Linde 300 bar crop

Gir stabil gassflow og bedre sveiseresultat

Linde (tidligere AGA) lanserer ny 300 bars gassflaske med integrert regulator

EVOS™ ViPR (Valve Integrated Pressure Regulator) er en nyutviklet og revolusjonerende regulator for gass, som både gjør gassflowen jevnere og gir et bedre sveiseresultat. EVOS™ ViPR erstatter eksisterende NEMO® PLUS.

I tillegg til stabil gassflow og bedre sveiseresultat, er den også kostnadsbesparende.
– Vi lanserer denne i 50 liters flasker. Siden flasken har et trykk på 300 bar, rommer den mer gass og reduserer dermed antall flaskebytter, forklarer produktsjef i Linde Gas AS, Tage Tyskeberget. 
EVOS™ ViPR MISON®18 inneholder 17,2 m3 gass

Driftsleder Ole Ivar Kvande fra Storvik AS er helt enig: 
– Vi har et ganske høyt forbruk av MISON® 18, forteller han. – Det går med 8-10 flasker i løpet av en uke. Så da Linde spurte om vi ville prøve den nye EVOS™ ViPR med 300 bar – ja, så måtte vi det.

Storvik AS er en stor aktør på Sunndalsøra, som blant annet leverer arbeider på industrielt vedlikehold og reparasjoner av utstyr innenfor aluminium, prosessindustri og vannkraft og energi.

Resultatet var tydelig:
– For oss som har et såpass høyt forbruk, er det en stor fordel at vi slipper å måtte bytte flaske så ofte, forklarer Kvande.
– Tid er penger, så vi sparer en del på færre flaskebytter. Det er enkelt å koble til og fra med den nye hurtigtilkoblingen, og så det er bare å sette i gang. Det går nesten av seg selv, sier han. 
– Dette var en veldig positiv erfaring, avslutter Kvande.

Tage Tyskeberget mener at mange vil sette pris på EVOS™ ViPR, av flere grunner:
– Med tanke på hvor mye gass du får på en flaske og hvor enkel den er å bruke vil nok både sveisere og servicepersonell bli svært fornøyde, konkluderer han.

Noen viktige funksjoner/egenskaper med EVOS™ ViPR:

  • 300 bar/50 L - mer gass og færre flaskebytter
  • Innebygd regulator - man trenger ikke bytte regulator ved flaskebytte
  • To-trinns trykkregulator – stabil gassflow
  • Hurtigkobling – enkelt og raskt å koble til og fra gasslange
  • Enkelt å stille inn ønsket gassflow
  • Innebygget indikator - gjør det enkelt å lese hvor mye gass som er på flasken
  • Spak for å åpne/lukke ventil - enklere å se om ventilen er åpen/lukket på avstand

 

Marspriser strøm crop

Marsprisen setter bunnrekord

Enn så lenge er forbruket av strøm lite påvirket av koronatiltakene

Merk at denne rekorden er notert i euro, ikke i norske kroner. Den svake norske krona gjør nemlig at strømprisen ikke stuper fullt så lavt for nordmenn. Bunnrekorden noteres derimot både i euro og i svenske kroner.

Les mer
Servi Lærdal crop

Rask utvikling av nød respiratorer – ikke bare i Norge

Imponert over FFIs kompetanse, profesjonalitet og evne til å lede

Under den daglige pressekonferansen torsdag 31. mars annonsert statsminister Erna Solberg at norske bedrifter hadde utviklet en nød respirator på rekordtid. Regjeringen har bestilt 1 000 respiratorer. Også i Danmark er et liknende prosjekt kommet omtrent like langt i utvikling av nød respiratorer.

Les mer
Klatran Skydda crop

Klatran ny, midlertidig Skydda Norge-sjef

Utrolig motiverende å jobbe med å hjelpe mennesker

Markedssjef Karoline Klatran (29) går inn i jobben som fungerende daglig leder for Skydda Norge. Skydda-sjef Vegard Aune er sykmeldt på ubestemt tid  (NB. ikke korona!), og markedssjef Klatran har overtatt roret på midlertidig basis.  - Jeg er er veldig glad for tilliten ledelsen i Skydda har vist meg.

Les mer
MDV 1 20 kolasj crop

Min Drift og Vedlikehold følger utgivelsesplanen for 2020

Mye har stoppet opp i samfunnet, men jo flere bedrifter som evner å holde hjulene i gang, dess raskere vil vi samfunnet komme i naturlig gjenge etter pandemien. Informasjon til dyktige fagfolk er fortsatt avgjørende. Min Drift og Vedlikehold vil fortsette å oppdatere alle fagfolk i bransjene.

Les mer