Kongsberg Terotech crop

KONGSBERG og GAN styrker intern kompetanse på vedlikehold av maskiner og utstyr

Generalforsamlingen i Kongsberg Terotech AS (KTT) besluttet i november 2023 , å avvikle selskapet. KTT eies av Kongsberg Defence & Aerospace («KONGSBERG») og GKN Aerospace Norway AS («GAN»). Selskapet leverer totalvedlikehold av maskiner og utstyr, hvorav om lag 80 prosent av omsetningen knytter seg til arbeid for de to eierbedriftene.

KONGSBERG og GAN har bestemt seg for å styrke vedlikeholdskompetansen i sine respektive selskap, og ønsker å bygge opp egne spesialiserte fagmiljøer hvor de ansatte i KTT vil være sentrale. Det er viktig for eierbedriftene å ivareta de ansatte gjennom avviklingsprosessen, og alle de om lag 60 KTT-ansatte vil få tilbud om stillinger i enten GAN eller KONGSBERG.

«Både KONGSBERG og GAN har bestemt seg for å styrke og spisse vedlikeholdstjenesten og teknisk støtte internt i egne selskaper. Slik kan vi videreutvikle og sikre solide vedlikeholdstjenester, effektivisere driften og støtte den industrielle veksten vi er inne i», sier Terje Bråthen, Styreleder i KTT og divisjonsdirektør i Kongsberg Defence & Aerospace.

Beslutningen ble tatt etter grundige prosesser sammen med ledelsen i KTT.

"Vi vil ivareta den unike kompetansen som finnes i KTT i dag og videreutvikle vedlikeholdstjenesten til å bidra til en sikker og optimal drift for både KONGSBERG og GAN. Vi ser frem til å ønske de nye ansatte fra KTT velkommen til nye, men godt kjente arbeidsgivere," sier Administrerende direktør i GKN Aerospace Norway AS, Nicola Armstrong. Terje Bråthen støtter dette og understreker viktigheten av å ta vare på alle de ansatte i KTT, og kontinuerlig jobbe for å ivareta deres velferd og trivsel i begge eierbedriftene fremover.

Har du behov for service/teknisk support? Ta kontakt med NTB Maskinservice AS.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.

MDV 01 2024 kolasj crop

Min Drift & Vedlikehold 01 2024 er publisert

Redaksjonen får tilsendt en mengde nyheter innen alle fagfelt, hvor KI er hovedtema. Vedlikeholdsfeltet er intet unntak. I noen utstrekning blir vedlikeholdsarbeidet endret når KI blir en del av det daglige arbeidet. For det første vil man få mer data som grunnlag for å ta beslutninger. Det viktige i denne sammenheng er å ha god kvalitet på dataene.

SKF ansys-app-top crop

Mindre CO2 med CO-design

Visste du at den største miljøpåvirkningen fra lagre kommer fra bruksfasen? Hvis man velger og designer lagre som minimerer friksjonen, kan det derfor være svært positivt for det samlede industrielle CO2-avtrykket.

OO Egenproduserte-tetninger crop

Egenproduserte tetninger

Otto Olsen AS presenterer en brosjyre med en oversikt over tetningene selskapet produserer i sine lokaler på Skedsmokorset. I sortimentet finner brukeren et bredt spekter av maskinerte tetninger og pakninger i ulike materialer, hentet fra ledende europeiske produsenter. 

Les mer