ny norsk systempartner

– KUKA styrker samarbeidet med Pioneer Robotics. KUKA har fått ny norsk systempartner. Det handler om Pioneer Robotics, som spesialiserer seg på løsninger for smelteverksindustrien. – En spennende organisasjon med en relativt unge medarbeidere som jobber med automasjonsprosjekter i krevende industrimiljø, sier Frode Grimsbø, Area Sales Manager for KUKA Nordic Norway.

Pioneer Robotics er vant til å jobbe med automatiseringsprosesser for tøffe forhold.

– Vi har bygget opp en spesiell kompetanse når det gjelder å skjerme roboter og annet automasjonsutstyr mot varme, stråling og elektromagnetiske felt. Vi leverer ferdige CE merkede løsninger og ingeniørtjenester innen automasjon, elektronikk og kontrollsystemer, sier Torfinn Løvåsen, teknisk sjef i selskapet.

Sterk ingeniørkultur
Pioneer Robotics ble startet i 2017 og har raskt klart å etablere seg. De har i dag rundt ti ansatte, og har ifølge daglig leder Finn Oscar Karlsen norske eiere med sterk ingeniørkultur og bred kompetanse innen forretningsutvikling.

– Det er en visjon om å videreutvikle automatiseringsløsninger for industrien, for å sikre bærekraftig utvikling og fortsatt drift i Skandinavia. Vi skal utnytte mulighetene som ligger innen robotikk, maskinlæring og avansert sensorikk, sier Finn Oscar Karlsen.

Ifølge ham gjør samarbeidet med KUKA at selskapet tar et aktivt steg inn i prosessindustrien, med fokus på smelteverk.

– KUKA sine løsninger og erfaring spesielt mot støperi, er viktig for våre prosjekter inn mot smelteverksindustrien. 

Ifølge Torfinn Løvåsen har KUKA de riktige løsningene, godt tilpasset de krevende miljøene hvor utfordringene mange steder står uløst.

– KUKA er også flinke til å støtte oss i krevende utviklingsprosesser, og forstår mulighetene som ligger i å åpne nye markedssegment. Sammen skal vi legge til rett for at smelteverksindustrien fortsetter å være lønnsom, og at nye robot- og automasjonsløsninger blir gjort tilgjengelige. På den måten er vi med å skape tryggere arbeidsplasser, bedre arbeidsmiljø og gjøre bransjen mer attraktiv og konkurransedyktig.

Kommer til Smart Industri
Frode Grimsbø, area sales manager for KUKA Nordic Norway, ser også frem til å jobbe tettere sammen.

– Pioneer Robotics har en veldig interessant profil. Jeg ser et potensial for å gå inn i nye markeder sammen med dem, sier han.

For de som vil vite mer om systempartnerskapet mellom selskapene, vil både KUKA og Pioneer Robotics delta med stand på Smart Industri i Lillestrøm 23–25. mai.

Roar Søvik crop

Innomotics – Lansering av en ny ledende motor og store drifter selskap

Et nytt, ledende selskap for motorer og store drivenheter skal hete Innomotics. Under dette navnet kombinerer Siemens sine forretningsaktiviteter innen lav- til høyspenningsmotorer, girmotorer, mellomspenningsomformere og motorspindler.

Les mer
SAP SAPPHIRE 2023, Orlando, USA

SAP introduserer nye AI-funksjoner på SAP Sapphire 2023

Inkluderer nå nye AI-baserte funksjoner

I forbindelse med konferansen SAP Sapphire 2023 i Orlando, Florida har SAP presentert en rekke AI-relaterte nyheter og samarbeid. SAP Business AI kan tas i bruk i hele organisasjonen, og kan eksempelvis brukes til å skape personaliserte kundeinteraksjoner, forbedre innkjøp, utvikle talenter og håndtere usikkerheter.

Les mer
Smartest 2023 crop

Glencore Nikkelverk kåret til Norges smarteste industribedrift 2022

I tøff konkurranse med en rekke norske industrieventyr, er Kristiansand-bedriften Glencore Nikkelverk kåret til Norges smarteste industribedrift 2022. Statssekretær Elisabeth Sæther overrakk prisen under «Industrikonferansen 2023» som ble arrangert av Norsk Industri i Oslo, 9. mai.

Les mer
Næringssted crop

Norge som næringssted

Norge vist seg å være en pålitelig partner for Tyskland, sier Michael Kern

Norsk-Tysk Handelskammer har nylig gjennomført den årlige konjunkturundersøkelsen blant medlemmer og kontakter innen norsk og tysk næringsliv. Sammenlignet med fjorårets undersøkelse vurderer selskapene dagens situasjon som positiv, men ser mye mer kritisk på utviklingen de neste tolv månedene enn i fjor. 

Les mer