Rolls Roys crop

Bergen Engines vil fremover bli drevet som et frittstående selskap

Langley ferdigstiller oppkjøp av Bergen Engines fra Rolls-Royce

Motorbygger blir sentral i Langley sin strategi for nullutslipp. Langley Holdings har ferdigstilt oppkjøpet av Bergen Engines konsernet fra Rolls-Royce mot et vederlag på 91 millioner euro. I tillegg har 16 millioner euro i kontanter fra Bergen Engines, blitt beholdt av Rolls-Royce.

Ferdigstillingen av transaksjonen, som ble annonsert 3. august 2021, følger ferdigstillingen av arbeidet med å separere virksomheten fra Rolls-Royce konsernet.

Fra og med 31. desember 2021, overtok Langley formelt Bergen Engines AS som et frittstående konsern, inkludert deres motorfabrikk, serviceverksted og støperi i Norge; motor- og kraftverkdesign; og deres globale servicenettverk og datterselskaper i ni land.

I 2021 omsatte Bergen Engines for rundt 250 millioner euro, med aktiva og passiva fra virksomheten som er presentert som eiendeler holdt for salg i Rolls-Royce Holdings plc sitt konsoliderte balanseregnskap.

Bergen Engines konsernet sysselsetter nærmere 950 ansatte over hele verden, hvorav over 600 er basert ved hovedkontoret og motorfabrikken på Hordvikneset i Bergen.

Bergen Engines vil fremover bli drevet som et frittstående selskap, og vil i tillegg til sine tradisjonelle markeder, fokusere på den raskt voksende sektoren for mikronettverk – et område som står sentralt for Langley sin strategi for nullutslipp.

Bergen Engines vil være kjernen i den nyetablerte Power Solutions divisjonen, og vil jobbe tett sammen med konsernets Italienske Marelli Motori og Tyske Piller Power Systemsdatterselskaper.

Styreleder og CEO av Langley Holdings, Tony Langley sier: - Oppkjøpet av Bergen Engines er et stort steg mot våre mål for nullutslipp. Selskapet har et fantastisk renommé og er svært innovativ i arbeidet med å tilpasse motorene sine til lavutslipps- og utslippsfrie drivstoff. Kombinert med det, passer den raskt voksende sektoren for mikronettverk perfekt med våre langsiktige bærekraftmål.

Da han besøkte Bergen Engines i oktober i fjor, gav Langley sin godkjenning for et forskningsprosjekt på 4 millioner euro, som skal finansieres sammen med Norske myndigheter. AMAZE (Ammonia Zero Emissions) prosjektet vil utvikle bruken av ammoniakk som et alternativt drivstoff for skipsmotorer.

Power Solutions divisjonen er forventet å generere rundt 600 millioner euro av Langley sitt forventede omsetning på 1,3 milliarder euro i 2022. Divisjonen sysselsetter rundt 2 400 av konsernets totalt 5 600 ansatte globalt.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

egmaintenance-havlandet crop

Havlandet Havbruk AS og EG Maintenance utvider samarbeid om vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance.  Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter.

OO oppkjøp Jan-Erik Storsve og Øyvind Nistad crop

Otto Olsen AS utvider produktporteføljen med oppkjøp av TR Fastenings Norge AS

Otto Olsen AS kunngjør fullført oppkjøp av TR Fastenings Norge AS, en betydelig utvidelse av sin allerede omfattende produktportefølje. Som en anerkjent norskeid virksomhet med solid erfaring og høy teknisk ekspertise, leverer Otto Olsen AS allerede et bredt spekter av produkter til ulike industrier.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.