Inngår teknologi- og utviklingssamarbeid med Schneider Electric

Kan tilby enda bedre løsninger innen innen innen forebyggende vedlikehold

Inngår teknologi- og utviklingssamarbeid med Schneider Electric

Ekspertene på slambehandling i havbruk, Blue Ocean Technology AS har inngått en Technology Partner Agreement med Schneider Electric. Avtalen innbefatter samarbeid innen teknologiutvikling for Blue Oceans anlegg innen slambehandling for lukkede oppdrettsanlegg på land og i sjø, samt utstyr og løsninger for prosessovervåking og kontroll.

-Vi er begeistret for dette samarbeidet. Løsningene våre er svært etterspurte, og vi merker allerede at Schneider Electric gjør oss i stand til å tilby enda bedre løsninger – blant annet innen systemutvikling, arkitektur for overvåking og kontroll (EcoStruxure), forebyggende vedlikehold basert på maskinlæring og rapporteringsmoduler for kunde, sier Jan Henning Legreid, leder produktutvikling og salg hos Blue Ocean Technology.

Blue Ocean Technology har lenge hovedsakelig brukt Schneider Electric-komponenter i sine slambehandlingsanlegg for havbruksnæringen. Det vil nå bli mer eksklusiv bruk, og samarbeidet vil åpne for mer oppkoblede, digitaliserte anlegg med avansert overvåking og alle muligheter til å integrere med andre systemer on site.

-Vi har lenge fulgt med på virksomheten til Blue Ocean Technology. Landbasert oppdrett – fra settefisk og postsmolt til matfisk på land – er et viktig forretningsområde for Schneider Electric. Blue Ocean Technology leverer svært kompakte anlegg og er opptatt, som oss, av å redusere fotavtrykk og strømforbruk. Dette er i tråd med Schneider Electrics misjon og fokus på bærekraft og effektivisering, i både industriprosesser og energihåndtering. Vi tenker også ganske likt rundt videre utvikling, uttaler Allan Ødegård, Key Account Manager-Aquaculture hos Schneider Electric. Han gleder seg til å hjelpe Blue Ocean Technology i samarbeid med Bergen elektrokompetanse AS i Bergen, som har internasjonal kompetanse innen feltet.

 

Maintech Sondre crop

MainTech styrker staben innen drift og vedlikehold

I MainTech har jeg muligheten til å jobbe praktisk ute i felt

Sondre Nesvold er ansatt som ingeniør drift og vedlikehold hos MainTech. Sondre er utdannet maskingeniør fra NTNU med spesialisering i drift- og vedlikeholdssteknikk. Bacheloroppgaven omhandlet implementering av analysemetoder for å bedre drift- og vedlikeholdsbeslutninger.

Les mer
Seco Turbo 16 crop

Seco Tools legger til en ny fres, Turbo 16 hjørnefres, i sin Turbo-portefølje

Levetiden for verktøyet kan økes med opptil 130 %

Med et stadig økende press på å øke produktiviteten og holde bearbeidingskostnadene nede har trygge prosesser og lang levetid for verktøyet aldri vært viktigere. Den nye Turbo 16 fra Seco Tools tar nye steg på begge punkter.

Les mer
Maintech Ingvild crop

Nok en nyansettelse hos MainTech

Ingvild Vallestad er ansatt som ingeniør innen materialteknologi og inspeksjon. Hun er utdannet sivilingeniør innen materialteknologi ved NTNU med spesialisering innenfor materialer og korrosjon.

Les mer
Momek 1 crop

Imponerende maskinpark og dyktige medarbeidere

Momek gruppen har antakelig den største maskineringsparken nord for Trondheim. Selskapets hovedaktivitet er basert i et omfattende og dynamisk industrikluster i Mo Industripark. Med utfordrende kunder og gode konkurrenter gir industriparken grunnlaget for utvikling av konkurransedyktige selskaper.

Les mer