SKF ansys-app-top crop

Mindre CO2 med CO-design

Visste du at den største miljøpåvirkningen fra lagre kommer fra bruksfasen? Hvis man velger og designer lagre som minimerer friksjonen, kan det derfor være svært positivt for det samlede industrielle CO2-avtrykket.

CO2 utslippet er relater til:

Lager produksjonen:                     26%

Tap på grunn av friksjon:             30%

Smøre forbruk:                                45%

Verdiene som vises, er anslag og kan variere på grunn av ulike driftsforhold porduksjonsmåter. Denne vurderingen er basert på åpne SKF sfæriske rullelager. Lagrene skiftes ofte på grunn av korrosjonsskader og smøres jevnlig med fett. Driftsforholdene er avgjørende for friksjon og forbruk av smøremiddel

Design for bærekraft 

Når du designer roterende utstyr med bærekraft i tankene, må du ikke bare vurdere CO2-utslippene knyttet til komponentene. Vurder alltid aspekter som: 

  • Design for lav friksjon og lavt strømforbruk sammen med optimalisering av alle komponenter 
  • Helse og sikkerhetsmessige forhold
  • Utvikle optimal drift for å minimere vrakproduksjon, vedlikehold og reparasjoner 
  • Begrens smøremiddelforbruket for å spare knappe ressurser og redusere forurensningsrisikoen 
  • Bruk reproduserte lagre, som har et betydelig redusert karbonavtrykk 

SKF kan hjelpe brukerne for å finne de beste løsningene for optimale driftsforhold, som reduserer CO2 utslippene.

catchlight_nve

Fortsatt positiv kraftbalanse mot 2028

Kraftbalansen i Norge blir svakere de nærmeste årene, men vi forventer fortsatt et kraftoverskudd i 2028. Det viser NVEs nye analyse av den kortsiktige kraftbalansen. – Vi regner med at kraftforbruket vil øke en del, men vi forventer ikke et kraftunderskudd de nærmeste årene, sier vassdrags- og energidirektør Kjetil Lund.

Parker plus e crop

Parker kunngjør lanseringen av miljøvennlige Hyperchill Plus-E-prosessvannkjølere

Parker Hannifin lanserer Hyperchill Plus-E, en ny, miljøvennlig industriell prosesskjøler som brukes i HVAC og kjøling, industrielt produksjonsutstyr, biovitenskap, olje og gass, i tillegg til bruksområder for kraftgenerering og fornybar energi.

Rockwell ESK rendering crop

ROCKWOOL bygger ny steinullfabrikk i Sverige

Steinullprodusenten ROCKWOOL skal bygge en ny fabrikk på Eskilstuna i Sverige for å møte byggebransjens økte etterspørsel av isolering med lavt klimaavtrykk. Den toppmoderne, nye fabrikken skal skape 120 arbeidsplasser og skal drives av egenutviklet og storskala, grønn smelteteknikk.

GoliatVIND_3 crop

GoliatVIND - gode samarbeidsrelasjoner bidro til rekordrask levering av havbunnsundersøkelse

Takket være gode relasjoner med Akvaplan-niva og andre underleverandører så fikk GoliatVIND mobilisert til gjennomføring av havbunnundersøkelse på rekordtid. Som et avgjørende steg mot å sikre godkjenning av konsekvensutredningen for demonstrasjonsprosjektet for flytende havvind utenfor Hammerfest, fullførte GoliatVIND en havbunnsundersøkelse i rekordfart. Dette ble muliggjort på grunn av det gode samarbeidet innen norsk leverandørindustri.