KUKA_KR_FORTEC crop

Lettere, mer effektiv og med lavere TCO – nå er den nye KR FORTEC på markedet

Markedets beste tilgjengelighet og korteste servicetid er imponerende. Men enda viktigere er den 37 prosent forbedrede energieffektiviteten som KUKAs nye versjon av KR FORTEC-industriroboten har sammen med en rekke andre forbedringer. – Alt i alt er det en effektiv og ressursbesparende robot med en svært god Total Cost of Ownership (TCO), sier Micael Amandusson, kanalansvarlig hos KUKA Nordic.

KR FORTEC-serien er en klassiker i KUKAs sortiment, en robot i mellomklassen som i sin nyeste versjon kan håndtere nyttelaster på opptil 800 kilo.

I takt med både bærekraftsarbeidet og de volatile energiprisene har energiforbruket til roboter blitt stadig viktigere. Det er også en avgjørende parameter i den totale kostnaden ved å eie en robot: I løpet av maskinens levetid vil energiforbruket være en større utgift enn den opprinnelige investeringen.

– Derfor investerer vi mye i innovasjon for å redusere energibehovet til robotene våre, et område der vi er svært konkurransedyktige, sier Micael Amandusson.

Den nye KR FORTEC er svært robust. Den kan arbeide i lange perioder med minimalt vedlikehold. Mean Time Before Failure for serien er 400 000 timer. Hvis noe skulle skje, har KUKA sørget for at det er mulig å minimere både reparasjonstiden og kostnadene til reservedeler. 

Mekanikk og elektronikk er lett tilgjengelig for service, og selskapet har bestrebet seg på å bruke de samme delene til alle robotseriene så langt det er mulig – noe som både øker tilgjengeligheten og reduserer kostnadene. 

Ifølge Micael Amandusson lever den nye KR FORTEC opp til alt KUKA etterstreber når det gjelder pålitelighet, allsidighet og lav TCO – noe som er etterspurt i en tid der stadig flere industribedrifter innser behovet for å automatisere for å henge med. 

– Dette er en robot som øker både produktiviteten og konkurransekraften for eieren, sier han.

 Flere funksjoner med den nye KR FORTEC:

• Senterviserne er vann- og støvtette i henhold til IP67.

• Kan brukes i temperaturer fra 0 til 55 grader.

• 10 prosent raskere enn forgjengeren

• 700 kilo lettere enn forgjengeren.

• Tilgjengelig i spesialversjoner for mer krevende og skitne miljøer.

• Lineærenheten KL 4000 er tilgjengelig som ekstrautstyr. Den gjør det mulig for roboten å bevege seg opptil 30 meter sidelengs.

Om KUKA Nordic Norway

KUKA er et globalt automatiseringsselskap med en omsetning på rundt 4 milliarder euro og omkring 15 000 ansatte.

Som en av verdens ledende leverandører av intelligente automatiseringsløsninger, tilbyr KUKA kundene alt de trenger fra en enkelt kilde: fra roboter og celler til helautomatiske systemer for bilindustri, elektronikk, metall og plast, matvarer, e -handel / detaljhandel og medisinske systemer.

Selskapet har hovedkontor i Augsburg, Tyskland.

catchlight_nve

Fortsatt positiv kraftbalanse mot 2028

Kraftbalansen i Norge blir svakere de nærmeste årene, men vi forventer fortsatt et kraftoverskudd i 2028. Det viser NVEs nye analyse av den kortsiktige kraftbalansen. – Vi regner med at kraftforbruket vil øke en del, men vi forventer ikke et kraftunderskudd de nærmeste årene, sier vassdrags- og energidirektør Kjetil Lund.

Parker plus e crop

Parker kunngjør lanseringen av miljøvennlige Hyperchill Plus-E-prosessvannkjølere

Parker Hannifin lanserer Hyperchill Plus-E, en ny, miljøvennlig industriell prosesskjøler som brukes i HVAC og kjøling, industrielt produksjonsutstyr, biovitenskap, olje og gass, i tillegg til bruksområder for kraftgenerering og fornybar energi.

Rockwell ESK rendering crop

ROCKWOOL bygger ny steinullfabrikk i Sverige

Steinullprodusenten ROCKWOOL skal bygge en ny fabrikk på Eskilstuna i Sverige for å møte byggebransjens økte etterspørsel av isolering med lavt klimaavtrykk. Den toppmoderne, nye fabrikken skal skape 120 arbeidsplasser og skal drives av egenutviklet og storskala, grønn smelteteknikk.

GoliatVIND_3 crop

GoliatVIND - gode samarbeidsrelasjoner bidro til rekordrask levering av havbunnsundersøkelse

Takket være gode relasjoner med Akvaplan-niva og andre underleverandører så fikk GoliatVIND mobilisert til gjennomføring av havbunnundersøkelse på rekordtid. Som et avgjørende steg mot å sikre godkjenning av konsekvensutredningen for demonstrasjonsprosjektet for flytende havvind utenfor Hammerfest, fullførte GoliatVIND en havbunnsundersøkelse i rekordfart. Dette ble muliggjort på grunn av det gode samarbeidet innen norsk leverandørindustri.