
Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval
Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad.
Håndboken er spekket med eksempler fra virkeligheten for å øke brukervennligheten.
Den første utgaven av Alfa Lavals pumpehåndbok ble utgitt for 25 år siden og ble snart en del av pensum på ingeniørhøyskoler over hele verden. Boken fant også veien til produksjonsanlegg og fungerte som oppslagsverk for teknikere i den daglige driften av væskehåndteringsprosesser.
Oppdatert på pumpeteknologi
I årenes løp har håndboken gjennomgått mindre revisjoner, og i 2023 ble det foretatt en større revisjon for å gjøre håndboken oppdatert på de nyeste teknologiene.
– Vi har jobbet hardt for å gi det globale pumpemiljøet den nyeste kunnskapen om pumpefunksjonalitet og ledende teknologier som forbedrer pumpenes virkningsgrad og dermed bidrar til å nå samfunnets og industriens bærekraftsagenda, sier Lars Sørensen, Manager, Product Management hos Alfa Laval. – Pumper er blant de mest strømkrevende innretningene i væskehåndteringsprosesser, og potensialet for energibesparelser er stort når man velger riktig pumpe fra starten av og vedlikeholder den underveis.
Alle forfatterne av boken er erfarne pumpeingeniører som har omfattende teoretisk kunnskap og praktiske erfaringer fra pumpeinstallasjoner og som arbeider med opplæring av teknisk personale i væskehåndteringsindustrien.
Tilgjengelig på nettet
Håndboken er gratis og tilgjengelig på nettet. Den kan lastes ned fra www.alfalaval/PumpHandbook og inneholder en rekke videoer om blant annet pumpefunksjonalitet, feilsøking og retningslinjer for vedlikehold.
Håndbokens hovedkapitler inneholder følgende:
- Grunnleggende teori om bruksområder for pumper
- Pumpetyper for forskjellige bruksområder
- Pumpedimensjonering for maksimal virkningsgrad
- Pumpespesifikasjon
- Pumpemotorer
- Feilsøking
116 millioner til innovasjonsprosjekter i industri- og tjenestenæringer
10 prosjekter i ulike bedrifter fikk midler fra Forskningsrådet i november og desember og nå settes det i gang innovasjonsprosjekter som blant annet skal optimalisere prosesser for bærekraft og mindre utslipp innenfor alt fra offshoreindustrien til metallurgi og helse.
Heidelberg Materials mekanisk ferdigstilt med byggingen av karbonfangstprosjektet Brevik CCS
1.desember nådde Heidelberg Materials den siste store milepælen som innebærer at karbonfangstanlegget er ferdig bygget. Nå gjenstår det en fase med testing før anlegget er ventes åpnes i 2025. General Manager i Heidelberg Materials Northern Europe, Giv K. Brantenberg er fornøyd med progresjonen så langt, og stolt av prosjektet.
SSG ekspanderer til Norge – fortsetter å styrke sikkerheten i industrien
SSG Standard Solutions Group, Nordens ledende leverandør av digitale tjenester for sikrere industrier, tar nå et nytt skritt i sin internasjonale vekst ved å etablere seg i Norge. "Vi har allerede flere kunder i Norge og ser store muligheter for å bidra enda mer til å forbedre arbeidsmiljøet i norsk industri," sier SSGs CEO, Pål Bakken.
Produksjonsløsning med økt fokus på matsikkerhet og sporing
direct FOOD, fra AMS, er en solid og driftssikker bransjeløsning fra varemottak til ferdig produsert vare. Komplett system med støtte for produksjonsordre, planlegging, operatørløsning, rapportering og etterkalkyle. Løsningen har svært detaljert sporing og høy grad av maskinkommunikasjon tilpasset din matproduksjon.