SKF ansys-app-top crop

Mindre CO2 med CO-design

Visste du at den største miljøpåvirkningen fra lagre kommer fra bruksfasen? Hvis man velger og designer lagre som minimerer friksjonen, kan det derfor være svært positivt for det samlede industrielle CO2-avtrykket.

CO2 utslippet er relater til:

Lager produksjonen:                     26%

Tap på grunn av friksjon:             30%

Smøre forbruk:                                45%

Verdiene som vises, er anslag og kan variere på grunn av ulike driftsforhold porduksjonsmåter. Denne vurderingen er basert på åpne SKF sfæriske rullelager. Lagrene skiftes ofte på grunn av korrosjonsskader og smøres jevnlig med fett. Driftsforholdene er avgjørende for friksjon og forbruk av smøremiddel

Design for bærekraft 

Når du designer roterende utstyr med bærekraft i tankene, må du ikke bare vurdere CO2-utslippene knyttet til komponentene. Vurder alltid aspekter som: 

  • Design for lav friksjon og lavt strømforbruk sammen med optimalisering av alle komponenter 
  • Helse og sikkerhetsmessige forhold
  • Utvikle optimal drift for å minimere vrakproduksjon, vedlikehold og reparasjoner 
  • Begrens smøremiddelforbruket for å spare knappe ressurser og redusere forurensningsrisikoen 
  • Bruk reproduserte lagre, som har et betydelig redusert karbonavtrykk 

SKF kan hjelpe brukerne for å finne de beste løsningene for optimale driftsforhold, som reduserer CO2 utslippene.

Prevas ny crop

Prevas ønsker velkommen til ny Teamlead & prosjektleder i Norge

Prevas har fått en ny teamlead & prosjektleder på Oslo-kontoret, Sofya Kapustina (37). Sofya har lang erfaring fra IKT-leveranser, prosjekt- og teamledelse med spisskompetanse innen utvikling av IT- og virksomhetsprosesser. 

egmaintenance-havlandet crop

Havlandet Havbruk AS og EG Maintenance utvider samarbeid om vedlikeholdet

Havlandet Havbruk AS ønsker å effektivisere vedlikeholdsarbeidet og har valgt å utvide samarbeidet med EG ved å ta i bruk EG Maintenance.  Implementering av EG Maintenance hos Havlandet vil bidra til en effektiv og strømlinjeformet driftsforvaltning for selskapets enheter.

OO oppkjøp Jan-Erik Storsve og Øyvind Nistad crop

Otto Olsen AS utvider produktporteføljen med oppkjøp av TR Fastenings Norge AS

Otto Olsen AS kunngjør fullført oppkjøp av TR Fastenings Norge AS, en betydelig utvidelse av sin allerede omfattende produktportefølje. Som en anerkjent norskeid virksomhet med solid erfaring og høy teknisk ekspertise, leverer Otto Olsen AS allerede et bredt spekter av produkter til ulike industrier.

670658562

Kiwas NDT-virksomhet overføres til IKM Inspection

Fra 4. april 2024 vil Kiwa Norges NDT-virksomhet bli overført i sin helhet til IKM Inspection AS. Avtalen som nå er inngått mellom Kiwa AS og IKM Inspection AS medfører at all aktivitet og medarbeidere knyttet til NDT-tjenester med tilhørende utstyrspark i Norge overdras.