NORD-IE5plus-synchronous-motor crop

Tilbyr en konstant høy virkningsgrad på opptil 93 prosent

IE5+ synkronmotorer fra NORD DRIVESYSTEMS. Banebrytende når det gjelder å spare CO2 og material

De europeiske standardene DIN EN 60034-30-1: 2014-12 (nettdrift) og DIN VDE 0530-30-2: 2019-02 (frekvensomformerdrift) definerer de fire effektivitetsklassene for elektriske motorer fra IE1 til IE4+. Basert på de underliggende kriteriene er enda mer effektive stasjoner kjent som IE5 innen industrien.

IE5+ permanentmagnet synkronmotor fra NORD DRIVESYSTEMS overgår betydelig den høyeste effektivitetsklassen IE5. Den spesielt kompakte og energieffektive motoren tilbyr en konstant høy virkningsgrad på opptil 93 prosent og mer over et bredt dreiemomentområde og utvikler dermed også optimal energiytelse i dellast- og delhastighetsområder.

Betydelig lavere CO2-utslipp enn IE3
Dette betyr at IE5+-motoren ikke bare sparer energi, men også utslipp. Sammenlignet med en konvensjonell IE3 asynkronmotor, reduserer en IE5+ synkronmotor utslippene med rundt 0,15 t CO2 per år. Dette gjelder én enkelt motor. I store systemer, for eksempel innen intralogistikk med hundrevis eller til og med tusenvis av stasjoner, gir dette en imponerende total besparelse. Denne modellberegningen er basert på følgende forutsetninger:
- IE3 asynkronmotor med 0,75 kW, 83 % motorvirkningsgrad og vinkelgir
- IE5+ synkronmotor med 0,75 kW, 93 % motorvirkningsgrad og vinkelgir
- Periode: 16 driftstimer per dag, som tilsvarer 4000 driftstimer per år
- Energibesparelser for IE5+: rundt 400 kWh per år
- Reduksjon av utslipp: 0,15 t CO2 per år (med en CO2-utslippsfaktor på 366 g/kWh)

Besparelser ikke bare i energi - også i materiale
IE5+-motoren fra NORD kan også imponere med en annen bærekraftsfaktor: materialeffektivitet. »Ulike innovasjoner innen motordesign hjelper oss å realisere betydelige materialbesparelser med vår nye IE5+-serie», understreker Jörg Niermann, markedssjef i NORD. NORD DRIVESYSTEMS designet IE5+ som en 8-polet synkronmotor i IPM-design. Dette reduserer størrelsen på motorens aktive komponenter, noe som ikke bare resulterer i materialbesparelser i metallpakken, men også i magnetmaterialet.

Mindre sjeldne jordartselementer
I løpet av materialbesparelser var det også mulig å redusere andelen sjeldne jordartsmetaller i magnetmaterialet. Sjeldne jordartselementer finnes hovedsakelig i Russland, Kina og Brasil og kan bare utvinnes med stor miljøpåvirkning. "Vi er glade for at vi klarte å redusere bruken av dette materialet betydelig", forklarer Niermann.


 

SKF ansys-app-top crop

Mindre CO2 med CO-design

Visste du at den største miljøpåvirkningen fra lagre kommer fra bruksfasen? Hvis man velger og designer lagre som minimerer friksjonen, kan det derfor være svært positivt for det samlede industrielle CO2-avtrykket.

OO Egenproduserte-tetninger crop

Egenproduserte tetninger

Otto Olsen AS presenterer en brosjyre med en oversikt over tetningene selskapet produserer i sine lokaler på Skedsmokorset. I sortimentet finner brukeren et bredt spekter av maskinerte tetninger og pakninger i ulike materialer, hentet fra ledende europeiske produsenter. 

Les mer
TCS gen AI crop

TCS lanserer nytt satsningsområde for generativ KI i samarbeid med AWS

Etter å ha gitt 150 000 konsulenter opplæring i generativ KI tar TCS neste steg ved å lansere et nytt forretningsområde i samarbeid med AWS. De skal ta i bruk rammeverk for ansvarlig utvikling av KI samt selskapets innovasjonshubber (Pace Ports™) for å bygge et bredt tilbud til ulike bransjer.

Parker  mobil crop

Parker Service Master COMPACT for overvåking og diagnostikk på stedet

Parker Hannifin lanserer Parker Service Master COMPACT. Det er en kraftig enhet som leverer overvåking og diagnostikk i sanntid for mobilt utstyr og bruksområder innen industriell hydraulikk. Den er utformet i et robust IP65-hus med oljebestandig gummibeskyttelse og er egnet for bruk i tøffe miljøer i industrisektoren, blant annet bygg og anlegg, landbruk, jernbane og forsvar.