Tine vedlikehold crop

Vil vært engasjert i flere sentrale prosjekter innenfor vedlikeholdsområdet

MainTech hjelper Tine med prosjektet Konkurransekraft Vedlikehold

Tine er, som en av Norges viktige hjørnestensbedrifter med all sin historie, et selskap hver enkelt av oss har et forhold til. Med 30 meierier og lokal forankring over hele landet, er Tine en del av den norske kulturarven. Med over 10 000 melkebønder på eiersiden, er det mange arbeidsplasser direkte og indirekte knyttet til selskapet.

Vedlikehold er et av 15 prioriterte tiltaksområder i TINE 2025.

Det er ingen tvil om at verden er i endring. De siste 10 årene har konkurransen i daglivareindustrien endret seg betydelig. Tine ønsker å beholde sin posisjon og utvikle seg videre for derigjennom bidra til at også kommende generasjoner vil nyte godt av norsk produsert mat og drikke.

Som et ledd i dette, har Tine satt i gang flere omfattende effektiviseringsprogram. Et av initiativene for å bygge opp under dette, er programmet "Konkurransekraft Vedlikehold". Målet er at organisasjonen selv skal settes i stand til å finne måter å forbedre og effektivisere vedlikeholdet på.

Med utgangspunkt i MainTech sin kompetanse og erfaring (Basert på World Class Maintenance og elementer fra Lean ) har vi nå i løpet av 1,5 år gjennomført evalueringer og fasilitert endringsprosesser for 7 av meieriene. I tillegg har vi vært engasjert i flere sentrale prosjekter innenfor vedlikeholdsområdet.

Vi vet at mulighetsrommet er stort når en starter med slike prosesser. En god metodikk i bunnen sammen med involvering av ansatte og ledelse er nøkkelen til å skape gode resultater.

Bjørn Nybrodahl og Gunhild Engan har sammen med Tine, til tross for Covid 19, klart å holde trykket oppe i programmet. Både de og oppdragsgiver kan konstatere at man så langt har levert over forventning. Vi gleder oss til å fortsette samarbeidet med gjennomføringen.

"I TINE har vi satt oss strategi-mål for å bedre vår konkurransekraft. Vedlikehold er et av 15 prioriterte tiltaksområder i TINE 2025. Til nå, etter 1,5 år med Konkurransekraft Vedlikehold har vi i prosjektet gevinstrealisering foran plan. Vi har også identifisert betydelige forbedringspotensialer som skal sikre prosjektets måloppnåelse" sier Knut Erik Bjørseth  Vice President Improvement and Project i Tine. 

 

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

egmaintenance-havlandet crop

Havlandet Havbruk AS og EG Maintenance utvider samarbeid om vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance.  Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter.

OO oppkjøp Jan-Erik Storsve og Øyvind Nistad crop

Otto Olsen AS utvider produktporteføljen med oppkjøp av TR Fastenings Norge AS

Otto Olsen AS kunngjør fullført oppkjøp av TR Fastenings Norge AS, en betydelig utvidelse av sin allerede omfattende produktportefølje. Som en anerkjent norskeid virksomhet med solid erfaring og høy teknisk ekspertise, leverer Otto Olsen AS allerede et bredt spekter av produkter til ulike industrier.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.