KUKA_KR_FORTEC crop

Lettere, mer effektiv og med lavere TCO – nå er den nye KR FORTEC på markedet

Markedets beste tilgjengelighet og korteste servicetid er imponerende. Men enda viktigere er den 37 prosent forbedrede energieffektiviteten som KUKAs nye versjon av KR FORTEC-industriroboten har sammen med en rekke andre forbedringer. – Alt i alt er det en effektiv og ressursbesparende robot med en svært god Total Cost of Ownership (TCO), sier Micael Amandusson, kanalansvarlig hos KUKA Nordic.

KR FORTEC-serien er en klassiker i KUKAs sortiment, en robot i mellomklassen som i sin nyeste versjon kan håndtere nyttelaster på opptil 800 kilo.

I takt med både bærekraftsarbeidet og de volatile energiprisene har energiforbruket til roboter blitt stadig viktigere. Det er også en avgjørende parameter i den totale kostnaden ved å eie en robot: I løpet av maskinens levetid vil energiforbruket være en større utgift enn den opprinnelige investeringen.

– Derfor investerer vi mye i innovasjon for å redusere energibehovet til robotene våre, et område der vi er svært konkurransedyktige, sier Micael Amandusson.

Den nye KR FORTEC er svært robust. Den kan arbeide i lange perioder med minimalt vedlikehold. Mean Time Before Failure for serien er 400 000 timer. Hvis noe skulle skje, har KUKA sørget for at det er mulig å minimere både reparasjonstiden og kostnadene til reservedeler. 

Mekanikk og elektronikk er lett tilgjengelig for service, og selskapet har bestrebet seg på å bruke de samme delene til alle robotseriene så langt det er mulig – noe som både øker tilgjengeligheten og reduserer kostnadene. 

Ifølge Micael Amandusson lever den nye KR FORTEC opp til alt KUKA etterstreber når det gjelder pålitelighet, allsidighet og lav TCO – noe som er etterspurt i en tid der stadig flere industribedrifter innser behovet for å automatisere for å henge med. 

– Dette er en robot som øker både produktiviteten og konkurransekraften for eieren, sier han.

 Flere funksjoner med den nye KR FORTEC:

• Senterviserne er vann- og støvtette i henhold til IP67.

• Kan brukes i temperaturer fra 0 til 55 grader.

• 10 prosent raskere enn forgjengeren

• 700 kilo lettere enn forgjengeren.

• Tilgjengelig i spesialversjoner for mer krevende og skitne miljøer.

• Lineærenheten KL 4000 er tilgjengelig som ekstrautstyr. Den gjør det mulig for roboten å bevege seg opptil 30 meter sidelengs.

Om KUKA Nordic Norway

KUKA er et globalt automatiseringsselskap med en omsetning på rundt 4 milliarder euro og omkring 15 000 ansatte.

Som en av verdens ledende leverandører av intelligente automatiseringsløsninger, tilbyr KUKA kundene alt de trenger fra en enkelt kilde: fra roboter og celler til helautomatiske systemer for bilindustri, elektronikk, metall og plast, matvarer, e -handel / detaljhandel og medisinske systemer.

Selskapet har hovedkontor i Augsburg, Tyskland.

SKF ansys-app-top crop

Mindre CO2 med CO-design

Visste du at den største miljøpåvirkningen fra lagre kommer fra bruksfasen? Hvis man velger og designer lagre som minimerer friksjonen, kan det derfor være svært positivt for det samlede industrielle CO2-avtrykket.

Kerry crop

John Kerry; vi kan stopp oppvarming av kloden til under 1,9 grader

Under Yara Internationals bærekraftsseminar i forrige uke var Jon Kerry den viktigste deltakeren. Kerry er USAs spesialutsending for klima og en del av Bidens administrasjon. Hvis vi utnytter de teknologiske mulighetene, er Kerry optimistisk. Vi kan bremse oppvarmingen.

Les mer
OO Egenproduserte-tetninger crop

Egenproduserte tetninger

Otto Olsen AS presenterer en brosjyre med en oversikt over tetningene selskapet produserer i sine lokaler på Skedsmokorset. I sortimentet finner brukeren et bredt spekter av maskinerte tetninger og pakninger i ulike materialer, hentet fra ledende europeiske produsenter. 

Les mer
joetul-fabrikk-fredrikstad-crop

Jøtul AS velger EG Maintenance som nytt vedlikeholdssystem

Jøtul AS, global markedsleder og produsent av ovner og peiser i støpejern, har valgt EG Maintenance som deres nye leverandør for vedlikeholdssystem. Denne beslutningen markerer et skifte i retning av økt effektivitet og innovasjon i vedlikeholdsprosessene hos Jøtul.