Equinor co2 transport crop

Vi har muligheten til å oppnå avkarbonisering i stor skala

Equinor skal bygge rørledning for transport av fanget CO2 fra Europa til lagring i Nordsjøen

Sammen med partneren Fluxys vil Equinor utvikle et prosjekt for transport av lagret CO2 fra industri i Nordvest-Europa, og føre det fra Belgia og ut i Nordsjøen til sikre lagringssteder, skriver Equinor i en pressemelding onsdag morgen.

– Sammen har vi muligheten til å oppnå avkarbonisering i stor skala av europeiske, karbonintensive industrigrener, sier direktør for lavkarbonløsninger Grete Tveit i Equinor.

Equinor skal være operatør for rørledningen i Nordsjøen som skal transportere fra 20 til 40 millioner tonn CO2 per år. Belgiske Fluxys skal etablere landbasert infrastruktur som skal transportere CO2 til et knutepunkt i Zeebrugge. Der vil kondensert CO2 fraktes videre ut på norsk sokkel og lagres under havbunnen.

Initiativet blir omtalt som avgjørende for å oppnå betydelige reduksjoner i CO2-utslippene i Europa.

– Fluxys og Equinor vil ta kontakt med interesserte parter, som for eksempel store industrielle utslippskilder, for å presentere prosjektet, skriver Equinor i den felles pressemeldingen.

Ny utgave av Min Drift & Vedlikehold. Nr 3 -2025

Ny utgave ute!

Ny teknologi gir praktiske fordeler i drift og vedlikehold – fra lokalt printede reservedeler til droner i tunnelinspeksjon.

Les hvordan innovasjon allerede effektiviserer hverdagen i industrien.

Nscale tar i bruk HxGN EAM fr Prevas for vedlikeholdsstyring

Nscale tar i bruk HxGN EAM for vedlikeholdsstyring

Datasenteret i Glomfjord skal få bedre oversikt og kontroll med ny skyløsning fra Prevas og Hexagon.

NFV sesminar

Seminar om KI i industribedrifter

Hvordan kan du og din bedrift optimalisere industriprosesser gjennom KI? Og hva betyr dette egentlig? Norsk Forening for Vedlikehold arrangerer én-dags seminar der bransjeledere og KI-pionerer deler sine erfaringer og beste praksiser.

Mainteck konferansen

Klart for for Maintech-konferansen

Årets konferanse holdes 1. og 2. april på Britannia i Trondheim. Hovedparolen i jubileumsåret er Teknologiske krefter med menneskelig kontroll. Her får man innsikt i hvordan samspillet mellom mennesker og maskiner kan påvirke vedlikeholdet. Du kan også lære mer om hvordan levetiden til eksisterende utstyr kan forlenges med ny teknologi som maskinlæring, kunstig intelligens og smarte vedlikeholdssystemer.