How Industry is Using Cloud crop

IT-sikkerhet er ikke en hindring og en kostnad

Kravene til IT-sikkerhet blir strengere, men bedriftene henger etter

Til tross for at kravene til IT-sikkerhet blir strengere, viser flere undersøkelser at bedriftene henger etter. Mange tar rett og slett ikke truslene på alvor, hvis de i det hele tatt er klar over dem. Hva skal man som bedrift gjøre? Group CISO Dennie Karlsson i Dustin tipser her om tre ting som bedriftene bør prioritere for å øke IT-sikkerheten.

Foreta en kontinuitetsanalyse
- Selv om bedriften ikke har en egen sikkerhetsavdeling er det viktig å fastslå sikkerhetsnivået. Derfor bør det foretas en kontinuitetsanalyse av virksomheten for å finne ut hvilke mangler og utfordringer som foreligger, sier Dennie Karlsson. Han fortsetter:

- Gjør en vurdering av sikkerhetsnivået, og utarbeid deretter en kontinuitetsplan. Alle bedrifter bør tenke over spørsmål som hva det vil innebære for virksomheten at IT-systemene er nede i en periode, hvor lenge de klarer seg uten IT og hvilke risikoer de er villige til å ta.

Identifiser verdifulle data og hvordan de blir beskyttet
Stort sett alle bedrifter sitter på verdifulle data i en eller annen form, men ikke alle har identifisert dem, og mange mangler en plan for hvordan de skal beskytte dem.

- Spør dere selv hvilke data dere har som er verdifulle for bedriften og hvordan dere beskytter dem. Det er viktig at bedriftene er klar over hvilke risikoer som foreligger, slik at de kan ta bevisste beslutninger, sier Dennie Karlsson.

Bevissthet og holdning
Dennie Karlsson vil også slå et slag for bevisstheten og holdningen rundt sikkerhet, og mener det er viktig at bedriftene jobber aktivt med disse.

- IT-sikkerhet er ikke en hindring og en kostnad, men en tilrettelegger hvis det gjøres på riktig måte. Se på det som en forretningsmulighet, og la sikkerhet bli en drivkraft. Det er bedre og mer effektivt å foreta små, regelmessige endringer enn store engangssatsinger. Det kan for eksempel være å benytte passordhåndtering eller ta i bruk STAR-metoden (Stopp, Tenk, Spør (Ask) og Rapporter), avslutter Dennie Karlsson.

Roar Søvik crop

Innomotics – Lansering av en ny ledende motor og store drifter selskap

Et nytt, ledende selskap for motorer og store drivenheter skal hete Innomotics. Under dette navnet kombinerer Siemens sine forretningsaktiviteter innen lav- til høyspenningsmotorer, girmotorer, mellomspenningsomformere og motorspindler.

Les mer
SAP SAPPHIRE 2023, Orlando, USA

SAP introduserer nye AI-funksjoner på SAP Sapphire 2023

Inkluderer nå nye AI-baserte funksjoner

I forbindelse med konferansen SAP Sapphire 2023 i Orlando, Florida har SAP presentert en rekke AI-relaterte nyheter og samarbeid. SAP Business AI kan tas i bruk i hele organisasjonen, og kan eksempelvis brukes til å skape personaliserte kundeinteraksjoner, forbedre innkjøp, utvikle talenter og håndtere usikkerheter.

Les mer
AVEVA data crop

Godt vedlikehold er avhengig av gode data

Et forhold mange glemmer å ta hensyn til er vedlikeholdet av vedlikeholdssysteme

Det er utviklet mange systemer for å styre og optimalisere vedlikeholdet i en bedrift. Kvaliteten på vedlikeholdet blir ikke bedre enn kvaliteten som danner grunnlaget for beslutningene, for eksempel dataene. Et forhold mange glemmer å ta hensyn til er vedlikeholdet av vedlikeholdssystemene.

Les mer
BP PR MAIN IMAGE crop

bp utvider samarbeidet med det norske softwareselskapet Aize

Samarbeidet vil utvikle og effektivisere prosesser rundt vedlikeholdsaktiviteter

Det gjelder for alle installasjoner i Nordsjøen. Softwareselskapet Aize og bp har inngått en avtale som utvider partnerskapet til alle fem installasjoner bp opererer i Nordsjøen.

Les mer