CTM Lyng crop

Er i ferd med å utvikle nye produkter basert på gjenvinnbare materialer

CTM Lyng nominert til Siva-prisen 2023

CTM Lyng er en av 5 finalister til årets Siva-pris, som deles ut til en virksomhet med et betydelig bidrag til å redusere miljøavtrykket til norsk industri. CTM Lyng produserer blant annet termostater, dimmere og komfyrvakter i Norge. 

Det er et av Norges største innovasjonsselskap, Fremtidens Industri AS, som har nominert CTM Lyng til den anerkjente prisen, som i år deles ut for åttende gang.

I nominasjonen skriver Fremtidens Industri blant annet at «CTM Lyng i flere år har jobbet med å utvikle kortest mulige verdikjeder, og i stor grad bruk av underleverandører i nærheten av sin egen produksjon. Gjennom å utvikle og produsere strømspareløsninger med lang levetid, bidrar de til å redusere behov for utskifting og drar ned forbruket i norske boliger.»

Produkter designet for evig liv

Nominasjonen trekker også fram det faktum at CTM Lyng er i ferd med å utvikle nye produkter basert på gjenvinnbare materialer, som det enten er mulig å reparere eller gjenbruke til nye produkter. Her henvises det til CTM Lyng sitt utviklingsprosjekt «CircuLine®», som i løpet av de kommende årene skal resultere i at majoriteten av selskapets produkter skal være designet for «evig liv» i et sirkulærøkonomisk kretsløp.

Administrerende direktør i CTM Lyng, Terje Lillemo, mener en slik nominasjon er en bekreftelse på selskapets vilje til å utfordre seg selv.

- Som norsk produsent i et internasjonalt marked, er vi helt avhengige av å være et hestehode foran konkurrentene våre når det gjelder kvalitet og funksjonalitet. Derfor bruker vi mye ressurser på å utfordre oss selv - både hvordan vi designer og produserer våre produkter. I tiden framover blir det derfor avgjørende for oss å skape sirkulære verdikjeder rundt de produktene vi leverer fra oss.

Vinneren av Siva-prisen kåres ved hjelp av en åpen avstemning på nett og av en fagjury. Siva-prisen på 250.000 kroner deles ut av næringsminister Jan Christian Vestre 1. juni 2023.

MIDSECTION OF WOMAN WORKING WITH MOBILE PHONE

9 av 10 selskaper som bruker AI til å forbedre KPI-er ser tydelige forbedringer

Et flertall av bedriftsledere ser behovet for å forbedre organisasjonens nøkkelindikatorer (KPIer). Kun en tredjedel har tatt i bruk AI i KPI-arbeidet, men de som gjør det ser raskt forbedringer i hvordan de kan analysere virksomheten og ta bedre beslutninger. Det viser en ny rapport fra MIT Sloan Management Review og Boston Consulting Group (BCG).

Alfa Laval crop

Ny pumpehåndbok fra Alfa Laval

Alfa Laval har nettopp publisert en helt ny utgave av selskapets anerkjente pumpehåndbok. Håndboken på 375 sider er gratis og inneholder vitenskapelig informasjon om grunnleggende pumpefunksjonalitet og grundige retningslinjer for dimensjonering og valg av riktig pumpetype for optimal virkningsgrad. 

OO Logistikksenter Ålesund crop

Otto Olsen AS styrker sin markedsposisjon gjennom overtakelse av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund

Otto Olsen AS, en ledende leverandør innen tekniske løsninger og produkter i Norge, kunngjør med glede overtakelsen av Parker Hannifin logistikksenter i Ålesund. Denne overtagelsen vil ytterligere styrke Otto Olsen AS sin tilstedeværelse i det norske markedet. Transaksjonen forventes å bli avsluttet 30. april 2024.

Bygger verdens grønneste sinkverk

Bygger verdens grønneste sinkverk

I industribygda Odda er Fastlands-Norges største industriprosjekt, med en samlet investeringsramme på 850 millioner euro, nå i ferd med å realiseres. – Boliden har lagt 850 millioner Euro på bordet og bygger nå verdens grønneste sinkverk i Odda.