KUKA Daniel Nilsson crop

Det digitale skiftet i industrien er et område KUKA legger sterk vekt på

Ekspert på digitale løsninger tar plass i KUKA Nordics TechCenter

KUKA Nordic styrker sin digitale kompetanse med en ny medarbeider. Det handler om Daniel Nilsson, som går inn som ekspert på KUKAs TechCenter i Göteborg, og som også skal jobbe med selskapets tekniske salgsservice.

Daniel Nilsson er en gjenganger i KUKA Nordic. I 2019 forlot han selskapets kundeservice for å ta videreutdanning – maskiningeniør og videre studier i robotteknologi – med doktorgradsstudier i computer science ved Linné-universitetet.

Når han nå er tilbake i selskapet, ser han en virksomhet som har gjennomgått et skifte.

– Selskapets fokus på å være ledende innen digitale løsninger er ytterligere forsterket i forhold til hvordan det var da jeg jobbet her tidligere. Det er helt riktig vei å gå og en spennende utvikling som det føles stimulerende å være en del av, sier han.

Når det gjelder privatlivet, er Daniel Nilsson 34 år. Han har samboer og en datter og bor i Varberg, en by som er kjent for å være attraktiv for sommerturister generelt og surfere spesielt.

– Ja, jeg er en hengiven surfer, det er en av årsakene til at vi flyttet dit, sier han.

Nå ser han frem mot å assistere KUKA Nordics kunder – med særskilt vekt på simulering, digitale tvillinger og annet som er forbundet med omstillingen i industrien.

– Det føles i det hele tatt bra å være tilbake og få arbeide med produktene her, og det sammen med en hyggelig og kunnskapsrik gjeng som jeg kjenner fra før.

Nærmeste sjef, channel manager Micael Amandusson, gleder seg over å ha fått Daniel Nilsson tilbake i selskapet.

– Han kommer tilbake med ny erfaring og styrket kompetanse. Det digitale skiftet i industrien er et område vi legger sterk vekt på, og Daniels kunnskap innen IOT og Internett 4.0 passer godt inn i denne strategien, sier han.

Roar Søvik crop

Innomotics – Lansering av en ny ledende motor og store drifter selskap

Et nytt, ledende selskap for motorer og store drivenheter skal hete Innomotics. Under dette navnet kombinerer Siemens sine forretningsaktiviteter innen lav- til høyspenningsmotorer, girmotorer, mellomspenningsomformere og motorspindler.

Les mer
SAP SAPPHIRE 2023, Orlando, USA

SAP introduserer nye AI-funksjoner på SAP Sapphire 2023

Inkluderer nå nye AI-baserte funksjoner

I forbindelse med konferansen SAP Sapphire 2023 i Orlando, Florida har SAP presentert en rekke AI-relaterte nyheter og samarbeid. SAP Business AI kan tas i bruk i hele organisasjonen, og kan eksempelvis brukes til å skape personaliserte kundeinteraksjoner, forbedre innkjøp, utvikle talenter og håndtere usikkerheter.

Les mer
Smartest 2023 crop

Glencore Nikkelverk kåret til Norges smarteste industribedrift 2022

I tøff konkurranse med en rekke norske industrieventyr, er Kristiansand-bedriften Glencore Nikkelverk kåret til Norges smarteste industribedrift 2022. Statssekretær Elisabeth Sæther overrakk prisen under «Industrikonferansen 2023» som ble arrangert av Norsk Industri i Oslo, 9. mai.

Les mer
Næringssted crop

Norge som næringssted

Norge vist seg å være en pålitelig partner for Tyskland, sier Michael Kern

Norsk-Tysk Handelskammer har nylig gjennomført den årlige konjunkturundersøkelsen blant medlemmer og kontakter innen norsk og tysk næringsliv. Sammenlignet med fjorårets undersøkelse vurderer selskapene dagens situasjon som positiv, men ser mye mer kritisk på utviklingen de neste tolv månedene enn i fjor. 

Les mer