NORD-IE5plus-synchronous-motor crop

Har høy virkningsgrad over et bredt dreiemomentområde

Energieffektivitet opp til IE5+ Effektiv, kompakt og pålitelig

Den nye IE5+ motorgenerasjonen fra NORD DRIVESYSTEMS garanterer det høyeste nivået av effektivitet og driftssikkerhet, takket være IE5+ teknologi. Det kombinerer fordelene med det modulære systemet med mulighetene for versjonsreduksjon og gir et vesentlig bidrag til å redusere de totale eierkostnadene (TCO).

NORD IE5+-motoren er tilgjengelig hos NORD i tre versjoner: som uventilert motor med glatt overflate, som ventilert motor med kjøleribber og som integrert motor i den nye, patenterte NORD DuoDrive.

Den nye IE5+ motorgenerasjonen er designet av NORD DRIVESYSTEMS med spesielt fokus på bruk i intralogistikksektoren samt mat- og drikkevareindustrien. De spesielt kompakte og energieffektive synkronmotorene har høy virkningsgrad over et bredt dreiemomentområde og har dermed også optimal energiforbruksytelse i dellast- og delturtallsområder. Det enorme energisparepotensialet blir spesielt tydelig i direkte sammenligning mellom en vanlig IE3 asynkronmotor (0,75 kW, 83 % motorvirkningsgrad, rettvinklede gir) og en tilsvarende IE5+ synkronmotor (0,75 kW, 93 % motorvirkningsgrad, rettvinklet) gir). Med tanke på 16 driftstimer per dag (4000 p.a.) vil det være energibesparelser på ca. 400 kWh i året. Det tilsvarer en CO2-utslippsfaktor på 366 g/kWh, ca. 0,15 t CO2 per år, per kjøring. Med tanke på at det ofte er mer enn 2000 stasjoner installert i ett system, utgjør dette et CO2-sparepotensial på ca. 300 t CO2 per år. På grunn av den optimerte effekttettheten kan plassbesparelser på opptil 40 % også oppnås med den kompakte IE5+-motoren sammenlignet med konvensjonelle asynkronmotorer. Den samme installasjonsplassen kan også romme en kraftigere motor med høyere energieffektivitet

Systematisk versjonsreduksjon
Det konstante dreiemomentet over et stort hastighetsområde tillater en målrettet versjonsreduksjon. Dette minimerer administrative kostnader, og muliggjør strømlinjeformede produksjons-, logistikk-, lagrings- og serviceprosesser. Investeringen betaler seg tilbake i løpet av kort tid. Ved å utnytte motorenes høye overbelastningskapasitet og systemets brede justeringsområde, er løsningen individuelt tilpasset hver kunde og spesielt designet for systemets individuelle belastningsområde. Foruten versjonsreduksjon og høyere energieffektivitet er bruken av IE5+-teknologi også kjent for motorens lille størrelse og at de er kompakte, plug-in-kompatible og konfigurerbare via plug-and-play.
Ventilert og vifteløs versjon
IE5+ synkronmotorer med en motorvirkningsgrad på opptil 95 % er tilgjengelige i versjoner med ventilert eller glatt overflate opp til en effekt på 4,0 kW med et kontinuerlig dreiemoment på 1,6 til 18,2 Nm og hastigheter på 0 til 2100 min-1. Den vifteløse versjonens glatte, hygienevennlige design er spesielt enkel å rengjøre, korrosjonsbestandig og kan vaskes ned, og er derfor ideell for bruk i hygienesensitive miljøer som farmasøytisk industri og næringsmiddelindustri. Om ønskelig er nsd tupH overflatebehandling og beskyttelsesklassen IP69K tilgjengelig.

Modulær, skalerbar motordesign
Motoren kan monteres direkte på alle NORD frekvensomformere og i henhold til NEMA eller IEC. NEMA C-face flensmontering samt IEC B14 og IEC B5 flensmontering er mulig. En integrert koder er en del av standardutstyret; en mekanisk brems er valgfritt integrert. Synkronmotorene IE5+ kan kombineres med alle gir og drivelektronikk fra NORD DRIVESYSTEMS i et modulsystem.
Dette resulterer i en systemløsning fra én enkelt kilde der alle komponenter er sømløst matchet. og gir et vesentlig bidrag til å redusere de totale eierkostnadene (TCO).

NORD-DuoDrive-3kW crop

NORD DuoDrive nå med effekter på opptil 3 kW Patentert girmotor

Kan utstyres med alle vanlige hulakseldimensjoner og flensversjoner

Den patenterte DuoDrive fra NORD DRIVESYSTEMS er et revolusjonerende integrert gir/motorkonsept i et hygienisk vaske-down design som nå dekker effektområder på opptil 3 kW. Den sømløse integreringen av gir og motor i et drivsystem er et kvantesprang og setter nye standarder med hensyn til brukervennlighet og effektivitet.til det globale skipsmarkedet.

Les mer
Goodtech Wacker crop

Goodtech oppgraderer vern- og kontrollanlegget til Wacker

Ansvaret for engineering, prosjektering, innkjøp og montasje

I forbindelse med Wacker Chemicals Norway AS sine planer om å automatisere og overvåke verkets 132kV, 22kV og 6,6kV høyspentanlegg, har Goodtech inngått kontrakt på leveranse av kontrollsystem og nye vern. Kontrakten er i størrelsesorden 8 MNOK, og representerer et spennende prosjekt innen Goodtechs strategisk satsningsområde.

Les mer
Equinor co2 transport crop

Equinor skal bygge rørledning for transport av fanget CO2 fra Europa til lagring i Nordsjøen

Vi har muligheten til å oppnå avkarbonisering i stor skala

Sammen med partneren Fluxys vil Equinor utvikle et prosjekt for transport av lagret CO2 fra industri i Nordvest-Europa, og føre det fra Belgia og ut i Nordsjøen til sikre lagringssteder, skriver Equinor i en pressemelding onsdag morgen.

Les mer
NIVA Pål Molander crop

Pål Molander er ny administrerende direktør i NIVA

Kunnskapen i NIVA er av stor betydning for å lykkes med den grønne skiftet

Pål Molander (52) er ansatt som ny administrerende direktør ved Norsk institutt for vannforskning (NIVA). Han kommer fra tilsvarende stilling i Statens arbeidsmiljøinstitutt (STAMI). NIVAs styre hadde mange gode kandidater å velge mellom, men det var flere forhold som bidro til at Pål Molander pekte seg ut.

Les mer