cof

Varighet frem til og med 2025, med opsjon frem til 2029

IKM Elektro tildelt sin største kontrakt noensinne fra Equinor

Kontrakten innebærer reparasjon, overhaling og vedlikehold av elektriske motorer og generatorer på alle installasjoner hvor Equinor er operatør. I tillegg er reparasjon av annet elektrisk utstyr, termografering og tilstandskontroll inkludert.

Kontrakten har en varighet frem til og med 2025, med opsjon frem til 2029. Kontraktens verdi er på opptil 100 mill. NOK pr år.

«-Vi setter stor pris på tilliten Equinor har vist oss ved å tildele denne kontrakten til IKM Elektro. Vi har i mange år jobbet for bli en ledende aktør innen motorvedlikeholdstjenester og opplever at denne kontrakten bekrefter at vi har lyktes med vår satsing her.» sier daglig leder Øystein Stjern

IKM Elektro sin virksomhet er primært rettet mot olje- og gassindustrien der selskapets tjenester er, motorvedlikehold, Ex inspeksjon, tilstandskontroll og elektrisk installasjon, service og vedlikehold.

«-De siste årene har vi fokusert på å bygge selskapet rundt vår kjernekompetanse og skaffe oss partnere som utfyller oss på andre områder. Som et eksempel har vi signert en gjensidig avtale med ABB som gjør at vi har mulighet til å dra nytte av deres kompetanse på større motorer og generatorer. Vi tror dette er en god modell og at slike forretningsmodeller gjør at den totale kostnaden for kundene blir redusert.» forteller Øystein Stjern videre.

Jan Erling Kleppe hos ABB bekrefter dette.

«-IKM har vært og vil være en god partner for oss innen olje og gass markedet. Vi har kvalifisert deres verksted til en høyere standard enn hva bransjenorm er og har utelukkende gode erfaringer med arbeid de har utført for oss til nå. Vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet med IKM Elektro.»

IKM Elektro har siden 2015 inngått flere større avtaler med EPC kontraktører, riggselskaper og operatørselskaper på norsk sokkel. Markedet har i tidligere år vært preget av for lite konkurranse og for få aktører. IKM Elektro posisjonerte seg derfor strategisk inn her i slutten av 2014. IKM Elektro etablerte også et kontor i Hammerfest i denne perioden for å være forberedt på veksten i nordområdene.

 «-Det å kunne synligjøre merverdi for kundene knyttet til effektive arbeidsprosesser og eksempelvis rapportering direkte i kundens systemer, har vært en viktig faktor for å lande disse avtalene fordi kosten måtte ned.» avslutter Øystein Stjern

Arla_Foods_Bild 2

Morgendagens maskin løsninger

Utfordringene er kjent som riktig dimensjonering

Innovativ maskin design er integrert i suksessen til enhver maskinbygger. Smart maskindesign gir maskinbyggeren belønning i form av optimalisert areal til maskinen. Det reduserer plassbehov i fabrikken, gir betydelige besparelser av komponenter og i installasjon. Sikkerhet blir innebygget ved design.

Les mer
Sten Stromgren

Engcon investerer 90 millioner i nye maskiner – tredobler produksjonskapasiteten

Ser for oss store effektivitetsforbedringer med denne investeringen

Den verdensledende tiltrotatorprodusenten Engcon skal de neste tre årene investere til sammen 90 millioner kroner i toppmoderne CNC-maskiner, som et svar på den store interessen ute i markedet. Med de nye maskinene på plass vil Engcon kunne produsere 22 000 tiltrotatorer i året, noe som er tredobling sammenlignet med i dag.

Les mer
Skyda crop

Vestteknikk og Skydda: blir HMS-partnere

Den grunnleggende tanken er å være kompetanseleverandør

HMS-selskapene Vestteknikk og Skydda Norge styrker samarbeidet for å skape en tryggere hverdag på norske industriarbeidsplasser. − I praksis har vi samarbeidet om Sundstrøm åndedrettsvern i ett år. Resultatene begynner allerede å vise seg, forteller Jan Espeland, regionsansvarlig for Sør-Norge i Skydda.

Les mer
Njord A Thomas Sola - Statoil crop

Optimismen øker blant arbeidsgivere på Sør-Vestlandet - olje og gass driver veksten

97 prosent av arbeidsgiverne vel enten bevare eller øke arbeidsstyrken

Utsiktene for nye arbeidsplasser på Sør-Vestlandet øker mer enn noe annet sted i Norge andre kvartal. Behovet for arbeidskraft har økt med seks prosentpoeng siden samme tid i fjor og to prosentpoeng siden forrige kvartal, viser ManpowerGroups undersøkelse.

Les mer