AASS_Sol crop

Solenergi er svært fordelaktig for produksjonsindustrier

Aass bryggeri brygger øl ved hjelp av solen

Aass Bryggeri tar enda et skritt mot en grønnere produksjon ved å installere solpaneler på bryggeriets tak. De har valgt EnergiEngasjement som samarbeidspartner. Solcelleanlegget, som forventes å produsere 120 000 kWh årlig, vil både redusere behovet for kjøpt elektrisitet og bidra til selskapets sirkulære økosystem.

Aass Bygggeri er Norges eldste bryggeri og ble grunnlagt i 1834, da den aller første ølen ble tappet på flaske. Noen år senere overtok Paul Lauritz Aass driften av bryggeriet, og siden har driften gått i arv fra generasjon til generasjon og ledes i dag av femte generasjon i Aass-familien.

I dag er bryggeriet en moderne industriell virksomhet som produserer over 30 000 000 liter øl, cider og mineralvann.

Selskapet har alltid hatt høye krav til bærekraft, og i løpet av sommeren 2023 ble det installert 260 solpaneler på bryggeriets tak for å produsere omtrent 120 000 kWh fornybar elektrisitet årlig. Aass Bryggeri jobber hver dag med bærekraft for å skape økonomisk vekst og en grønnere fremtid. I deres bærekraftstrategi har de satt klare mål for hva de skal arbeide mot og oppnå innen 2025. Siden 2010 har de redusert energiforbruket per liter brygg produsert med 38 %, og de har som mål å redusere det ytterligere med 15 % før utgangen av 2025.

Solenergi er svært fordelaktig for produksjonsindustrier og selskaper, da produksjonen hovedsakelig skjer når solen skinner. EnergiEngasjement, som har levert og installert anlegget, har vært en ledende aktør på dette området i ti år, og de utvider nå til Norge på grunn av landets gode forutsetninger for utbygging av solenergi.

“EnergiEngasjement er stolte av å bli valgt som leverandør til et så tradisjonsrikt og seriøst selskap som Aass Bryggeri. Vi legger mye energi og fokus i planleggingen før hvert prosjekt, noe som gjør at vi kan tilby produkter og tjenester som gir god økonomisk avkastning over tid, og kundene kan stole på anleggene sine.” sier Nikolai Iversen, daglig leder EnergiEngasjement Norge AS.


“Vi ser et enormt potensial i det norske markedet og prosjekter som dette er med på å ta oss ett steg nærmere et dekarbonisert samfunn. Vi i EnergiEngasjement tror at myndigheter og næringsliv må samarbeide for å nå målsetninger om mer fornybar produksjon og vi tror på de tiltakene myndighetene ser ut til å innføre nå“.

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.